رئیس قوه قضاییه: حادثه تلخ لنگرود باید موجب بازنگری در قانون شود
روزنامه پیام ما نوشت: وقوع آتشسوزی مرگبار در مرکز ترک اعتیاد «گام اول رهایی» با مرگ ۳۲ نفر و مصدومیت ۱۷ نفر از بازماندگان این حادثه واکنشهای مختلفی را بهدنبال داشت. پس وقوع این آتشسوزی هولناک دستورهای مختلفی برای رسیدگی به مصدومان و بازماندگان حادثه داده شد. دیروز نیز رئیس قوه قضاییه با اشاره به حادثهٔ ناگوار و تلخ رخداده در این کمپ ترک اعتیاد، ضمن اشاره به صدور دستورات مقتضی برای پیگیری ابعاد مختلف این رخداد، بر ضرورت بازنگری در مقولهٔ ناظر بر مراکز بازپروری معتادان تأکید کرد.
«غلامحسین محسنی اژهای»، رئیس دستگاه قضا، دیروز در نشست شورایعالی قوه قضاییه با اشاره به حادثهٔ آتشسوزی در مرکز «گام اول رهایی» بر ضرورت بازنگری در مقولهٔ ناظر بر مراکز بازپروری معتادان و مواد ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: در قبال حادثهٔ رخداده در لنگرود علاوهبر اقدامات حقوقی و امدادی که انجام میگیرد، باید دستگاهها و بخشهای ذیربط از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر در مقولات ناظر بر مراکز ترک اعتیاد و بازپروری معتادان و شناسایی و رفع آسیبهایی که ممکن است از ناحیهٔ این مراکزِ عمدتاً خصوصی بهوجود آید، بررسیها و بازنگریهای لازم را انجام دهند.
به گزارش میزان، در ادامهٔ این نشست، محسنی اژهای ضمن اظهار تأسف و تأثر عمیق از استمرار جنایات سبعانهٔ صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین و غزه عنوان کرد: حضرت امام خمینی (ره) از حدود ۷۰ سال پیش خطر صهیونیستها را به همگان گوشزد فرمودند و به اسرائیل و حامیان این رژیم غاصب هشدارهای لازم را دادند. خلف صالح ایشان یعنی مقام معظم رهبری نیز در طول دهههای اخیر مؤکداً و مکرراً به موضوع فوقالذکر اشاره فرمودند و فلسطین را مسئلهٔ نخست جهان اسلام نامیدند. شاید برای برخی، این تعابیر و مفاهیم در مقاطع گذشته ملموس نبود، اما امروز خوی جنایتکاری و سبوعیّت صهیونیستها برای همگان آشکار شده است و دنیا نظارهگر است که یک وزیر صهیونیست از تهدید مردم مظلوم غزه به حملهٔ اتمی نیز ابایی ندارد. امروز حتی مردمان کشورهای حامی صهیونیستها نیز علیه جنایتکاری رژیم اسرائیل تظاهرات گسترده برپا میکنند. همهٔ اینها مبیّن آن است که دیگر توان پوشاندن و مخفی کردن جنایتکاری صهیونیستها از دست رفته است و جهانیان شاهد خوی درندهٔ آنها هستند.
رئیس دستگاه قضا در همین راستا گفت: با عنایت به استمرار جنایات بیحدوحصر صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین و غزه، بر همهٔ کشورهای اسلامی و نهادهای قضایی آنها و همچنین همهٔ حقوقدانان مسلمان لازم است تا در تدوین و تنظیم کیفرخواست علیه صهیونیستهای کودککش، اقدامات و مساعی لازم را ترتیب دهند و برای محاکمه و مجازات عوامل و عناصر درندهٔ این رژیم جعلی و موقت، دادگاههای ملی و بینالمللی تشکیل دهند.
رئیس عدلیه افزود: همهٔ صاحبان تریبون، اصحاب رسانه، هنرمندان و خطبا نیز باید تبیین جنایتکاری مستمر و مداوم صهیونیستها را در صدر اولویتهای کاری خود قرار دهند و برای جهانیان تشریح کنند که مدعیان دروغین حقوق بشر در غرب، چگونه به حامی تمام قد صهیونیستهای جلاد و جانی بدل شدهاند.
رئیس دستگاه قضا: در قبال حادثهٔ رخداده در لنگرود علاوهبر اقدامات حقوقی و امدادی که انجام میگیرد، باید دستگاهها و بخشهای ذیربط از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر در مقولات ناظر بر مراکز ترک اعتیاد و بازپروری معتادان و شناسایی و رفع آسیبهایی که ممکن است از ناحیه این مراکزِ عمدتاً خصوصی بهوجود آید، بررسیها و بازنگریهای لازم را انجام دهند
او در ادامه با اشاره به ۱۴ آبان که روز فرهنگ عمومی نامگذاری شده است، گفت: چنانچه فرهنگ عمومی ارتقا یابد و ابتنای این فرهنگ هر چه بیشتر برپایهٔ موازین دینی و قانونی و رعایت عدالت و انصاف باشد، در آنصورت ورود پروندهها به مراجع قضایی نیز کاهش مییابد. در همین راستا کارگزاران نظام باید بیش از آحاد مختلف مردم، خود را ملتزم و مقیّد به رعایت قانون و عدل و انصاف بدانند و فرهنگ عمومی را بیش از دیگران محترم بشمارند. اگر خدایناکرده کارگزاران و خواص، به ارزشها و فرهنگ عمومی بیاعتنایی کردند و قوانین را بهنفع خود برداشت کردند، درآنصورت ممکن است برخی از افراد نیز چنین حقی را برای خود متصور باشند که بتوانند ارزشها و هنجارها را زیر پا بگذارند.
محسنی اژهای گفت: ما نیز در قوه قضاییه باید در جهت پاسداشت فرهنگ عمومی و ارتقای ارزشها و هنجارها تلاش بیشتری به خرج دهیم و ضمن پرهیز از حواشی و سوءظنها، رعایت قانون و مردمداری و حُسن خلق با مراجعان را بهعنوان اولویت کاری خود ترسیم کنیم و اساس کارمان را برپایهٔ عدالت و انصاف بنا نهیم و از احسان و نیکوکاری به مردم غافل نشویم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به بخشهای ذیربط در دستگاه قضایی از جمله معاونت حقوقی، معاونت راهبردی و مرکز رسانه دستور داد تا با همکاری صداوسیما در جهت ارتقای فرهنگ عمومی در جامعه، برنامههای لازم را تدارک ببینند.
او همچنین معاونت پیشگیری از وقوع جرم را نیز مکلف کرد تا با همکاری سایر بخشهای ذیربط، آسیبشناسی لازم را درخصوص موارد و مصادیق مخدوش کردن فرهنگ عمومی بهعمل آورند و راهکارهای مدونی را در این رابطه ارائه کنند.
رئیس قوه قضاییه همچنین در همین راستا بر تقویت بخش فرهنگی داخل دستگاه قضا تأکید کرد و گفت: چنانچه لازم باشد حتی میتوان این بخش را بهلحاظ ساختاری نیز ارتقا داد.
رئیس دستگاه قضا، رسانهٔ ملی را یکی از دستگاههای اثرگذار در امر ارتقای فرهنگ عمومی در سطح جامعه دانست و گفت: رسانهٔ ملی در زمینهٔ ارتقای فرهنگ عمومی و ارزشها در سطح جامعه بسیار مؤثر و نافذ است. بر همین اساس، چنانچه این دستگاهِ فرهنگساز غفلت کرده و خودش حاشیهآفرینی کند، در آن صورت تبعات و پیامدهای نامطلوبی در سطح جامعه ایجاد میشود.
محسنی اژهای در ادامه با اشاره به تصویب قانون شوراهای حل اختلاف و الزام به تأسیس دادگاههای صلح گفت: به منظور عملیاتیسازی قانون شوراهای حل اختلاف و تأسیس دادگاههای صلح، کارگروهی در دستگاه قضا تشکیل شده است که من خطاب به اعضای این کارگروه تأکید میکنم که با سرعت امور مربوطه را به پیش ببرند و آییننامهها و دستورالعملهای مقتضی برای امر مزبور را در اسرع وقت تدوین کنند. در همین راستا در قانون پیشبینی شده که ظرف پنج سال تا سقف ۱۰ هزار نیرو جذب شوراهای حل اختلاف شوند، در همین جهت به معاونت منابع انسانی دستور میدهم که فرآیند گزینش و آموزش این نیروها بهصورت فوقالعاده صورت گیرد و معاونت مالی و پشتیبانی نیز در خصوص مقولات بودجهای ناظر بر جذب این نیروها با بخشهای ذیربط در دولت و مجلس، هماهنگیهای لازم را به عمل آورد.
رئیس قوه قضاییه در پایان از اقدامات و تلاشهای مرکز رسانه در جهت تبیینگری مقولات مرتبط با دستگاه قضایی تقدیر و ضمن اشاره به محدودیتهایی که برای این مرکز به لحاظ مالی وجود دارد، بر تلاش بیشتر و هدفمندتر آن برای نیل به اهداف تأکید کرد.
رئیس دستگاه قضا در همین راستا به همهٔ بخشهای ستادی و صف در قوه قضاییه دستور داد تا اطلاعات لازم و جامع را پیرامون موضوعات مرتبط در اسرع وقت در اختیار مرکز رسانه قرار دهند تا در فرآیند تبیینگری مقولات مرتبط با دستگاه قضا و مقابله با شرارتهای رسانهای دشمنان در رسانههای معاند، تسریع و تسهیل صورت گیرد.
انتهای پیام