خرید تور نوروزی

کمبود ۳۵۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد

کمبود تخت های بیمارستانی در مشهد باعث شده تا سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کند: «درحال حاضر مشهد نیازمند حداقل سه بیمارستان هزار تختخوابی است.»

روزنامه خراسان نوشت: «زیرساخت های بهداشتی و درمانی ما در مشهد و استان پاسخگوی جمعیت خود نیست چه برسد به این که سالانه باید پذیرای خیل عظیم زائران از سراسر کشور باشد و از سوی دیگر از بیماران دیگر استان‌های هم‌جوار و حتی کشورهای همسایه هم میزبانی کند. از همین روست که مطالبه کمک به توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی مشهد و استان بلندتر از همیشه به سمت دولتی‌ها روانه می شود که مشهد را به چشم مرکز استان های دیگر نبینند بلکه به عنوان پایتخت معنوی ایران و شهری بنگرند که سالانه باید پذیرای بیش از 30 میلیون زائر باشد و در تصمیم‌گیری‌ها، بودجه ریزی ها و تخصیص اعتبارات با همین دیدگاه اقدام کنند.

به گزارش «خراسان رضوی»، البته در این که استان و شهر مشهد در شاخص های بهداشتی و درمانی و زیرساخت های مرتبط با آن دچار فقر شدید هستند شکی نیست؛ قطعا مسئولان و متولیان هم به این موضوع اذعان دارند و در گفت‌وگوها و مطالبه های خود رشد این شاخص ها را طلب کرده اند، از جمله سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد که با اشاره به همین کمبودها تاکید کرده که «درحال حاضر مشهد نیازمند حداقل سه بیمارستان هزار تختخوابی است.»

کمبود 3500 تخت بیمارستانی در مشهد
کمبود 3500 تخت بیمارستانی در مشهد

افزایش مهاجرت ها و نیاز به مراکز درمانی بیشتر

دکتر محمود شبستری به ایرنا گفت: هرچند خدمات درمانی در این شهر به تناسب توسعه جمعیتی آن بوده است اما افزایش مهاجرت ها موجب شده این کلان شهر نیازمند مراکز درمانی بیشتری باشد. وی ادامه داد: هم اکنون شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود سه هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی کمبود دارد که این بخش نیازمند توجه ویژه به خصوص توجه خیران حوزه سلامت است. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توجه به مراکز درمانی پیشگیری از انواع سرطان ها، ساخت خوابگاه های دانشجویی و نگاه ویژه به شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت از مهم ترین موارد نیاز حوزه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

شبستری افزود: وزارت بهداشت در جنوب شهر مشهد در حال ساخت بیمارستانی ۵۴۰ تختخوابی است و این فقط یکی از نمونه‌هاست اما استاندارد شدن خدمات پزشکی و مراکز درمانی به کار بیشتری نیاز دارد. وی در ادامه همکاری و تعامل داروسازان با حوزه سلامت را در خدمات رسانی مطلوب موثر دانست و اضافه کرد: با توجه به این موضوع، نظارت بر زیر ساخت عملکردی داروخانه های دولتی و خصوصی نسبت به خدمات رسانی مطلوب به مردم افزایش یافته و در راستای تحقق آن، کارگروه تحقیق و توسعه به همت کارشناسان متخصص دانشگاه در این حوزه تشکیل شده است. سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در همین راستا، هزینه های داروخانه ها با توجه به الکترونیکی شدن نسخه ها طبق برنامه ریزی و استاندارد سازی تعرفه خدمات دارویی، در حال پالایش است و به زودی به نتیجه خواهد رسید.

آمارها چه می گوید؟

به گزارش خراسان رضوی، بررسی داده های 5 ساله مرکز آمار ایران از شاخص های بهداشتی و درمانی استان یعنی طی سال های 1396 تا 1400 نیز این گزاره را تایید می کند؛ فقر شدید بیمارستانی! بررسی شاخص «نسبت تعداد بیمارستان فعال به جمعیت» نشان می دهد که استان خراسان رضوی در آن به شدت فقیر است! این نسبت در سال های 95 تا 1400 به ترتیب 0.99، 0.99، 1.03، 0.99 و 1.03 بوده و در تمام این 5 سال استان خراسان رضوی جزو قعرنشینان جدول بوده است و نشان می دهد جدای از جمعیت میلیونی زائران داخلی و خارجی که به مشهد سفر می کنند و زیرساخت های درمانی استان باید پاسخگوی آن ها هم باشد، این زیرساخت ها حتی برای جمعیت خود استان نیز کافی نیست و به توسعه نیاز دارد.

در سال 1400 خراسان رضوی رتبه 28 را در بین 31 استان کشور در زمینه نسبت تعداد بیمارستان فعال به جمعیت داشته و همراه سیستان و بلوچستان، قم و البرز 4 استان قعرنشین جدول را تشکیل داده است. در این سال نسبت تعداد بیمارستان به جمعیت استان خراسان رضوی حتی از میانگین کل کشور یعنی 1.21 هم کمتر بوده است. در حوزه تخت های بیمارستانی هم که وضعیت گویا و مشخص است؛ سال‌هاست رسانه ها و به خصوص روزنامه «خراسان» درباره کمبود شدید تخت های بیمارستانی در استان به ویژه مشهد مطالبه گری و پیگیری کرده اند آن هم با توجه به میزبانی سالانه بیش از 30 میلیون زائر در سال ولی هنوز هم وضعیت مطلوب و مناسب برای جمعیت خود استان نیست. آمارها هم همین را می گویند. بر اساس بررسی داده های مرکز آمار ایران، در بازه 5 ساله بین سال های 1396 تا 1400، خراسان رضوی در شاخص نسبت تعداد تخت های فعال بیمارستانی به جمعیت، وضعیت مطلوبی ندارد. سال 96 این شاخص 13.9 بوده است یعنی به ازای هر 10 هزار نفر فقط 13.9 تخت فعال در استان موجود بوده است.

این درحالی است که وضعیت مطلوب در این زمینه بر اساس متوسط جهانی 50 تخت برای هر 10 هزار نفر است و این شاخص فاصله جدی این زیرساخت مهم درمانی در استان را نشان می دهد. در سال های 97، 98 و 99 نیز این نسبت به ترتیب 14.7 ، 15.8 و 15 بوده است. در سال 1400 با وجود افزایش این نسبت، رتبه استان در کشور تنزل یافته است. در این سال به ازای هر 10 هزار نفر، 15.8 تخت فعال موجود بوده که نسبت به سال 96، 1.9 و نسبت به سال قبلش هم 0.8 رشد داشته است اما جایگاه خراسان رضوی در میان استان های کشور در این شاخص طی سال 1400، 25 بوده است و مقایسه آن با جایگاه سال 96 (بیستم کشور) نشان می دهد که استان ما به اندازه استان های دیگر در این شاخص رشد نکرده است.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا