درآمد نرمافزار WinRAR از کجا میآید؟
دیجیاتو نوشت: نرمافزار WinRAR حتی پس از پایان دوره آزمایشی هم اجازه استفاده رایگان از برنامه را به کاربران میدهد؛ پس درآمد آن از کجاست؟
همه کاربران کامپیوترهای شخصی بهخصوص کاربران ویندوز، نرمافزار WinRAR را میشناسند و احتمالاً پولی برای استفاده از آن خرج نکردهاند. این برنامه نیز فشار زیادی به کاربران عادی وارد نمیکند تا آنها را به خرید وادار سازد و اجازه میدهد تا بدون خرید این برنامه به استفاده از آن ادامه دهند. بااینحساب، شرکت سازنده WinRAR چگونه زنده است و از کجا پول درمیآورد؟
نرمافزار WinRAR که حالا همه کاربران کامپیوتر اسم آن را شنیدهاند، اولینبار در سال 1995 عرضه شد و از آن زمان تاکنون همچنان پابرجا باقی مانده است. این برنامه بهصورت پیشفرض 40 روز به کاربران اجازه میدهد تا بهشکل رایگان آن را امتحان کنند و پس از پایان این دوره از کاربر خواسته میشود تا لایسنس برنامه را بخرد. اما با توجه به اینکه سازنده این برنامه، یعنی شرکت RARLab فشار خاصی به کاربران برای خرید WinRAR وارد نمیکند، اکثر افراد نیز پیام خرید این نرمافزار را نادیده میگیرند. حالا شاید این سؤال برایتان پیش آمده باشد که درآمد این شرکت از کجاست؟
منابع درآمد سازنده نرمافزار WinRAR
پاسخ این سؤال را از سه جهت میتوان بررسی کرد. در وهله اول شرکتهای بزرگ قرار دارند که بابت استفاده از WinRAR باید پول بپردازند. این نرمافزار به کاربران شخصی اجازه استفاده رایگان را میدهد، اما کاربران تجاری و شرکتی باید طبق شرایط مشخصشده، لایسنس برنامه را بخرند. از طرف دیگر، خود این کسبوکارها نیز بهدلایل مختلف نمیتوانند از نسخه رایگان این برنامه استفاده کنند. برای مثال، آنها به پشتیبانی فنی شرکت سازنده نیاز دارند که در صورت عدم خرید لایسنس WinRAR نمیتوانند به این پشتیبانی دسترسی داشته باشند.
بهعلاوه، اگرچه RARLab علیه کاربران شخصی که به استفاده رایگان از WinRAR ادامه میدهند، اقدام حقوقی نمیکند، اما ممکن است علیه شرکتهای بزرگی که صدها میلیون یا میلیاردها دلار ارزش دارند، اقدام کند و خواستار دریافت غرامت شود.
افزونبراین، سازنده WinRAR که «یوجین روشال» نام دارد، همچنین مبدع متد فشردهسازی RAR است و پتنت آن را ثبت کرده که در اختیار این شرکت قرار دارد. بنابراین استفاده از الگوریتم RAR برای ایجاد فایلهای فشرده نیازمند خرید مجوز از این شرکت است. البته RARLab از طریق یک نرمافزار آزاد ابزار استخراج فایلهای فشرده RAR را فراهم کرده است، اما همچنان برای ایجاد این فایلها به خرید لایسنس این شرکت نیاز دارید.
از طرف دیگر، اگرچه خیلی از کاربران شخصی نرمافزار WinRAR را نمیخرند، اما همچنان افرادی پیدا میشوند که با مشاهده پیام این برنامه عذاب وجدان میگیرند و دست به خرید آن میزنند. بااینحال، جریان پول حاصل از این گروه باید خیلی کمتر از گروه کاربران شرکتی WinRAR باشد.
متأسفانه دادهها و آمارهای دقیقی از فروش و درآمد WinRAR وجود ندارد و نمیتوانیم اطلاعاتی را در این زمینه ارائه کنیم. اما با اطمینان مناسبی میتوان گفت که این مدل کسبوکار احتمالاً آنقدر مطلوب بوده که توانسته است RARLab را دههها سرپا نگه دارد.
انتهای پیام