خرید تور تابستان

مانيفست كشورداري حسن روحاني در نخستين سخنراني عمومي

حسن روحاني باز هم به صدا و سيما رفت اما نه براي شركت در مناظره‌هاي انتخاباتي كه براي سخنراني در سي و دومين همايش افق رسانه ملي. روحاني در حالي پشت تريبون قرار گرفت كه همه مديران ارشد سازمان صدا و سيما پاي منبر وعظ و خطابه او نشسته بودند. او در اين سخنراني اگرچه از عملكرد رسانه ملي در ايام انتخابات قدرداني كرد اما در عين حال گفت كه فصل منولوگ و ارتباط يك سويه تمام شده و رسانه ملي بايد تلاش كند تا اعتماد مردم را به‌ دست آورد. رييس‌جمهور منتخب سخن مي‌گفت و دوربين صدا و سيما تصوير بسته عزت‌الله ضرغامي را نشان مي‌داد كه سرش را به نشانه تاييد تكان مي‌دهد. حسن روحاني در اظهارات روز گذشته خود حرف‌هاي مهمي زد كه آب را در دل تكان نمي‌داد و لبخند را بر لبان مخاطبان مي‌نشاند.

شهيد بهشتي نمونه اعتدال است

رييس‌جمهور منتخب ملت ايران با سلام به شهيدان، جانبازان، ايثارگران، امام شهيدان، شهداي هفتم تير و به ويژه شهيد دكتر بهشتي كه به گفته وي نمونه اعتدال است، اظهار كرد: شهيد بهشتي نمونه متانت، صبر، بردباري، عقلانيت، اعتدال و اخلاق بود و اگر بخواهيم در بحث اعتدال مثل اعلا و نمونه روشن نشان دهيم يكي از آنان شهيد بهشتي است.

صداوسيما نتوانست همه منظره‌هاي زيباي انتخابات را نشان دهد

روحاني با تشكر از ملت بزرگ، حكيم، فهيم و موقع‌شناس ايران عزيز، گفت: حضور كم‌نظير مردم با درك شرايط بين‌المللي عظمت و بزرگي‌اي را در تاريخ ايران آفريد كه اين برگ زرين بي‌ترديد همواره در ياد مردم ايران و ياد تاريخ باقي خواهد ماند. وي با اشاره به اينكه همه مردم اعم از مرد و زن، پير و جوان، روستايي و شهري و به ويژه جوانان و زنان نقش بسيار پررنگي در ايجاد اين شكوه و عظمت داشتند، خاطرنشان كرد: منظره‌هاي جالبي را شاهد بودم مخصوصا در هفته آخر مانده به انتخابات كه شايد صداوسيما در آن ايام نتوانست همه منظره‌ها را در معرض افكار عمومي قرار دهد اما اگر برنامه‌ها و آن حضور ضبط شده باشد پخش آنها در آينده بسيار تاثيرگذار است. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران با اشاره به اينكه جمعيت‌هاي پنجاه هزار نفري، صد و دويست هزار نفري با شور، شوق و اشتياق در صحنه حاضر شده بودند، افزود: اين حضور و نشاط يك پيروزي بود و نقطه عطفي در تاريخ كشورمان در سال‌هاي اخير به حساب مي‌آيد. روحاني اظهار كرد: در خلق اين عظمت همه ما دست قدرت، حكمت و رحمت الهي را به خوبي مشاهده مي‌كنيم و او بود كه دل‌ها را به سمت اين شكوه و بزرگي و حماسه هدايت كرد همچنين عنايت اهل بيت عصمت و طهارت به خوبي نمايان و مشهود بود. وي با طرح اين پرسش كه چه كسي مي‌توانست در عرض يك هفته اين موج عظيم و بزرگ را در كشور ايجاد كند؟ گفت: شنبه و يكشنبه دنيا يك جور ديگر بود و از دوشنبه چهره جديد مردم پرشور و فهميده و جوانان با احساس چهره جديدي به كشور ما داد.

رهنمودهاي مقام معظم رهبري از آغاز تا پايان نقش بي‌بديل ايفا كرد

روحاني در ادامه با بيان اينكه نقش اصلي از آن ملت و از فداكاري، حضور، تلاش، فهم و درك مردم است، افزود: البته رهنمودهاي مقام معظم رهبري از آغاز تا پايان نقش بي‌بديل ايفا كرد. وي افزود: از سخنراني ايام نوروز تا صبح انتخابات تدبير مقام معظم رهبري راه را براي حضور و حماسه باز، تسهيل و تمهيد كرد و بزرگان، فرهيختگان، روشنفكران، مراجع و علما و همه و همه در اين زمينه نقش داشتند. رييس‌جمهور منتخب مردم ايران با مورد توجه قرار دادن نقش صداوسيما در اين راستا، اظهار كرد: صداوسيما بي‌ترديد نقش بسيار ارزشمندي داشت، برنامه‌هاي متنوع هم براي تشويق مردم به حضور و اصل انتخابات و اهميت آن و هم در زمينه معرفي كانديداها و نامزدهاي انتخاباتي بود. روحاني با بيان اينكه زواياي اين حضور و نقش همه بايد در همه‌پرسي‌ها و تحقيقات آينده واضح‌تر و روشن‌تر شود، گفت: بسياري از روستاييان و نقاط دورافتاده از طريق صدا يا سيما يا هر دو توانستند ويژگي‌هاي نامزدهاي انتخاباتي را مورد بررسي قرار دهند و نامزد مورد نظر خود را برگزينند و انتخاب كنند. روحاني در ادامه اظهار كرد: نقش مجريان و ناظران انتخابات همچنين دولت محترم، شوراي محترم نگهبان، نيروهاي امنيتي به ويژه پليس در ايجاد امنيت در سراسر كشور بسيار حايز اهميت بود و بايد از همه و همه سپاسگزاري كنيم.

صندوق راي در جايگاه خودش قرار گرفت

روحاني در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اينكه در اين انتخابات صندوق راي در افكار عمومي در سطح جهان و در داخل كشور به ويژه در ميان افكار جوانان در جايگاه خودش قرار گرفت، گفت: شايد ما كمتر چيزي داريم كه براي مشروعيت سياسي و قانوني نظام بتواند جايگزين صندوق راي و انتخابات شود. وي افزود: صندوق راي و انتخابات به معناي جمهوريت، اسلاميت و به معناي مشروعيت سياسي، قانوني و مقبوليت است كه البته اين جايگاه و راي مردم و ولايت مردم در طول ولايت‌الهي و ولايت‌الله قرار دارد. رييس‌جمهور منتخب مردم ايران خاطرنشان كرد: اين انتخابات به تمام شبهات، سوال‌ها و بگو و مگوها راجع به انتخابات كه راجع به مشروعيت نظام بود، پاسخ داد و در واقع آب زلالي بود كه بر اين آيينه جمهوري اسلامي ايران كه گرد و غباري فرو نشسته بود، كاملا شفاف و پاكيزه كرد و همه دنيا از نو، جمهوري اسلامي ايران، ملت ايران، مردم‌سالاري ديني و دموكراسي واقعي را در اين كشور مشاهده كردند. روحاني خاطرنشان كرد: ما در منطقه پيشتاز انتخابات در تاريخ بوده‌ايم و نخستين پارلمان و مجلس شوراي ملي در اين كشور تاسيس شد و بيش از 100 سال قبل نخستين مجلس و نخستين نشست نمايندگان در سال 1285 برگزار شد پس ملت ما سابقه‌يي بس طولاني در زمينه انتخابات دارد. وي با بيان اينكه پس از انقلاب، انقلاب اسلامي جايگاه خاصي براي راي و نظر مردم قائل شد، افزود: اين امام بود كه 47 روز پس از پيروزي انقلاب، مردم را به پاي صندوق‌هاي راي دعوت كرد.

انتخاب نظام، انتخاب مسوولان و مسير اداره كشور از آن مردم است

رييس‌جمهور منتخب مردم ايران گفت: همه‌چيز ما، محصول انقلاب ما و جمهوري اسلامي ايران است و اين جمهوري اسلامي برآمده از صندوق‌هاي راي است و امام نيز اين درس را به ما آموخت كه انتخاب نظام، انتخاب مسوولان و مسير اداره كشور از آن مردم است، البته در چارچوب مقررات اسلامي كه مردم ما همواره به اين مقررات پايبند هستند. روحاني در ادامه سخنان خود در همايش افق رسانه اظهار داشت: اين انتخابات درس‌ها و پيام‌هاي فراواني براي همه داشت و در واقع اين انتخابات يك فرصت استثنايي براي همه بود. وي افزود: همه بايد به خوبي پيام اين انتخابات را بگيرند و به آن احترام بگذارند و در چارچوب آن عمل كنند، اعم از احزاب، گروه‌ها، مردم و ديگران از جمله در خارج از كشور و ديگر كشورها. آنها هم بايد پيام اين انتخابات را به خوبي درك كنند و به آن پاسخ متناسب بدهند. روحاني ادامه داد: مردم راه جديدي را برگزيده‌اند و بر آن تاكيد دارند. مردم در اين انتخابات تاكيد كردند كه عاشق كشور و سرنوشت آينده‌شان و همچنين اهداف ملي خودشان هستند. مردم در اين انتخابات گفتند ما خواهان تغيير و تحول هستيم و بهترين زبان مردم و بيان مردم صندوق آرا و انتخابات است. وي افزود: حضور مردم و راي مردم بسيار گوياست و هيچ ابهامي در آن وجود ندارد. به همه مردمي كه پاي صندوق‌هاي راي آمده‌اند احترام مي‌گذاريم. به راي آنها احترام مي‌كنيم، اما دولت آينده بايد در چارچوب راي اكثريت حركت كند؛ اكثريت مردم ايران راي به اعتدال، عقلانيت، خردورزي، خردجمعي، مشورت، حركت در مسير كارشناسي و دوري از افراط و خودسري دادند. اين راي كاملا روشن است و هيچ ابهامي وجود ندارد. همه بايد تسليم اين راي باشيم. دولت آينده‌ هم بايد تسليم اين راي باشد و در چارچوب اعتدال حركت كند، دولت آينده هم بايد از افراط و تفريط پرهيز كند و اين پيام براي همه است. رييس‌جمهور منتخب مردم با بيان اينكه پيام مردم در اين انتخابات صلح و آشتي، وحدت ملي و انسجام ملي بود، تصريح كرد: پيام مردم در اين انتخابات دوري از خشونت و افراط بود. تاكيد بر قانون‌گرايي و شفافيت بود. وي با بيان اينكه راي اكثريت مردم مبناي حركت آينده در اين كشور خواهد بود، گفت: دولت آينده خود را موظف مي‌داند به نظر اكثريت و راي مردم احترام بگذارد، دولت پاسدار حقوق همه افراد ملت است و موظف است كه همه مردم را در اجراي قانون و دادن فرصت‌ها برابر بداند، اما در عين حال راهي كه برمي‌گزيند بر مبناي راي اكثريت است و اين راه، راه اعتدال است.

شادي و نشاط حق مردم است، خيلي سختگيري نكنيم

روحاني با بيان اينكه «شادي و نشاط حق مردم است، پس خيلي سختگيري نكنيم»، گفت: عزت مردم بايد محفوظ باشد و به عزت مردم اهانت نشود چون تحقير مردم قابل قبول نيست در حالي كه تذكر قابل قبول است. روحاني در ادامه صحبت‌هاي خود در سي و دومين همايش افق رسانه ملي، با بيان اينكه «دولت راه اعتدال را برمي‌گزيند»، افزود: اعتدال طيف وسيعي دارد و از باورها و اعتقادات آغاز مي‌شود تا هنجارها، رفتارها و اعمال و از مسائل سياسي و اقتصادي شروع مي‌شود تا مسائل اجتماعي و فرهنگي؛ پس طيف اعتدال يك طيف گسترده و وسيع است. وي از همه صاحبنظران، روشنفكران، اهل تحقيق خواست تا تلاش كنند گفتمان اعتدال را بارور كنند و تصريح كرد: من معتقدم همواره ملت ايران راه ميانه‌روي را از مشروطه تا امروز پسنديده است و من باور دارم مردم همواره از افراط و تفريط رنج‌ برده‌اند و مشكلات فراواني را تحمل كرده‌اند.

هيچ‌كس در اين كشور فراتر از قانون نيست

روحاني با بيان اينكه «در اين انتخابات مردم خواستند به همه بگويند اخلاق، عدالت، اعتدال و قانون»، خاطرنشان كرد: هيچ‌كس در اين كشور فراتر از قانون نيست و همه مقامات بدون استثنا ذيل قانون تعريف مي‌شوند؛ قانون خدا يعني اسلام و قانون جمهوري اسلامي كه براي همه لازم‌الاتباع است.

روحاني با تاكيد بر اينكه «قانون‌گرايي مبناي حركت دولت آينده خواهد بود چون اعتدال بدون قانون‌گرايي امكان‌پذير نيست»، گفت: اعتدال بدون شفافيت و بدون ارتباط دوسويه دولت با مردم و مردم با دولت ممكن نيست. وي با تاكيد بر اينكه «اعتدال بدون واگذاري امور به صاحبانش و صاحبان صلاحيتش امكان‌پذير نيست»، اظهار كرد: اعتدال در اقتصاد بايد مبنا قرار گيرد. گاهي گروهي مي‌خواهند دولت فربه شود و تصدي دولت بيشتر شود و از طرف ديگر افرادي هستند كه مي‌خواهند دولت هيچ نظارتي و هدايتي در امر اقتصاد نداشته باشد در حالي كه اعتدال به دنبال اقتصاد آزاد مردمي و عادلانه است و دولت بايد نظارت، هدايت و حمايت كند. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران با بيان اينكه «در حوزه فرهنگ، اعتدال مي‌گويد فرهنگ از آن اهل فرهنگ است»، افزود: دولت بايد زمينه لازم را براي همه اصحاب فرهنگ و خانه بزرگ فرهنگي اين كشور آماده كند چون فرهنگ در كنار زندگي مردم است و مردم با فرهنگ زندگي مي‌كنند. روحاني با بيان اينكه «دولت تذكردهنده و يادآوري‌كننده است»، اظهار كرد: مردم ما خوبند و فطرت‌ها پاك است، پس ما بايد متذكر باشيم.

تحقير مردم قابل قبول نيست

روحاني تاكيد كرد: پسرها و دخترها و جوانان را پسر و دختر خودمان بدانيم و به نحوي با آنها صحبت كنيم كه در خانه با پسر و دختر خودمان حرف مي‌زنيم. وي با بيان اينكه «جامعه نياز به تذكر دارد»، خاطرنشان كرد: عزت مردم بايد محفوظ باشد و نبايد به عزت مردم اهانت شود چون تحقير مردم قابل قبول نيست در حالي كه تذكر قابل قبول است. البته در اين شادي‌ها، دو طرف مراعات كردند و اميدواريم اين شادي‌ها مستدام و شرايط ويژه براي شادماني مردم فراهم باشد و مردم هميشه بتوانند خوشحال و شادمان باشند. روحاني در ادامه اظهار كرد: از صدا و سيما مي‌خواهم كه در بحث اعتدال كمك كند و اين گفتمان را باز و ترويج كند و همه صاحب‌نظران در اين زمينه حرف بزنند و سخن بگويند.

اعتدال تعامل موثر و سازنده‌ با جهان است

وي با تاكيد بر اينكه اعتدال در سياست خارجي نه تسليم، نه ستيز، نه انفعال و نه تقابل است، گفت: اعتدال تعامل موثر و سازنده‌ با جهان است. روحاني گفت: مي‌دانيد كه در روابط خارجي و در صحنه سياست خارجي ما با يك شرايط ويژه مواجه هستيم، جهان دوران گذار را مي‌گذراند و دوره انتقالي را طي مي‌كند. ساختار حاكم بر نظام بين‌المللي يعني نظام دو قطبي در دهه آخر قرن بيستم پايان پذيرفت، اما هنوز نظام جديد جايگزين نشده و استقرار پيدا نكرده است و همه در حال چانه‌زني و تلاش هستند. آن يكي مي‌خواهد جهان تك قطبي بسازد و ديگران مي‌خواهند جهان چند قطبي بسازند، اما همه در حال فعاليت و كنشگري در صحنه سياست خارجي هستند. وي با بيان اينكه در اين دوره بايد برداشت ما منطبق بر شرايط جهاني و رفتار ساير بازيگران و توانايي‌هاي ملي خودمان باشد، اظهار كرد: ‌اگر محاسبه دقيق در اين زمينه صورت بگيرد و واقعيت‌ها براي ما روشن باشد، آنگاه مي‌توانيم رفتار محاسبه شده بهتري براي تعميم منافع ملي خود داشته باشيم. روحاني تاكيد كرد: ايران مي‌تواند و بايد در اين فرصت نقش تاريخي خود را ايفا كند و جمهوري اسلامي ايران به عنوان قدرت بزرگ منطقه يا بزرگ‌ترين قدرت منطقه‌يي در شرايط گذار تاريخي قدرت بايد بتواند نقش خود را ايفا كند و براي اين كار ما به اعتدال نياز داريم. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران در ادامه صحبت‌هاي خود در سي و دومين همايش افق رسانه ملي، با اشاره به وضعيت سياست خارجي كشور در سال‌هاي گذشته و با بيان اينكه اين وضعيت را بايد سر جاي خود مورد بررسي قرار داد، گفت: امروز بايد به فكر فرداي كشور باشيم. كشور ما امروز در شرايط خاص و ويژه‌يي قرار دارد و ما بايد از اين شرايط عبور كنيم. روحاني افزود: دشمن خواسته است كه جمهوري اسلامي ايران را در صحنه جهاني با چهره امنيتي معرفي كند و ما بايد اين نقشه دشمن را بشكنيم و براي اين كار نيازمند تدبير، برنامه و برداشتن قدم‌هاي مطمئن و اساسي هستيم. وي در ادامه به تشريح ويژگي‌هاي گفتمان اعتدال در زمينه سياست خارجي پرداخت و گفت: در گفتمان اعتدال در زمينه سياست خارجي، واقع‌بيني يك اصل است اما با توجه به ارزش‌ها و آرمان‌هاي جمهوري اسلامي ايران بايد اعتدال بين واقع‌بيني و آرمان‌خواهي، توازن لازم را برقرار كند. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به دوره انتقال دولت دهم به يازدهم اشاره كرد و گفت: تلاش بر اين است كه اين دوره انتقال به بهترين وجه سپري شود. با رييس‌جمهور محترم صحبت كرديم، توافقاتي انجام شد، نمايندگاني از سوي دو طرف تعيين شدند، من خودم شخصا گزارش‌هاي مختلفي از وزارتخانه‌هاي مختلف دريافت مي‌كنم، گروه‌هاي كاري مختلف تشكيل شده هم گزارش‌هايي دريافت مي‌كنند و البته برخي از موارد نيز هنوز نياز به هماهنگي بيشتري دارد كه اميدواريم هرچه زودتر انجام شود. روحاني در ادامه خطاب به ملت ايران اظهار كرد: به ملت عزيز ايران مي‌گويم كه دولت آينده به وعده‌هايي كه داده وفادار خواهد بود و ان‌شاءالله قدم به قدم و با كمك شما مردم و با لطف پروردگار مشكلات را با هم پشت سر خواهيم گذاشت؛ البته مشكلات انباشته احتياج به زمان لازم براي عبور دارد و مردم به خوبي از اين موضوع آگاه هستند و توقعات مردم در چارچوب امكانات دولت و كشور خواهد بود.

اين دولت هيچ تعهدي به هيچ حزب و جناحي نداده است

وي همچنين به موضوع تشكيل كابينه اشاره كرد و گفت: ان‌شاءالله كابينه طبق وعده‌يي كه داده شده يك كابينه فراجناحي و با تاكيد بر شايسته‌سالاري خواهد بود. البته اين دولت هيچ تعهدي به هيچ حزب و جناحي نداده است و وامدار هيچ حزب و گروهي نيست و تلاش دارد كه شايسته‌ترين افراد را از هر طيف و جناح البته به شرط اعتدال و ميانه‌روي جهت خدمت به مردم انتخاب كند. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران در ادامه با بيان اينكه از هم‌اكنون از همه كارشناسان و مديران و كاركنان و مديران در تمام دستگاه‌هاي دولتي تقاضا مي‌كنم خود را براي خدمت در دولت آينده آماده كنند و در اين دوره هم فكر و نظر و پيشنهاد خود را منتقل كنند، اظهار كرد: همه بايد دست به دست هم دهيم و در آينده خدمت بيشتر و بهتري براي اين كشور و مردم داشته باشيم. وي با بيان اينكه با وجود مشكلات زيادي كه وجود دارد، به آينده اميدوارم، خاطرنشان كرد‌: مطمئنم به اذن الهي و لطف پروردگار با حضور و حمايت مردم خواهيم توانست از مشكلات عبور كنيم و آينده بهتري را ان‌شاء‌الله براي مردم به وجود آوريم. روحاني از صداوسيما كه در غيبت احزاب قدرتمند و فعال ناچار است يك‌تنه بار انتقال مطالبات دو طرفه دولت و مردم را به دوش بكشد تشكر كرد و افزود: مي‌خواهم تمام تلاش‌ها براي دولت آينده و مردم با توجه به حفظ استقلال رسانه ملي و افزايش اعتبار و اثربخشي صدا و سيما و البته كمك براي پيشبرد برنامه‌هاي دولت در راستاي بهبود زندگي مردم و تحقق مطالبات بحق مردم باشد و صدا و سيما وظيفه و رسالت خود را انجام دهد. روحاني اضافه كرد: مي‌خواهم صدا و سيما اعتدال را در ابعاد مختلف كه مورد راي و نظر مردم بوده است و دولت خود را متعهد به اعتدال مي‌داند با حضور صاحبان انديشه تبيين و تشريح كند. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران با اشاره به برخي گمانه‌زني‌ها در بعضي از رسانه‌ها درباره افراد كابينه آينده گفت: به صراحت مي‌گويم بحث‌هاي مطرح شده صرفا گمانه‌زني است و نسبت به هيچ فردي در كابينه آينده تصميم‌گيري نشده است و در شرايط فعلي به دنبال مشورت با صاحبنظران و گروه‌هاي مختلف هستيم پس مردم بدانند آنچه گفته مي‌شود گمانه‌زني‌اي بيش نيست.

زمان منولوگ رسانه‌يي سپري شده است

وي با بيان اينكه در روند اجتماعي شدن زندگي انسان شايد هيچ عاملي به اندازه رسانه هر روز بيش از پيش با اهميت‌ و تاثيرش نافذتر نشده است، افزود: ‌تصور نادرست اين است كه فرض كنيم رسانه صرفا يك تريبون است. و البته تكرار منولوگ بي‌تاثير نيست، اما زمان منولوگ رسانه‌يي سپري شده است چون در رسانه بايد با مخاطب رابطه‌يي دوسويه برقرار شود تا هم نور آگاهي تابانده شود و هم آينه‌يي باشد كه واقعيت‌ها را بازتاب دهد. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران افزود: سفره‌يي كه رسانه‌ براي مخاطب خود پهن مي‌كند بايد تركيبي متعادل، موزون و سودمند داشته باشد و نيازهاي ديني، فرهنگي، فكري و عاطفي، رفتاري و اخلاقي مردم را در نظر بگيرد. روحاني با بيان اينكه مضمون پيام رسانه بايد سطح آگاهي مردم را افزايش دهد، خاطرنشان كرد: سطحي‌نگري و قشري‌نگري از مشكلاتي است كه جامعه با آن مواجه بوده و هست و رسانه بايد از آسيب خطرناك معيار دوگانه در بازتاب دادن واقعيت‌ها پرهيز كند. چون برخورد دوگانه يعني يك بام و دو هوا.

هيچ ‌كس را حق نداريم تحقير كنيم

وي توضيح داد: اگر ظلم بد است براي همه بد است و فرقي بين مركز كشور و دور‌ترين روستا و البته اقوام مختلف وجود ندارد. پس اگر تعدي، توهين، و افترا بد است، براي همه بد است چون افتراي خوب و بد نداريم، اما بدانديش‌هايي هستند كه برخي گروه‌ها را تشويق كرده‌اند و گفتند كه در برابر ديگران هر كاري مي‌توانيد بكنيد و هتاكي و توهين اشكال ندارد. در حالي كه هيچ كس را حق نداريم تحقير كنيم و هيچ كشوري را هم حق نداريم تحقير كنيم، البته نه در برابر كشورهاي ديگر سر فرود بياوريم و نه تحقير كنيم. چون همه مردم و انسان‌ها سر جاي خود محترم هستند. روحاني در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود در در سي و دومين همايش افق رسانه ملي، با بيان اينكه «همه مردم و همه انسان‌ها سر جاي خود محترمند، مخصوصا افرادي كه داخل اين كشور به عنوان شهروند زندگي مي‌كنند»، گفت: نمي‌شود اگر ظلمي در كشور دشمن رخ داد بگوييم ظلم است و اگر در كشور دوست همين اتفاق افتاد بگوييم ظلم نيست يا كم ظلم است. حقوق بشر، حقوق بشر است، حال شما تعبير حقوق بشر اسلامي يا هر تعبير ديگري را داشته باشيد. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران در ادامه گفت: در آنجا كه عملي در غرب را به عنوان يك عمل زشت محكوم كنيم بايد حواس‌مان باشد كه در دام معيارهاي دوگانه گرفتار نشويم. وي با طرح اين پرسش كه سرمايه رسانه چيست؟ اظهار كرد: نيروي انساني حرفه‌يي و كارآمد و امكانات سخت‌افزاري و نرم‌افزاري مهم است اما از هر دوي اينها مهم‌تر، اعتماد مخاطب است و يادمان باشد كه اعتماد مخاطب بالاترين سرمايه يك رسانه محسوب مي‌شود. اين نوع اعتماد سرمايه بسيار ارزشمندي است كه در بستر زمان و تعامل با مردم و مخاطبان قطره‌قطره جمع خواهد شد؛ بنابراين حواس‌مان باشد كه مبادا به خاطر يك اشتباه، آنچه را قطره‌قطره پشت يك سد جمع كرده‌ايم از دست بدهيم.

سبد رسانه‌يي مردم امروز تك‌ رسانه‌يي نيست

رييس‌جمهور منتخب ملت ايران با بيان اينكه «فكر نكنيم شاخصه اعتماد به يك رسانه به ميزان شنونده، خواننده يا بيننده آن رسانه است»، گفت: ممكن است يك سريال، يك فيلم سينمايي يا ستون يك روزنامه را مردم بپسندند اما در عين حال مردم خبر و تحليل را از رسانه‌هاي ديگر نيز مي‌گيرند و در واقع سبد رسانه‌يي مردم امروز تك‌‌رسانه‌يي نيست. با توجه به اين مساله بايد برنامه‌ريزي كنيم، بنابراين واقعيت‌نمايي، صداقت رسانه‌يي و مزيت نسبي در مقايسه با رقيبان كه هم در فرم، هم در محتوا و هم به هنگام ارائه كردن مي‌تواند امتياز بزرگ رسانه‌يي خودمان باشد. روحاني با تاكيد بر اينكه «رقابت رسانه‌يي در دنياي امروز از حيطه اختيار حكومت‌ها و دولت‌ها فراتر رفته است»، تاكيد كرد: سهم اثربخشي در افكار عمومي رابطه مستقيم با ميزان اثربخشي رسانه بر افكار عمومي دارد. امروز دوره مونولوگ (صحبت يك‌طرفه) رسانه گذشته است.

سليقه رسانه ملي بايد برآيند سليقه ملي باشد

رييس‌جمهور منتخب ملت ايران در ادامه با عذرخواهي از طولاني شدن سخنانش، گفت: من خودم جزو خانواده صداوسيما بودم و از سال 59 تا 62 رييس شوراي سرپرستي صداوسيماي جمهوري اسلامي بودم. روحاني در ادامه با بيان اينكه تعبير امام راجع به رسانه ملي، دانشگاه عمومي بود، اظهار كرد: بايد اين سخن امام(ره) را به مثابه يك چشم‌انداز دقيق مورد توجه قرار دهيم. رسانه ملي، دانشگاه است و بايد برخوردار از وجه ملي، نقادانه و خردورزي باشد. عمومي است يعني بايد برخوردار از قابليت ارتباط، هم‌ادراكي و هم‌عاطفي با همه لايه‌ها و اقشار جامعه و مردم باشد. وي با تاكيد بر اينكه «سليقه رسانه ملي بايد برآيند سليقه ملي باشد»، خاطرنشان كرد: ما جامعه كثيرالمله نداريم، ما يك اقليم به نام ايران و يك ملت به نام ملت ايران داريم و البته آداب و رسوم و خرده‌فرهنگ‌ها در كشور ما وجود دارد اما همه آنها گل‌هاي يك باغ هستند و همه در يك فضا تنفس مي‌كنيم و آن فضاي معنوي اسلام است و همه اينها زير يك چتر قرار دارند. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران در ادامه گفت: رسانه ملي بايد به‌گونه‌يي عمل كند كه هر شهروند ايراني احساس كند سهم نياز خود را از رسانه ملي مي‌تواند داشته باشد. در برنامه‌هاي توليدي بايد به اهداف و ارزش‌هاي ديني و ملي، خواست مخاطب، نياز جامعه و مردم و مصالح ملي توجه شود. روحاني ادامه داد: اولويت فعلي در رسانه، بازآفريني و تحكيم و تثبيت جامعه به سمت رسانه‌هاي داخلي و خوشامدگويي به تكثر و تنوع ديدگاه‌ها در عرصه‌هاي سياسي و اجتماعي است. همچنين توانمندسازي حرفه‌يي در جهت بالا بردن دانش حرفه‌يي و باز و امن كردن فضا براي افكار و توليدات مختلف نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد تا مردم بتوانند نشاط بيشتر و توليدات جديدتر و اثربخشي‌ بيشتر از اين خانواده بزرگ را مشاهده كنند. وي افزود: اميدبخشي واقع‌گرايانه نسبت به روندهاي پيشرفت كشور و تلاش براي پر كردن شكافت‌هاي ارزشي، انديشه‌يي و رفتاري ميان اقشار جامعه و جامعه و حاكميت به ويژه شكاف ميان نسل‌ها مي‌تواند يكي از رسالت‌هاي رسانه ملي باشد، ضمن اينكه ترويج و وفاداري به مشي اعتدال به مفهوم منطقي كردن نگرش‌ها، تقاضاها و رفتارهاي اجتماعي و پرهيز از افراط و تفريط مي‌تواند مورد توجه قرار بگيرد. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران در پايان با تاكيد بر اهميت آزادي رسانه‌ها در كشور گفت: حكومتي كه ريشه در حمايت مردم دارد و از حضور راي‌دهندگان و راي مردم مشروعيت مي‌يابد، نه تنها از رسانه آزاد نمي‌هراسد بلكه از آزادي قانونمند و مسوولانه رسانه‌ها استحكام بيشتري خواهد گرفت.

انتهای پیام
منبع: اعتماد

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا