خرید تور تابستان

نمي‌خواهند پيام «شكست معنا‌دار» خود را بشنوند

سيدمحمد خاتمي مطالبات موجود در جامعه را فراوان خواند و گفت: اگر احساسات و هيجان پشت اين مطالبات باشد كار مشكل مي‌شود، رييس‌جمهور امكانات محدود دارد و مشكلات فراوان است.

به گزارش انصاف نیوز، سيد محمد خاتمي در ديدار جمعي از دانشجويان دانشگاه‌هاي سراسر كشور با يادآوري اينكه دانشجويان و اساتيد از روزهاي نخست انقلاب تاكنون هزينه‌هاي بسياري پرداخت كرده‌اند، گفت: آنها در هدايت جامعه به مسير درست، نقش مهمي داشته‌اند.

وي در ادامه با بيان اينكه با قاطعيت عرض مي‌كنم نقشي كه دانشگاه و دانشجويان عزيز در انتخابات اخير داشتند، قابل قياس با عوامل موثر ديگر نيست، افزود: يك زمان فكر مي‌كردم چطور در بعضي از روستاهاي دور افتاده حتي صددرصد راي‌شان و تمام راي صندوق به آقاي روحاني بوده است. مساله مهمي است، يعني شعور و رشد در همه جا هست، نه فقط آنها كه در شهر هستند و به وسايل ارتباط جمعي دسترسي بيشتري دارند، بلكه مردم در دورترين نقاط راه‌شان را پيدا مي‌كنند. من اين را مديون نسل جديد و دانشجويان مي‌دانم كه در شهر و روستا با عشق و علاقه تبليغ كردند.

خاتمي در بخش ديگري از سخنانش خطاب به دانشجويان حاضر در نشست با بيان اينكه شما بخش بزرگي از دانشگاه را نمايندگي مي‌كنيد، اظهار كرد: در اينجا نمايندگان انجمن‌هاي اسلامي هستند و ديگراني كه احيانا عضو انجمن‌هاي اسلامي نيستند، اما با يكديگر وجه اشتراكي دارند. يعني دلتان براي كشور مي‌سوزد، با رويكردهاي براندازانه مخالف هستيد و انتقاد داريد؛ اما در عين حال مي‌خواهيد تا كشور و نظام اصلاح شود. شما مي‌خواهيد اصل بماند، اما اصلاح شود. شما داخل نظام هستيد، اما منتقد هستيد و مي‌خواهيد نظام اصلاح شود. خاتمي اضافه كرد: شما فضاي باز براي دانشجو، براي استاد و براي آنكه دانشگاه حرمت داشته باشد، مي‌خواهيد. نظام ما و در درجه اول رييس‌جمهور منتخب ما، بايد صداي شما را بشنود. بهتر است اين جمع ديداري با آقاي روحاني داشته باشد، حرف‌ها را بشنود و بزند. با وجود هياهو و بداخلاقي كساني‌كه باعث اين وضع هستند و نمي‌خواهند پيام «شكست معنا‌دار» خود را بشنوند، فرصت‌طلبانه ادعا مي‌كنند كه آنچه پيش آمده به نفع آنها بوده است.

وي تاكيد كرد: ما بايد بي‌آنكه بگوييم پيروز شده‌ايم، كاري كنيم كه همه احساس برد كنند. تعبير به كار برده شده كه «پيروزي ما شكست هيچ كس نيست، بلكه پيروزي ملت است» كاملا درست و بجاست. از حكومت و نظام تا طبقات مختلف و گروه‌هاي چپ و راست، كاري كنيم كه همه احساس برد كنند. اين كار شدني است و اين توجه كردن به مطالبات مردم و نيازهاي زمانه است. چرا بگوييم كدام جريان، دسته و جناح پيروز شده‌اند، بگوييم كدام رويكرد و برنامه پيروز شد. برنامه و رويكرد آقايان روحاني و عارف مورد قبول ما بوده است و اين نشانه بلوغ و تدبير بود كه راي‌هاي مردم شكسته نشود و نشد. اكنون معتقد هستيم آنچه كه پيش آمده اگر دقت و انصاف باشد و قدر موقعيت را بدانيم به نفع همه است. ما مومن به برنامه و شعارهاي عرضه شده در انتخابات هستيم.

خاتمي در ادامه خطاب به رييس‌جمهور منتخب يادآور شد: همان‌طور كه خود تاكيد فرموديد پايبندي به برنامه‌ها و رويكردهايي داريد كه مورد تاييد و توجه مردم با اكثريت قاطع قرار گرفت و اين پايبندي همچنان بايد تداوم داشته باشد. به جاي دعواهايي كه هست و در جاي خود مي‌تواند مفيد باشد، بايد بگوييم رويكردهاي اشتباه وجود داشته است كه بايد تغيير كند. رييس بنياد باران همچنين تاكيد كرد كه در اين انتخابات «تغيير رويكردها در درون نظام» و «اصلاح در درون نظام» پيروز شده است.

وي ادامه داد: جناب آقاي روحاني كه شايستگي‌هاي فراوان دارد بايد بر تحقق مطالبات مردم پافشاري كنند و متناسب با اين رويكردها همكاران لازم را براي دولت خود انتخاب كنند، كساني كه به برنامه‌هاي ايشان مومن باشند، حالا از هرجناحي كه مي‌خواهند باشد، فرقي نمي‌كند. دغدغه اين است كساني نيايند كه با تغيير رويكردها مخالف بودند و تلاش كردند جناب روحاني موفق نشود، هرچند كه نتوانستند.

خاتمي با تاكيد بر اينكه بايد به جناب روحاني كمك كرد، تصريح كرد: مطالبات فراوان است و اگر احساسات و هيجان پشت آن باشد كار مشكل مي‌شود. رييس‌جمهور امكانات محدود دارد و مشكلات فراوان است. بايد ايشان را كمك كنيم تا آنچه آسيب‌ديده است ترميم شود. مشكلات و مسائل زياد است و نمي‌توانيم توقع داشته باشيم همه مشكلات فورا حل شود. سطح مطالبات بايد پايين بيايد و بايد صبر كنيم. اما توقع اين است به گونه‌يي عمل شود كه جامعه احساس كند، رويكردها عوض شده و رويكردي آمده كه به اصلاح فرهنگ، سياست و اجتماع معقتد است.

وي همچنين خاطرنشان كرد: اگر جامعه دانشگاهي ما گله دارد، حتما افرادي بيايند كه با اين رفتارها مبارزه كنند و دانشگاه‌ها را به جايگاه واقعي خود برگردانند. روسا و مسوولان امر از دل دانشگاه بيرون بيايند، مانند دوران اصلاحات كه دانشگاه و گروه‌هاي مختلف فرد شايسته را از ميان خود برمي‌گزيدند. وزير علوم، تحقيقات و فناوري موظف باشد او را بياورد و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي معرفي كند. يعني يك روش نيمه انتخاباتي بود و اكنون هم انتظار داريم دانشگاه‌ها مجددا انتخاباتي شوند. هيات امنا در دوران اصلاحات اختيار بيشتري داشت و دولت كمتر مي‌توانست در كار آن دخالت كند و مي‌توانست كارش را با صلاحديد خود انجام دهد.

خاتمي همچنين يادآور شد: البته در آن روزها، فضاي كلي دانشگاه‌ها ايده‌آل نبود، اما همين كه احساس مي‌شد به سمت مناسبي مي‌رود و بخشي از حكومت اين را مي‌خواهد اميد و تحمل بيشتر مي‌شد و دانشجويان و اساتيد از اينكه مي‌ديدند به خاطر انتقاد و آزادي بيان هزينه نمي‌پردازند، راضي بودند. رييس بنياد باران در ادامه با تاكيد بر اينكه همه بايد حوصله داشته باشند، افزود: ما نماينده مطالبات مردم و طرفدار شعارهاي انتخاباتي رييس‌جمهور منتخب هستيم و كمك مي‌كنيم ان شاء‌الله عملي شوند. بايد رويكردها عوض شود. از خدا مي‌خواهم فردا هيچ كس در حبس و حصر نباشد. بايد ببينيم كدام رويكرد منجر به حصر و حبس مي‌شود، اگر آن رويكرد اصلاح شود ديگر حبس و حصر نخواهد بود.

وي ادامه داد: در عين حال دغدغه معيشت مردم و تهديد‌هاي خارجي هم هست، دولت جديد بحمدالله براي همه آنها برنامه دارد. مشكلات فراروي آقاي روحاني را همه مي‌دانيم و بايد كمك كنيم تا اولويت‌ها با توجه به امكانات و محدوديت‌ها مشخص شود و در جهت اجرايي شدن آنها اقدام كنند.

خاتمي با تاكيد بر اينكه نمي‌خواهيم جاي هيچ كس را تنگ كنيم، افزود: آنكه آزاديخواه است آزادي را براي همه مي‌خواهد حتي فاشيست‌ها، اما فاشيست‌ها جز براي خود براي كس ديگري آزادي نمي‌خواهند و وجود غير خود را تحمل نمي‌كنند. بايد آرمان‌هاي انقلاب حاكم شود، انقلاب مال ملت است نه كساني كه در آن نقشي نداشته‌اند و مي‌خواهند گفتمان كج و كوله خود را بر گفتمان انقلاب حاكم كرده و به حذف، تحقير و ترور شخصيت‌ها اقدام كنند.

رييس بنياد باران ادامه داد: از هرجناحي بايد در دولت استفاده شود و فقط كارداني و انجام برنامه‌ها و تعهد به برنامه‌ها ملاك باشد. اما افراط، خشونت، تحريف و دروغ بايد از عرصه قدرت رسمي كشور حذف شود اما به اين معني نيست كه فردي كه با من بد است خفه شود. در دوران مسووليتم در قوه مجريه شنيدم يكي از اين نشريات منتقد دولت كه مرتب بد ما را مي‌گفت تعطيل شده است به وزير وقت نامه دادم كه پيگيري كنند چرا اين كار شده، آنها هم حق دارند حرف بزنند.

وي اضافه كرد: نبايد همه را حذف كرد، بايد همه جريان‌ها در عرصه باشند و خدمت كنند. اين رويكرد معقول و درست است. ما نماينده مطالبات مردم هستيم. تاييد‌كننده شعارهايي كه در انتخابات داده شد و راي آورد. تدبير شد يكي از آقايان بماند و در واقع گفتمان اصلاح‌طلبي پيروز شد. ما در ميان يك دوراهي بوديم و آنكه گفتمان اصلاح‌طلبي و اصلاح‌طلبان باهم شكست بخورند يا گفتمان اصلاح‌طلبي پيروز شود كه سرانجام با راي مردم گفتمان اصلاح‌طلبي و تدبير و اميد پيروز شد. اكنون، سخت‌ترين كار جناب روحاني تحويل گرفتن كشوري است كه مشكلات فراواني دارد.

خاتمی در پايان تاكيد كرد: نكته‌يي را در آخر متذكر مي‌شوم، فعلا من كاري ندارم كه فضاي كنوني از جمله حبس‌ها و حصر چگونه به وجود آمده، ولي پيشنهادم اين است همين دولت فعلي بكوشد تا اين مشكل حل شود و ذكر خيربزرگي را از خود به جا بگذارند. آنچه در اين دولت شده ولو خودش مي‌خواست يا نمي‌خواست، مي‌تواند به عنوان باقيات‌الصالحات تلاش سازنده‌يي بكند و اين مشكل حل شود چون اين توقع را از آقاي روحاني داشتن آسان نيست. اين مشكل مي‌تواند با خير و خوبي حل شود و با دل خوش زحمت بكشيم و فداكاري كنيم و به ياري خداوند كشور از نو ساخته شود. دانشجويان در اين برهه نقش و وظيفه مهمي دارند. برايتان آرزوي توفيق دارم، هميشه خوش و خرم باشيد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا