خرید تور تابستان

ناگفته‌هایی از جدال وزارت راه‌و‌شهرسازی در دانشگاه شهرکرد

روز 11 آبان ماه در دانشگاه شهرکرد میان نیروی یگان حفاظت وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم و جمعی از دانشجویان، یکی از اعضای هیئت علمی، رئیس دانشگاه و پیمانکار، درگیری فیزیکی رخ می‌دهد. دلیل برخوردی که شکل می‌گیرد دیوارکشی در محوطه‌ی شرقی دانشگاه و تلاش یگان حفاظت وزارت راه و شهرسازی برای تخریب این دیوارها بوده‌ است.

انصاف نیوز بیانیه‎‌ی مجمع اسلامی دانشجویان آزاد اندیش دانشگاه شهرکرد این دانشگاه را در خصوص این واقعه منتشر کرده بود و حالا با دبیر تشکیلات مجمع اسلامی دانشجویان آزاداندیش، سیده‌فاطمه حسینی، نیز مصاحبه‌ای داشته است.

به گفته‌ی خانم حسینی «این 17 هکتار که محل بحث شده نه تنها در مالکیت دانشگاه بوده بلکه مورد استفاده‌ی دانشجویان این دانشگاه بوده و مازاد تشخیص دادن آن غیرمنطقی‌ست. علاوه بر این تغییر کاربری این زمین‌ها نیز خلاف قانون است.»

این دانشجوی کشاورزی در ابتدای مصاحبه به شعار «سالانه یک میلیون مسکن» دولت سیزدهم و ایراداتی که در مرکز پژوهش‌ها به اين طرح وارد و در كميسيون عمران نيز تاييد شده است اشاره كرد و در مورد شرایطی که دانشگاه شهرکرد گرفتار آن شده است نیز تاکید داشت که در جنگل‌ها و منابع طبیعی و یا نهالستان‌های دست‌کاشت نمی‌توان مسکن ساخت.

خانم حسینی گفت که طبق قانون کلیه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی اراضی مازاد خود را به وزارت راه و شهرسازی واگذار کنند ولی در مورد اراضی شرقی دانشگاه شهرکرد این قانون مصداق ندارد چرا که این زمین‌ها که اتفاقا در ادامه‌ی جنگلکاری پارک جنگلی تهلیجان هم قرار گرفته‌اند مورد استفاده‌ی دانشجویان این دانشگاه نیز هستند و حتی چند دانشجو طرح خود را در این زمین‌ها گذرانده‌اند.

دبیر مجمع اسلامی دانشجویان آزاد اندیش دانشگاه شهرکرد می‌گوید پیش از این اتفاقات نیز خبر اینکه وزارت راه و شهرسازی این اراضی را تغییر مالکیت داده است شنیده‌اند اما طرح جهش مسکن که در جهت آن چنین کارهایی را انجام می‌دهند اصلا نباید در مورد پارک‌های جنگلی و حریم آنها یا این قبیل زمین‌ها اجرا شود.

مسئولان دانشگاه شهرکرد می‌گویند بهره‌برداری این زمین‌ها به نام این دانشگاه ثبت شده و سند مادر هم برای این 17 هکتار دارند. خانم حسینی می‌گوید وزارت راه بدون اطلاع دانشگاه 6 هکتار این زمین‌ها را در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرارا داده است.

خانم حسینی در این مصاحبه توضیح داد که دانشگاه مسئله را از طریق بازرسی کل استان نیز پیگیری کرده است و آن‌جا نیز به نفع دانشگاه رای داده‌اند. دبیر تشکل مجمع اسلامی دانشجویان آزاد اندیش دانشگاه شهرکرد تاکید داشت که تغییر کاربری این زمین‌ها حتی با روح قانون جهش تولید مسکن نیز در تضاد است.

به گفته‌ی خانم حسینی دیوارچینی دانشگاه به دلیل حضور حیوانات وحشی در آن منطقه و خصوصا در مجاورت خوابگاه خواهران بوده که مخل امنیت دانشجویان است. مانع مهم دیگری که در مورد برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی برای این 17 هکتار وجود دارد 3 دکل نیروی قوی برق است که در این محدوده وجود دارد. حضور این سه دکل برای محیط جنگل مشکلی ایجاد نمی‌کند ولی حتما برای منطقه مسکونی مشکل‌ساز خواهد بود.

سیده‌فاطمه حسینی همچنین از خوابگاه خواهران این دانشگاه گفت که در کنار این زمین‌ها قرار دارد. با ساختن مسکن در این محوطه ساختمان‌های آن به خوابگاه خواهران اشراف خواهند داشت و در این صورت دانشجویان دختر امکان رفت‌و‌آمد در محوطه‌ی خوابگاهشان را نخواهند داشت. خانم حسینی تاکید داشت که این شرایط به لحاظ اخلاقی نادرست است.

مسئولان دانشگاه شهرکرد می‌گویند داستان این 17 هکتار را از طرق مختلف از جمله وزارت علوم و معاونینش، استانداری، شورای نظارت، کمیته‌ی صیانت از بیت‌المال و… پیگیری کرده‌اند اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.

خانم حسینی در پایان مصاحبه‌اش با انصاف نیوز اضافه کرد که این دانشگاه با داشتن رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی قطعا نیاز به زمین دارد و خصوصا باید در این مورد نگاه به آینده داشت و به فکر گسترش و توسعه دانشگاه بود نه محدود کردن آن.


اصلاحیه در ساعت 12:45، چهارشنبه 17 آبان: عنوان خانم حسینی، دبیر مجمع اسلامی دانشجویان آزاد اندیش دانشگاه شهرکرد و بیانیه‌ی این مجمع در این گزارش به اشتباه درج شده بود که اصلاح شده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی ما با کمبود شدید زمین کشاورزی هستن برای انجام کارشون بعد اینها ۱۷ هکتار زمین گرفتن برای خودشون عجب اوضاعی هست

    1. باسلام و احترام شاید این هم بهانه‌ای باشد برای تحلل مسئولان بعد از دو سال برای ساخت مسکن خواستیم ولی جلوگیری کردند عزیزان زمین صاحب و سند دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا