خرید تور نوروزی

آنچه دلواپسان از پسابرجام نمی‌گویند

«محسن عموشاهی»، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشی نوشت:

دیر زمانی از کاغذپاره خواندن تحریمها توسط رییس جمهور وقت کشورمان نگذشته بود که آثار تحریمها بر پیکر نحیف اقتصاد کشور مشخص شد. افت صادرات نفت، وارد نشدن سرمایه های خارجی، محدودیت در صادرات و واردات اقلام گوناگون، تنها گوشه ای از این آثار بود. مجموع این اتفاقات موجب متوقف شدن رشد اقتصادی کشور شد. این مهم تا بدانجا پیش رفت که اقتصاد کشور عقب گردی فاجعه بار را تجربه کرد.

با انتخاب روحانی به عنوان رییس جمهور در خرداد 1392 مذاکرات هسته ای با غرب از سر گرفته شد. نتیجه ی این مذاکرات منجر به توافقی شد که امروزه برجام نامیده می شود. توافقی که هر از چندی یکی از دو طرف مدعی زیر پا گذاشتن آن توسط دیگری می شوند.

پنجشنبه شب گذشته، قانونی تحت عنوان ISA توسط مجلس سنای آمریکا تمدید شد. این قانون که تصویب اولیه ی آن به سال 1996 بر می گردد، سنگین ترین تحریمهای ایالات متحده را شامل می شود.

درباره ی تمدید این قانون دو نکته ی مهم به نظر می رسد:

1- بر اساس ضمیمه شماره 2 برجام ایالات متحده آمریکا متعهد شده طبق ضمیمه شماره 5 (برنامه ی اجرا)، اعمال کلیه ی تحریم های مرتبط هسته ای (که قانون ISA نیز یکی از این قوانین است) را متوقف کند. بر اساس ضمیمه ی شماره 5 لغو و حذف این قوانین 8 سال بعد از حصول توافق خواهد بود. در حقیقت از این نگاه برجام نقض نشده است.

دسته ی دیگری از منتقدان برقراری هر گونه تحریم جدید را نقض برجام می دانند. واقعیت این است که برجام توافقی حول مسائل هسته ای بود. در حقیقت مذاکره کنندگان اجازه نداشتند در مورد مسائل دیگر با غرب مذاکره کنند. این مهم سبب شده موضوعات محل مناقشه ی ایران و غرب همچنان حل نشده باقی مانده و در این زمانها مورد سوء استفاده قرار گیرند.

2- این قانون از فردای برجام تا به امروز توسط اوباما به حالت تعلیق در آمده است. ترامپ هم اگر بخواهد برجام را نگه دارد باید چنین کند. در حقیقت نقض برجام زمانی رخ خواهد داد که ترامپ این تحریمها را به حالت تعلیق در نیاورد.

3- فارغ از موارد فوق، مخالفان برجام به گونه ای از برجام سخن می گویند که انگار برجام هیچ عایدی برای کشور نداشته است.

دلواپسان نمی گویند اگر برجام نبود فروش نفت ایران در چه وضعیتی قرار داشت؟

نمی گویند پیش از برجام تولید نفت ایران به زیر 1 ملیون بشکه در روز رسیده بود و اکنون نزدیک به 3.5 ملیون بشکه در روز تولید داریم.

نمی گویند کشور روز به روز فقیر تر می شد و اقتصاد ایران کوچک تر می شد.

نمی گویند برجام می رود که پای سرمایه گذاران را دوباره به ایران باز کند.

نمی گویند که تحریم های آمریکا علیه ایران عمری به قدمت انقلاب شکوهمند اسلامی دارد. اما زمانی این تحریمها موثر واقع شدند که همه ی دنیا همراه آمریکایی ها شدند.

نمی گویند که برجام اجماع جهانی علیه ایران را شکست و در پسابرجام – اگر چه رابطه با آمریکا همچنان قطع است – اما ارتباط با دیگر کشورهای جهان برقرار است.

4- با این اقدام آمریکاییها می شود احساساتی برخورد کرد. می شود آن را به حساب نقض برجام گذاشت. می شود پلمپ ها را شکست. می شود سانتریفیوژها را دوباره به کار انداخت. می شود دوباره احمدی نژادی شد. اما …

اما آیا دشمنان کشور منتظر همین احساساتی شدن ما نیستند؟ ثمر این احساساتی شدن چه خواهد شد؟ برای بازیهای بعدی چقدر کارت روی میز داریم؟ آیا کاسبان تحریم، دوباره دست به کار شده اند؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. هر چند به دليل (((انصاف))) بالايي كه داريد نظرات مخالف خودتان را نمي نويسيد چون تجربه كردم:ولي وقتي خود مذاكره كنند گان معتقدند كه برجام نقص شده حداقل به خاطره تيم مذاكر گنندگان اين همه از آمريكاه دفاع نكنيد؟در كشور ما هيچ كس وجود ندارد كه از احترا م متقابل بين كشورها حمايت نكند؟ ولي آمريكاه نمي تواند قبول كند كه ايران باقدرت نرم معادلات جهان را تغير داده است واين تغير به ضرر ؟آمريكاه تمام شده است شما باورتان بيايد آمريكاه در اين دو صورت ازما دست مي كشد 1-تسليم ويا حلقه به گوش 2-نابودي و بازشما بايد بدانيد؟ هيهات من الذله…………….

  2. تا زمانیکه برخی معاندان داخلی وجود دارند وهر روز بنوعی به آینده ایران لطمه میزنند نیازی به دشمنی آمریکا و اروپا نداریم /// حضرت امام رحمه الله تقریبا در تمامی بیانات خود از اهمیت ” وحدت کلمه ” سخن میگفتند چیزی که امروزه همان حلقه مفقوده سعادت ایران اسلامیست است واین وحدت با شاخه شاخه شدن وگروه وگروه شدن بدست نخواهد آمد فقط وفقط پیاده کردن درست و صحیح قانون اساسی وعدم تفسیر به رای آن میتواند وحدت لازمه در ایران را برای احقاق حقوق خود در جامعه بین الملل ترسیم نماید

  3. این تیکه ش خیلی با حال بود ” با این اقدام آمریکاییها می شود احساساتی برخورد کرد. می شود آن را به حساب نقض برجام گذاشت. ”
    حالا کیا میگن این کار نقض برجام بوده ؟؟؟
    یه مشت دلواپس احساساتی مثل ظریف و صالحی و ….

    1. نه جناب سشیثلا ، اين بيچاره ها مجبور شدن اينجوري بگن، يه کمي چشماتو بازکن و خوب نگاه کن، البته اگر توانائي خوب نگاه کردن و خوب فهميدن را داشته باشي!! ( که بعيد ميدونم!)

  4. نمی دونم چرا مسئله به این سادگی را این قدر پیچیده تحلیل می کنید نا سلامتی اسم سایتتون انصاف هست ،
    آقا جون تحریم ها کاغذ پاره که نیست هیچ حتی من میگم وحی نازل ، راضی شدین . خب یه آقایی اومد سال 92 گفت تمام گرفتاریهای ما از همین کاغذپاره هاست که ما با حل اون اوضاع مملکت رو گلستان می کنیم راهش هم جز از مسیر مذاکره با کدخدا نیست بقیه کشورها هیچه هیچند ، مگه غیر این بود حالا پس از سه سال از اون روز ما هرچی داشتیم دادیم چی گرفتیم هیچی چطور خب برادر من یه تک پا بیاین بین مردم ، توی بازار ، جنوب شهر تا ببینین این پسا برجام هیچ تکونی به زندگی مردم نداده که هیچ خیلی ها رو هم خانه خراب کرده یکیشون داماد بخت برگشته ما که بهار امسال از کار بیکار شد البته دستاوردهایی داشته مثلا” یه چند میلیاردی پول ( البته در عوض برای بازسازی نیروگاه اراک که با بتن پر شد چند برابر باید هزینه کنیم یا معادلش رو آقای کد خدا از داراییهامون برداشت ) وارد شد که بیشتر نصیب نجومی بگیران شد . اما از افزایش صادرات نفت که به نفع اروپایی ها شده چون قرار نیست پولش رو به خاطر تحریم های مالی آمریکا حالا حالاها پرداخت کنن بقیه مزایاش هم که فقط روی کاغذ هست . حالا یه بی سوادی مثل بنده با یه دو دو تا چهارتا می بینم که در دولت قبل اگه اوضاع مون خوب نبود حداقل چیزی هم از کف نداده بودیم واین قدر هم تحقیر نشده بودیم یا این همه نفت مفتی نمی فروختیم یادش به خیر یه بشکه نفت رو نزدیک به صد دلار می فروختیم حالا باید 4 بشکه بفروشیم تازه اگه پولمون رو بدن .

    1. آقا محسن افتخار فروش نفت بشکه ای 100 دلار که پولش همش بین چهار تا اختلاص گر تقسیم شد به چه کار آید.چرا اینقدر با افق کوتاه به مسایل نگاه میکنیم یه مقدار افق بره بالا همه چی عیانست!!!!!!!!!!!!!!!!!! درضمن این بندگان خدا کی حرف از کدخدا زدند این امسال شما هستید که با کدخدا آشنایی دارید چون لفظ کد خدا از کام شما بیرون آمد.

  5. اگر برجام نبود ، دلواپسان هم دلواپس کاسبی خود نبودند . اصلا دلواپسی با برجام شروع شد .
    اگر برجام نبود ، و وضع قبل از برجام همچنان ادامه داشت ، ما مردم دلواپس بودیم ، دلواپس نان شب خود .

  6. جناب عمو شاهی ، نوشته شما تحلیل بسیار خوبی از واقعیت موجود برجام است ، از دید من این سرمقاله خوبی ست برای انصاف نیوز .

  7. دلم برا دلواپسان امریکا میسوزه

    اخه کدخدا بدجور سنگ رو یختون کرد

    بعد این همه خنده شعار

    🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا