خرید تور تابستان

چرایی سفر ظریف به هند، چین و ژاپن

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، با اشاره به سفر محمدجواد ظریف به کشورهای هند، چین و ژاپن اظهار کرد: این سفر در راستای دیپلماسی فعال و پویای ایران جهت متوازن کردن ارتباطات و تعاملات با کشورهای مختلف در اقصی نقاط جهان است.

بهرام قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که وزیر خارجه روز شنبه برای شرکت در اجلاس قلب آسیا که از سال 2011 شکل گرفته به هند سفر خواهند کرد، تصریح کرد: در این اجلاس برخی از همسایگان افغانستان و کشورهای حامی آن حضور دارند و نمایندگانی از سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل، سازمان همکاری‌های اسلامی و سازمان شانگ‌های نیز شرکت خواهند کرد.

او با بیان این که این اجلاس سال گذشته در پاکستان برگزار شد و سال جاری در پایتخت ایالت پنجاب هند برگزار خواهد شد، ادامه داد: آقای ظریف طبق برنامه پیش‌بینی شده در این اجلاس دو روزه در مورد مسائل افغانستان تحولات مربوط به آن و تصمیماتی که در اجلاس‌های قبلی در حوزه‌های مختلف در مورد این کشور گرفته شده سخنرانی خواهند کرد و به تشریح دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به این که این اجلاس متشکل از شش کمیته است که مسوولیت کمیته آموزش آن بر عهده ایران است و کشور هند نیز مسوولیت کمیته توسعه اقتصادی افغانستان را بر عهده دارد افزود:‌ این اجلاس با حضور رییس‌جمهور هند افتتاح خواهد شد و برخی از کشورها در سطح بالاتر از وزیر خارجه و برخی نیز پایین‌تر در آن شرکت خواهند کرد.

این مقام مسوول در وزارت خارجه به ترکیب هیأت همراه ظریف در این سفر اشاره کرد و گفت:‌ یک هیأت اقتصادی و بازرگانی از بخش‌های خصوصی و دولتی وزیر خارجه را در این سفر همراهی می‌کند و قرار است آن‌ها نشست مشترکی را با صاحبان و سرمایه‌گذاران شرکت‌های هندی در روز شنبه در دهلی‌نو برگزار کند.

دیدار با تعدادی از اساتید، نخبگان و برخی از هیأت‌های آکادمیک و دانشگاهی هند نیز به گفته بهرام قاسمی از دیگر برنامه‌های ظریف در جریان سفر به این کشور است.

وی هم‌چنین با بیان این که احتمالا وزیر خارجه در حاشیه این نشست ملاقات‌هایی را با برخی از مقامات شرکت کننده در این نشست و هم‌چنین مقامات هندی خواهند داشت، تاکید کرد:‌ اصل این سفر حضور و سخنرانی آقای ظریف در اجلاس قلب آسیاست.

گفت‌وگوی ایران و چین در مورد موانع بروکراتیک اداری و همکاری‌های بانکی بین دو کشور  

قاسمی به سفر رییس دستگاه دیپلماسی کشور به دو کشور چین و ژاپن اشاره کرد و گفت:‌ این سفر با دعوت همتایان آقای ظریف انجام می‌شود و در ابتدا وزیر امور خارجه بعد از هند راهی پکن خواهند شد و با تعدادی از مقامات این کشور دیدار و رایزنی خواهند کرد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به رفت و آمد هیأت‌های دیپلماتیک بین تهران و پکن در یکی دو سال اخیر از جمله سفر رییس‌جمهور چین به تهران و برگزاری کمیسیون اقتصادی مشترک بین دو کشور تصریح کرد: گسترش روابط با کشور چین به عنوان یکی از کشورهای مهم اقتصادی برای ما دارای اهمیت است. چین در دوران تحریم‌های ظالمانه در کنار ما بود و ما توانستیم همکاری‌های گسترده‌ای را با این کشور داشته باشیم و امیدواریم در جریان این سفر زمینه برای استمرار این همکاری‌ها ادامه پیدا کند و برخی از مشکلات و مسائل بروکراتیک اداری که در این زمینه وجود دارد از جمله مشکلات و کندی‌های روابط بانکی که برای فعالیت برخی از شرکت‌های ایرانی وجود دارد، رفع شود و برای حل آن‌ها راه‌حل پیدا کنیم.

ایران به چین به‌عنوان یک شریک تجاری بلندمدت نگاه می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران به چین به عنوان یک شریک تجاری بلندمدت نگاه می‌کند گفت: ما امیدواریم که هیأت‌های اقتصادی و تجاری دو کشور در جریان این دو سفر بتوانند گفت‌وگوهای مفصلی برای گسترش روابط داشته باشند.

ژاپنی‌ها پیشنهادهای مشخصی را برای گسترش همکاری‌ها با ایران ارائه کرده‌اند

قاسمی به بیان این که علاوه بر مسائل اقتصادی در ابعاد منطقه‌یی و بین‌المللی نیز از گذشته همکاری‌های خوبی بین ایران و ژاپن وجود داشته است به مقصد آخر وزیر خارجه اشاره کرد و گفت:‌ آقای ظریف در جریان سفر به ژاپن علاوه بر دیدار با همتای خود طبق برنامه‌ریزی انجام شده با برخی مقامات این کشور از جمله نخست‌وزیر ژاپن نیز دیدار خواهد کرد.

او با اشاره به اهمیت سفر ظریف به ژاپن اظهار کرد: در گذشته ایران و ژاپن در ابعاد مختلف به خصوص اقتصادی روابط خوبی داشتند و همکاری‌های خوبی در عرصه آسیایی و جهانی با یکدیگر انجام می‌دادند ولی به دلیل تحریم‌ها، سطح این همکاری‌های کاهش پیدا کرد و ما امیدواریم با توجه به تمهیداتی که برای این سفر اندیشیده شده و برنامه‌های خوبی که در آن گنجانده شده است، این سفر بتواند زمینه‌های لازم را برای گسترش همکاری بین دو طرف فراهم کند و تهران و توکیو بتوانند از ظرفیت‌های موجود برای گسترش روابط اقتصادی به نحو مناسب‌تری استفاده کنند.

وی با بیان این که ژاپنی‌ها پیشنهادهای مشخصی را برای گسترش همکاری‌ها با ایران ارائه کرده‌اند و از نظر همکاری‌های بانکی نیز تمهیدات مناسبی را اندیشیده‌اند، اظهار کرد: امیدواریم در جریان این سفر این پروژه‌ها و تمهیدات نهایی شود.

قاسمی به دیدار وزیر خارجه کشورمان با صاحبان برخی از موسسات بزرگ و معتبر ژاپنی اشاره کرد و گفت: این سفر می‌تواند در نوع روابط ایران با ژاپن و گسترش همکاری‌ها بین دو کشور بسیار مهم و تعیین کننده باشد.

پاسخ به یک تصور اشتباه

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر این که این سفر به مانند سفرهای اخیر وزیر خارجه در راستای دیپلماسی فعال و پویای وزارت امور خارجه و جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط متوازن با کشورهای مختلف در اقصی نقاط جهان انجام می‌شود، ادامه داد: این دومین سفر دوره‌یی آقای ظریف به حوزه شرق آسیا است و پیش از این نیز وزیر خارجه در راستای سفرهای دوره‌یی خود به آمریکای لاتین، آفریقا و شرق اروپا سفر کردند و برخلاف برخی ادعاها و تصورات اشتباه که “وزارت امور خارجه نگاهش تنها به اروپای غربی است”، بررسی سفرهای آقای ظریف بیانگر این موضوع است که بیش‌تر سفرهای دوجانبه‌ وی به کشورهای غیر از این حوزه بوده و ما تلاش داشته‌ایم که در راستای دیپلماسی فعال و پویای‌مان از ظرفیت‌های کشورهای مختلف برای گسترش روابط استفاده کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا