خرید تور تابستان ایران بوم گردی

عدالت توقع بزرگی است، انصاف داشته باشیم

دکتر ابوالفضل فاتح، موسس ایسنا، در یادداشتی درباره‌ی صدور حکم اخیر برای دو خبرنگار نوشت

بسمه تعالی
احکام صادره برای خانم ها نیلوفر حامدی و الهه محمدی، موجب تاثر و بهت فراوان است. این احکام بخشی از نمونه رفتاری است که با رسانه هایمان داشته ایم و بار دیگر نشان داد که تا چه اندازه از درک مفهوم رسانه و اطلاع رسانی به دور افتاده ایم. خوب است که شما بر دادگاه های جهان مسلط نیستید. با این نمط که احکام صادر می شود، باید اکثر خبرنگاران جهان را دستگیر و زندانی کرد. دو سه کشور محدود را استثنا کنیم، بعید است این دو جوان در هیچ کشور دیگری به چنین مجازات هایی محکوم شوند. چرا این همه از حقوق اولیه فاصله می گیریم و چنین خودمان را شهره می کنیم؟ رسانه یک مفهوم کل است و این گونه حسابرسی از خبرنگاران، با روح و کارکرد و ساختار مدیریت رسانه ناسازگار است. خروجی یک رسانه مسئولیت جمعی و ساخت و بافت تحلیل های مجموعه ی اتاق خبر است. در جهان متمدن رسانه ها به عنوان نهادی آگاهی بخش وظیفه دارند از منظر خود به رخدادها بنگرند و دریافت خود را در اختیار افکار عمومی بگذارند تا مردم به خیر مشترک خود نزدیک شوند و حاکمان به نقاط ضعف و قوت خود از منظر نخبگان پی ببرند. شایسته نیست که آزادی رسانه ها را صرفا در چارچوبی تعریف کنیم که با درک و مذاق نهادهای امنیتی و قضایی و سیاسی حاکم تطبیق داشته باشد. آگاه باشیم، که تسری بسیاری از تحلیل های امنیتی شاذ به حوزه ی رسانه، غلط انداز است و موجب ایضاع حقوق اساسی خبرنگاران می شود و با کارکردهای حرفه ای رسانه مکررا در تضاد قرار می گیرد. آزادی، آنگاه آزادی است که جامعه آن را تنفس و عمیقا وجدان کند و الا آزادی حاکمان و مسئولان که نامش آزادی نیست. مگر خود شما بارها و بارها خبرها و مقالات انتقادی رسانه های خارجی را علیه حاکمانشان و روندهای کشورشان بازنشر نمی کنید؟ آیا همان گاه از خودتان نمی پرسید این آزادی ها را از کجا آورده اند؟ و آیا رسانه های ما نیز از چنین آزادی برخوردارند؟
بپذیریم که با آزادی های وعده داده شده در قانون اساسی، فرسنگ ها فاصله داریم. بپذیریم، که بسیاری از اتهامات، ابزاری برای خاموش کردن منتقدان شده است. بپذیریم، که ما نیز مکررا دچار استانداردهای دوگانه هستیم و گویی حق اعتراض را فقط برای مردم و رسانه های کشورهای خارجی قائلیم و چه بسیار از مردم خود دریغ می کنیم. بپذیریم، که جای نهادهای صنفی مستقل و شجاع در احقاق حقوق خبرنگاران و رسانه ها خالی است و تتمه ای که مانده است نیز با مضایق فراوان فرساینده دست و پنجه نرم می کند.
این زخم ها و افسوس ها عمیق است. عدالت توقع بزرگی است، انصاف داشته باشیم و تجدید نظر کنیم و این زخم ها را اندکی مرهم سازیم.
والسلام
ابوالفضل فاتح

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. سلام‌حکومت‌جمهوری‌اسلامی
    ایران‌اگرعدالت‌را‌نتواند‌حداقل
    تا‌‌شصت‌هفتاد‌درصد‌تحقق‌بخشد
    به‌تدریج‌درنظر‌انقلابیون‌و
    مستضعفین‌طرفدار‌خود‌درحهان
    شبیه‌انواع‌کشورهای‌غیرانقلابی
    به‌نظر‌خواهد‌رسید‌عدالت‌اقتصادی
    توسعه‌متوازن‌.عدالت‌فرهنگی‌و
    زبانی‌.توسعه‌محیط‌زیست‌طبیعی
    ‌کاهش‌فاصله‌طبقاتی‌عقلانی‌….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا