خرید تور تابستان

رضا پهلوی کیست؟

در جریان انقلاب ۱۳۵۷، رضا پهلوی ۱۸ سال داشت و به تازگی دیپلم گرفته بود و در حال گذراندن دوره آموزش پرواز جنگنده در ایالات متحده بود که با وقوع انقلاب، دیگر نتوانست به ایران بازگردد. او دوره پیشرفته خلبانی جت‌های جنگنده را در لاباک تگزاس و در پایگاه نیروی هوایی ریس گذراند.

رضا پهلوی کیست و چقدر ثروت دارد؟

به گزارش مردم سالاری آنلاین، رضا پهلوی، فرزند ارشد محمدرضا پهلوی و فرح دیبا است که طبق قانون اساسی مشروطه، ولیعهد ایران بوده است. وی متولد ۹ آبان ۱۳۳۹ در تهران است.
او و خانواد‌ه‌اش پس از انقلاب ۱۳۵۷ و خلع محمدرضا شاه از سلطنت، از ایران خارج شده و در ایالت مریلند آمریکا زندگی می‌کنند.
رضا پهلوی برادر بزرگ‌تر علیرضا، فرحناز و لیلا پهلوی است. خواهرش لیلا، در سال ۲۰۰۱ میلادی، در لندن خودکشی کرد. در سال ۲۰۱۱ میلادی، علی‌رضا برادرش در بوستون آمریکا خودش را کشت. همچنین او برادر ناتنی شهناز پهلوی است. شهناز پهلوی حاصل ازدواج محمدرضا شاه با فوزیه همسر اولش است.
ولیعهد پیشین در سال ۱۳۶۵ با یاسمین اعتماد امینی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج سه دختر به نام‌های نور (متولد سال ۱۳۷۱)، ایمان (متولد ۱۳۷۲) و فرح (متولد ۱۳۸۲) است. رضا پهلوی هم‌چنین پدرخوانده غیررسمی لوئیز، نوه آلبرت دوم پادشاه بلژیک است.
کودکی و ولیعهدی رضا پهلوی
رضا پهلوی در سن شش سالگی به کاخ اختصاصی خود منتقل شد. کاخ او، بنای کوچک و بازسازی شده‌ای در مجموعه باغ نیاوران بود. در آن‌جا تحت نظر یک معلم فرانسوی تعلیم می‌دید.
در سن هفت سالگی، پدرش تاج ولیعهدی را طبق مراسم تاجگذاری در کاخ گلستان بر سر او نهاد و او رسماً به عنوان ولیعهد ایران معرفی شد.
در سن سیزده سالگی توسط شخص پدر به آموختن پرواز مشغول شد و در سال ۱۳۵۶، در پایگاه چهارم شکاری وحدتی دزفول، اولین پرواز انفرادی خود را با جنگنده اف-۵ انجام داد.
در جریان انقلاب ۱۳۵۷، رضا پهلوی ۱۸ سال داشت و به تازگی دیپلم گرفته بود و در حال گذراندن دوره آموزش پرواز جنگنده در ایالات متحده بود که با وقوع انقلاب، دیگر نتوانست به ایران بازگردد. او دوره پیشرفته خلبانی جت‌های جنگنده را در لاباک تگزاس و در پایگاه نیروی هوایی ریس گذراند.
تحصیلات رضا پهلوی
رضا پهلوی تحصیلات دانشگاهی خود را در شهریور ۱۳۵۸ در کالج ویلیامز واقع در ویلیامزتاون ماساچوست آمریکا شروع کرد. خانواده‌اش نیز در همین منطقه غرب ماساچوست و جنوب ورمانت ساکن بودند. پدرش محمدرضا شاه در این زمان در تبعید و بستر بیماری بود. در زمان فوت محمدرضا شاه او کنار پدرش بود تا تصمیمات سیاسی بگیرد و همین مساله در تحصیلاتش وقفه انداخت.
رضا پهلوی بلافاصله پس از مرگ پدرش، فعالیت‌های سیاسی خود را آغاز کرد. وی به تنهایی به مراکش رفت و در آن‌جا در رشته کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا، به صورت مکاتبه‌ای شروع به تحصیل کرد. سپس در سال ۱۹۸۴ به آمریکا مهاجرت کرد و در آن‌جا به عنوان یکی از رهبران اصلی اپوزیسیون ایران شناخته شد. او از فعالان سیاسی و از مخالفان سرسخت نظام جمهوری اسلامی ایران است.
فعالیت های سیاسی رضا پهلوی
رضا پهلوی در قاهره، با کمک مالی به رادیو نجات ایران، شروع به فعالیت سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران کرد؛ البته با ترور ارتشبد غلامعلی اویسی در سال ۱۳۶۲، فعالیت رضا پهلوی برای مدتی کاهش یافت.
او در سال ۲۰۰۲ کتابی را به نام نسیم دگرگونی به زبان انگلیسی منتشر کرد. در این کتاب دیدگاه‌های او در زمینه حمایت از جنبش‌های مدنی و قیام‌های بدون خشونت مطرح شده است. این کتاب هم‌اکنون به زبان فارسی نیز ترجمه شده است. از او کتاب‌های دیگری به نام میثاق با مردم و آزادی برای هم‌میهنانم نیز چاپ و به زبان فارسی ترجمه شده است. کتاب دیگری نیز از او در سال ۲۰۰۹ میلادی، به زبان فرانسه با نام زمان انتخاب منتشر شد.
در سال ۱۳۹۲ ائتلاف شورای ملی ایران توسط او بنیان‌گذاری و رهبری شد؛ اما در سال ۱۳۹۶ رسماً از سمت خود به عنوان رهبر شورای ملی کناره‌گیری کرد.
رضا پهلوی، مهم‌ترین اهداف سیاسی خود را راه‌اندازی نظامی سکولار و مردم‌سالار در ایران می‌داند. او به شدت مخالف حمله نظامی کشور‌های خارجی به ایران است. وی در سال ۱۳۵۹، به نیروی هوایی ایران، پیشنهاد کرد تا به عنوان خلبان جنگنده در جنگ ایران و عراق شرکت کند، که این پیشنهاد بی‌پاسخ ماند.
رضا پهلوی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم، از جامعه جهانی خواست تا از جنبش نافرمانی مدنی مردم ایران در مقابل جمهوری اسلامی حمایت کنند.
رضا پهلوی در سال ۱۳۹۸، از اروپاییان خواست تا به جای تجارت با حکومت ایران، به دیوان کیفری بین‌المللی شکایت کنند. همچنین انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ را تحریم کرد.
دیدگاه های رضا پهلوی
رضا پهلوی بر این اعتقاد است که مسئول انزوای فعلی ایران، سیاست‌های خارجی نظام جمهوری اسلامی است. وی معتقد است که حکومت پهلوی، حکومت توتالیتر یا تمامیت خواه نبوده و ایراد وارده به حکومت آن دوره را نبود فضای آزاد سیاسی می‌داند. همچنین از سرکوب‌ها و محدودیت‌های سیاسی در دوران سلطنت پدرش انتقاد می‌کند.
رضا پهلوی خواستار تغییر حکومت ایران از طریق رای مردم و همه‌پرسی است. او اهداف اصلی خود را مردم‌سالاری سکولار ایرانیان و قانون اساسی منطبق بر اعلامیه جهانی حقوق بشر اعلام کرده است. وی نظام پادشاهی انتخابی یا جمهوری را به پادشاهی موروثی ترجیح می‌دهد.
دین و مذهب رضا پهلوی
رضا پهلوی، در سال ۱۳۸۸ در پاسخ به خبرنگار نشریه نیویورک تایمز، که پرسید دین شما چیست؟ گفت: این مسئله خصوصی است، اما اگر اصرار به دانستن دارید باید بگویم که من طبق آموزش و اعتقادی راسخ، مسلمان شیعه هستم و خود را انسانی با ایمان می‌دانم.
علایق شخصی رضا پهلوی
رضا پهلوی ضمن علاقه به عکاسی، در مصاحبه‌ای در سال ۱۳۹۱ گفت: اگر زندگی دوباره داشتم، شاید کارگردان سینما می‌شدم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. رپرتاژ آگهی خوبی است برای چاهزاده پهلوی از اصلاح طلبان افراطی انتظاری جز این نمی رود . سلطنت طلبی و مردسالاری و دمکراسی !! مسلمان و شیعه با حضور در کنار دیوار ندبه صهیونیست‌ها در بیت المقدس !! درخواست از امریکا و کشورهای غربی و رژیم اسراییل برای تحریم و حمله نظامی به ایران و… همه اش نشانه ایران دوستی تفاله و بازمانده رژیم استبدادی پهلوی است !!! جز ساده لوحان و خائنان کسی باور ندارد …

    10
    16
  2. رپرتاژ آگهی خوبی است برای چاهزاده پهلوی از اصلاح طلبان افراطی انتظاری جز این نمی رود . سلطنت طلبی و مردسالاری و دمکراسی !! مسلمان و شیعه با حضور در کنار دیوار ندبه صهیونیست‌ها در بیت المقدس !! درخواست از امریکا و کشورهای غربی و رژیم اسراییل برای تحریم و حمله نظامی به ایران و… همه اش نشانه ایران دوستی تفاله و بازمانده رژیم استبدادی پهلوی است !!! جز ساده لوحان و خائنان کسی باور ندارد …

    8
    14
  3. باعث بسی تعجب است از یک رسانه اصلاح طلب

    گویا انقلاب ۵۷را فراموش کردید یاده سلطنت افتادید

    ( فیل تان یاد هندوستان کرده)

    4
    9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا