یک وعده غذا چند؟
سرویس اجتماعی انصاف نیوز: یک وعده مهم برای ادامه یک روز، که بسیار تعیینکننده است، همان وعده ناهاری است که بازهی زمانی مشخصی در نیمروز را به خود اختصاص میدهد. همین اهمیت بالای این وعده غذایی است که فلافلفروشی مشهور حدود خیابان جمهوری ناگزیر است کرکره سفارش آنلاین خود را پیش از رسیدن به ساعت 12 ظهر پایین بکشد و اعلام اتمام موجودی کند.
فهرست جذاب غذاها
فروشنده فستفودی محدوده حافظ یه انصاف نیوز میگوید: «بالستیک در منوی ما فروش بیشتری دارد»؛ «بالستیک»، «بمب، «دینامیت» اسامی عجیبوغریبی برای متفاوت ساختن فهرست غذاهاست. این وعدههای غذایی حاوی قارچ و پنیر، پپرونی و ژامبون 90 درصد است.
فروشندهی فستفودی دیگر میگوید: «الآن برگر دستساز فروش بالاتری دارد.» فروشنده فستفود مشهور دیگری در مرکز شهر، که نام مغازهاش با افتخار عنوان فلافل را بر سردر خود یدک میکشد، میگوید: «خب فلافل ما معروف است، پس فلافل بیشتر میفروشیم.»
اما در میان رستورانها و کترینگها کمتر با نامهای خاص و عجیب روبهرو هستیم. سعی بر حفظ پایبندی به اصالت غذاهای ایرانی باعث شده منوی غذا مجموعهای از انواع کبابها و خورشتهای نامآشنا همچون قرمهسبزی و قیمه لیست ثابت این رستورانها وکترینگها باشد.
صاحب کترینگی در خیابان کریمخان میگوید: «تفاوتی ندارد. فروش و سفارش روزانهی همهی انواع غذاهای منو یکسان است و تفاوت خاصی با هم ندارند.» اما فروشندهی چلوکبابی خیابان آبان، که سی سال سابقه خود را به عنوان کارنامهای درخشان بر تابلو خود حک کرده است، میگوید: «کوبیدهی اینجا خیلی معروف است و فروش آن قاعدتاً بیشتر است.»
اصول دوام آوردن در این شغل چیست؟
«با بدبختی.» این پاسخ صاحب جوان یک فستفودی کوچک است. او در ادامه توضیح میدهد راه ماندگاری ما سود خیلی پایین است که با فروش بالا آن را جبران میکنیم. این فروشنده میگوید: «حاشیه سود در چند سال اخیر بسیار کم شده است و فروش پایین آمده است.» او توضیح میدهد که پیش از این وضعیت بهتر بوده، اما الآن اختلاف قیمت میان مواد اولیه و محصول نهایی آنچنان زیاد نیست.
صاحب فستفودی شاغل در بلوار کشاورز میگوید: «یک سالی است که این مغازه را خریدم و دغدغهی اجاره دادن را ندارم، اما وضعیت برای کسانی که اجاره میدهند سخت است.» او البته میگوید: «اینجا چیزی که به شکم مربوط باشد درآمد خودش را درمیآورد.»
فستفودی خیابان انقلاب نیز پاسخ سرراستی به این سؤال نمیدهد؛ از او پرسیده میشود با افزایش قیمت مواد اولیه آیا کیفیت محصول کاهش مییابد یا قیمت غذاهای موجود در فهرستتان را افزایش میدهید؟ او میگوید: «نمیشود قیمت را یکباره با افزایش قیمت مواد اولیه افزایش داد، چون مشتری میپرد.»
فروشندهی کترینگ صاحبنامی در محدوده خیابان فاطمی میگوید: «قیمت را افزایش میدهیم و کیفیت را دست نمیزنیم.» این صحبتی است که مدیر رستورانی در همین محدوده نیز بر آن تأکید میکند: «ما رضایت مشتری برایمان اهمیت دارد و هر چهقدر گوشت گران شود، به همان میزان روی قیمت کباب خود اضافه میکنیم.» او همچنین میگوید برای ما اهمیت ندارد که چند مشتری را به دلیل گران شدن غذایمان از دست بدهیم، اما کیفیت و کمیت را کاهش نمیدهیم.
در آستانه پایین کشیدن کرکره مغازه
آیا در این مدت تصمیم به تعطیل کردن مغازه و پایین کشیدن کرکره مغازهتان گرفتید؟ صاحب یک فستفودی میگوید: «شرایط سخت است؛ اما دوام آوردیم. گرچه در دوران کرونا تصمیم داشتیم کار را تعطیل کنیم.» و دیگری میگوید: «اگر مغازه برای خودم نبود ممکن بود برایم صرف نکند و آن را تعطیل کنم.»
صاحب خانم یک کترینگ میگوید: «دو سال است که این مغازه را گرفتهام و بارها تا مرز تعطیل کردن آن رسیدهام.» اما در مقابل صاحب یک چلوکبابی قدیمی میگوید: «در این سی سال مشتریان ثابتی از کارمندان شرکت نفت و وزارت صنعتومعدن داشتم و دارم و هیچوقت تصمیمی برای بستن چلوکبابی نگرفتهام.»
قیمت غذاهای موجود در فهرست چند رستوران، کترینگ و فستفودی در پی میآید. این فهرست مجموعهای است از 4 نوع چلوکباب و 2 نوع خورش مشهور در میان غذاهای ایرانی و همچنین فستفودهایی که بیشتر در لیست سفارش مشتریان قرار گرفته است. این محدودهی قیمتی مربوط به تهیهغذاهایی در محدودهی جغرافیایی مرکز شهر تهران است که مورد بررسی قرار گرفتهاند.
انتهای پیام