رونمایی از نسخه جدید گشت ارشاد؟
سایت برترین ها نوشت: طبق تصاویر و فیلمهای منتشرشده از ایستگاه مترو و سطح شهر اخیرا برخی از آمران به معروف، هنگام تذکردادن به زنان، درحال تصویربرداری از آنها هم هستند.
روزنامه شرق ابعاد حقوقی تصویربرداریهای آمران به معروف در ایستگاههای متروی تهران و سطح شهر را بررسی کرده است.
در بخشی از این مطلب آمده است:
در روزهای اخیر فیلم و عکسهای مختلفی از آمران به معروف در ایستگاه مترو و سطح شهر منتشر شده که نشان میدهد این گروه، با مستقرکردن دوربینهای سهپایه جلوی گیت مترو، در هنگام تذکر حجاب به زنان، از آنها تصویربرداری میکنند؛ موضوعی که گاه بهدلیل لحن تند این آمران باعث درگیری بین آنها و شهروندان هم شده است.
این در حالی است که از نظر حقوقی این نوع تصویربرداری و تهیه ادله برای تشکیل پرونده غیرقانونی خواهد بود. درواقع طبق اظهارات وکلا و حقوقدانها، این افراد حق تصویربرداری ندارند و در نتیجه پروندهای هم که بر اساس این اقدام غیرقانونی تفسیر شود، در مرجع قضائی قابلیت استناد ندارد. یعنی فرد برای تفسیر دلیل، یک کار غیرقانونی انجام میدهد، پس باید در مرجع قضائی از جمله دلایل کنار گذاشته شود.
حجاببان مترو سمت حقوقی ندارد
طبق تصاویر و فیلمهای منتشرشده از ایستگاه مترو و سطح شهر اخیرا برخی از آمران به معروف، هنگام تذکردادن به زنان، درحال تصویربرداری از آنها هم هستند؛ موضوعی که بر اساس قوانین جاری، هیچ مبنای حقوقی ندارد و غیرقانونی است.
عثمان مزین، وکیل دادگستری با اشاره به اینکه در برخی موارد شاهد آن بودیم که زنان به دلیل نوع پوشش با ممنوعیت در استفاده از خدمات شهری مواجه شدند، به «شرق» میگوید: «این در حالی است که شهرداریها حق دخالت در امور مربوط به پوشش مردم را ندارند. متأسفانه اخیرا اماکنی که تحت مدیریت و نظارت سازمانهای دولتی است، مثل دادگاه، سالنهای همایش، ایستگاههای مترو و جاهای دیگر محدودیتهایی را در پوشش مردم ایجاد میکنند یا حتی به زنان و دختران تذکر میدهند یا اینکه در صورت عدم رعایت پوشش موردنظر، مانع ورود آنان به این اماکن عمومی و اداری میشوند که هیچکدام از این اقدامات توجیه قانونی ندارد.
برای مثال شهرداری تنها باید خدمات شهری را به شهروندان ارائه دهد و نه آنکه مانع تردد مردم به دلیل نوع پوشش شود. متأسفانه در گزارشهایی مانع ورود برخی افراد در مترو به دلیل نوع پوشش بودیم، یعنی مردم را از رفتوآمد و استفاده از وسائط نقلیه عمومی که متعلق به همگان است بازمیدارند که در قانون استفاده از این امکانات منوط به رعایت پوشش اعلامی نیست.
درصورتیکه اگر کسی هم مرتکب جرمی شده باشد، ممنوعیت از خدمات شهری هم باید طی یک حکم قضائی صورت بگیرد. در کنار این در هیچیک از متون قانونی هم، ما سمت یا جایگاهی بهعنوان حجاببان نداریم. بنابراین صرفا ماده 638 قانون مجازات اسلامی میگوید کسانی که در انظار و اماکن عمومی تظاهر به عمل حرام نمایند، باید مورد مجازات قرار گیرند. همچنین در تبصره آن آماده، زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و جزای نقدی محکوم شوند».
این وکیل به گروههایی که در متروها مستقر شدند، اشاره میکند؛ مسئولانی که در شهرداریها، گروههایی را به ایستگاههای مترو میفرستند متخصص در امور شرعی نیستند که حجاب شرعی را تعریف کنند و پوشش دیگران را خلاف حجاب شرعی در نظر بگیرند.
مزین اضافه میکند: «این اعمال حتما با هماهنگی مسئولین شهرداری انجام میشوند، فلذا شهردار و شورای شهر باید دراینباره پاسخگو باشند. طبق قانون افرادی که ضابط قضائی هستند، باید کارت شناسایی داشته باشند، همچنین افرادی که نظامی هستند باید البسه و پوشش و علائم و مشخصات نظامی همراه داشته باشند. این آمران چون لباسهای شخصی و مشابه مردم معمول را دارند، باید حتما کارت شناسایی به همراه داشته باشند. در کنارش آنها صرفا میتوانند گزارش بدهند و حق ممنوعیت برای تردد شهروندان را ندارند.
گزارش ضابط قضائی هم در صورتی مبنا خواهد بود که مورد وثوق مرجع قضائی باشد. این افراد، لباس یا علامت مشخصی ندارند و اگر کارتی نشان ندهند، در هویت آنها تردید وجود خواهد داشت. پس هیچ گروهی حق ایجاد ممنوعیت برای مسافران مترو و شهروندان در سطح شهر را ندارد، چون همه افراد در استفاده از خدمات شهری با هم برابر هستند. این موضوع هیچ مبنا و توجیه حقوقی ندارد که تصور کنیم امکانات شهری فقط برای افرادی است که نوع پوشش خاصی را داشته باشند. این موضوع حتی در هنگام ورود به برخی ادارات دولتی هم قابلملاحظه است».
این وکیل اشاره میکند در پایان، این نکته هم قابلتأمل است که ضابطین قضائی برای بازداشت صرفا در جایی که دستور قضائی مبنی بر بازداشت فرد ابلاغ شده باشد، میتوانند اقدام به بازداشت کنند، آنهم درصورتیکه در آن دستور قضائی، دقیقا هویت فرد قید شده باشد. در جرائم مشهود هم شرایط فرق دارد، درواقع ضابط در این شرایط حق دارد موضوع را گزارش دهد و اجازه ندهد ادله جرم از بین برود که برای نوع پوشش این حق به ضابطان داده نشده تا همانجا بدون دستور قضائی فرد را بازداشت کنند. این اقدامات در ایستگاههای مترو و اماکن عمومی مصداق بارز تضییع حقوق انسانی افراد است.
آن امر به معروف، این امر به معروفی که میکنند نیست
در روزهای گذشته برخی رفتارهای گروهی که خود را آمران به معروف معرفی میکنند واکنشبرانگیز بوده، از فیلمبرداری با دوربینهای سهپایه در مترو تا گاهی لحن تند و تهدیدآمیز آنها برای تذکر حجاب، علی مجتهدزاده، وکیل و عضو کانون وکلای مرکز، این نوع امر به معروف را به دور از اصول شرعی و قانونی میداند و در بخشی از صحبتهایش به «شرق» میگوید: «این افراد حق تصویربرداری ندارند و در نتیجه پروندهای هم که بر اساس این اقدام غیرقانونی تفسیر شود، در مرجع قضائی، قابلیت استناد ندارد.
یعنی فرد برای تفسیر دلیل یک کار غیرقانونی انجام میدهد، پس باید از جمله دلایل کنار گذاشته شود. درحالحاضر گروهای خاص رفتارهایی در این مدت داشتند که اگر حرف از قانون هم بزنیم، با آن برخورد خواهد شد. این کارهایی که آقایان درحالحاضر میکنند نه با قانون بلکه با شرع و عقل هم منطبق نیست.
در ماههای اخیر، گروههای مختلفی در سطح شهر حضور دارند که بهعنوان آمرین به معروف، سعی در تذکر نوع پوشش شهروندان دارند. با وجودی که بخشی از آنها بدون درگیرشدن با شهروندان تنها تذکر میدهند اما در برخی موارد ادبیات تند یا واکنش شهروندان منجر به درگیری بین این دو گروه میشود. در همین مورد، مجتهدزاده بیان میکند: «مهمترین بحثی که در امر به معروف داریم، اصل هشتم قانون اساسی است که میگوید امر به معروف وظیفه آحاد شهروندان است.
آن امر به معروف هم اصلا برای حاکمیت و مسئولان در سطح کلان سیاسی است و نه آنکه گروهی در خیابان به دنبال مردم راه بیفتند که مشخص نیست خودشان چقدر از اصول قانونی اطلاع دارند. اینها در حالی است که وجوب شرعی برای امر به معروف هم آدابی دارد که حداقل در برخی از این افراد این آداب رعایت نمیشود.
مسئولیت این کار هم متوجه کسانی است که این افراد را به خیابان میآورند. درنهایت این اقدامات خطرناک در شرایطی که ما بیش از هر زمان دیگر به انسجام ملی و وحدت نیاز داریم، باعث گسستگی و دوقطبیشدن بیشتر جامعه خواهد شد. درنهایت این کارها و ایجاد انبوهی پرونده، نیروی قضائی و انتظامی ما را هم خسته خواهد کرد».
با توجه به اینکه در روزهای گذشته تصاویر و فیلمهایی از حضور آمران به معروف با دوربینهای سهپایه در ایستگاه مترو و سطح شهر منتشر شد، مجتهدزاده این عمل را کاملا خلاف قوانین جاری ارزیابی میکند که هیچ توجیه قانونی ندارد و اشاره میکند: «در شرایطی که منطقه با وضعیت جنگی مواجه است، باید از این دوقطبیهای کاذب دوری کنیم و همه کنار هم باشیم اما شاهد چنین رفتارهایی در مترو و سطح شهر هستیم».
یکی از حقوق هر فردی، حق بر تصویربرداری است
طبق برخی روایتها و فیلمهای منتشرشده در فضای مجازی، برخی از افراد در حین تذکر برای حجاب، شروع به تصویربرداری از شهروندان میکنند که همین برای بسیاری سؤال ایجاد میکند که این فعل قانونی خواهد بود یا نه؟ ابوذر نصراللهی، وکیل حقوقبشری، در گفتوگو با «شرق» به این موضوع اشاره میکند و میگوید: «یکی از حقوق برای هر فرد، حق بر تصویر است؛ یعنی هر شخص میتواند درباره تصویربرداری از خودش و حتی چگونگی تصویربرداری، انتشار و استفاده از تصویر تصمیم بگیرد.
بنابراین اینکه بدون رضایت افراد از آنها تصویربرداری صورت بگیرد، خلاف حقوق افراد و تجاوز به حریم خصوصی آنهاست. حال در مواردی که شخصی بخواهد تصویربرداری کند، این موضوع نیازمند دستور قضائی است. بسیاری از قضات این اعتقاد را دارند که اگر تصویر برای دلیل از طریق نامشروع و غیرقانونی به دست آمده باشد، نمیتواند بهعنوان دلیل برای ارتکاب جرم و تعقیب از آن استفاده شود.
این مصداقی از بحث استراق سمع است که ضبط مکالمات تلفنی یا بازکردن نامههای مردم بهصورت غیرقانونی، ممنوع است. این موضوع قابل تعمیم است که حق نداریم از دوربین و سایر وسایل بدون حکم قانون استفاده کنیم و با این ادله که به طریق نامشروع به دست میآید، دلیل مورد حمایت نخواهد بود.
در اصل 25 آمده استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است که همین شامل فیلمبرداری از افراد هم میشود که برخی از افراد که برای گزارشدادن از شهروندان فیلم میگیرند، خودشان شاید حتی ضابط تخصصی دادگستری هم نباشند که این کارها را انجام میدهند».
انتهای پیام
مابی حجابی نمی خواهیم./ماامنیت وگشتِ ارشادرامی خواهیم.
علی جان : نوشتی ما !!!
عزیزم تو فقط یک نفر هستی از 85 میلیون ایرانی به اندازه همان یک نفر حق اظهار نظر داری نه بیشتر !!! ما یعنی اکثریت ملت بزرگ ایران که دیدیم و دیدید یا تو اقلیت هم نظر و هم رای نیستند ! حالا اگر دوباره دنبال تنش در سطح کشور هستید بفرمایید چون اقلیت که در آن جمع میشوی سوار بر آرکان نظام و دولت هستند
تو خودت با هم نظراتت شدی ۱۹ نفر اونم تد سایت رسانه ای که دائن دنبال برندازیست و فتنه انگیزی و اختلاف افکنییست پس لطف تو هم دهنتو ببند
فعلا که تا حالا قاتلین مهسا و آرمیتا را فراری داده اند تا نفر بعد نوبت کی باشد ؟
فیلم قتل و نشون بده! یک سرچ کن ببین فیلم قتل مهسا و اینارو پیدا می کنی، یا دروغ همیشگی مخالفین رو. طرف تو مترو غش می کنه، میگن کشتنش! اگر راست میگن فیلمشو نشون بدن!!
ینی ی سرچ ساده یاد نداره، که فیلمو ببینه.
بعد میگی فیلمش پخش شد.
خاطریکه کم نیاره، میگه؛ فیلم سانسور شده!!
خب ثانیه شمار فیلم که مرتب میره جلو!!
اما ی سرچ ساده شهدای مشهد و دیگر رو که با چاقو و قمه کشتن رو حاضر نیستن قبول کنن و میگن قاتل رو نکشین!
انگاره ی؛ شما خیلی خوبین!!!
کشف حجاب هم چیزی جز برهنگی نبود! کو شعار اقتصادی اینها؟ کو شعار ی شال! الان که همخوابی هم تو مترو اومده°○
از تو ون گشت ارشاد و توی پلیس امنیت چجوری میشه فیلم گرفت.ورودی پلیس امنیت گوشیتو میگیرن ازت.اگه راست میگین چرا دوربین توی واگن رو بدون تقطیع نشون ندادین.دروغکی هم گفتن دوربین نداشته تو واگن.گذشت دهه هفتاد و هشتاد.مردم دیگه آگاه شدن
فعلا که زور یک طرفه است م، مطمئن باشد اگر کار به شکایت بکشه بازم قانون طرف ظرف ماست رو میگیره راستی از آقای ماستی خبر دارین کجاست یا داره دنبال طعمه جدید میگرده اینبار پاتیل ماست رو بزنه تو سر مردم
برای اینکه فاجعه ای مثل مهسا امینی پیش نیاد ، فیلمبرداری از کسانی که نهی از منکر می شوند لازم و واجب هست! چون شبکه های ماهواره ای دشمن ، برای قضیه امر به معروف ، برنامه های بلند مدت دارند.
اینجا جهان سومه و هر کس میتونه طبق سلیقه خودش قانون بنویسه و اونو اجرا کنه
تفسیر دلیل دیگه چیه حداقل اصطلاحات حقوقی رو درست استفاده کنید
تحصیل دلیل درسته
در انظار عمومی بر خلاف موازین شرعی ظاهر شوند فعلی حرامی انجام داده اند پس بنا بر گفته های این وکیل باید بازداشت شوند ،ولی آمران به معروف اول تذکر می دهند اگر پذیرفتند فبها اما بعضی ها اینقدر بی حیا و گستاخ هستند که دست به هوچی گری و فحاشی میزنند و حتما باید ازشون فیلم داشت که بعد ادعا نکنند مثل فوت مهسا و ارمیتا که اونها را زدند وکشتن
هر کشوری برای پوشش قانون داره کشور ماهم همینطور. منتهی خودتحقیر ها یه جوری حرف میزنن انگار ایران فقط اینجوریه. تو آمریکا کسی به حرف پلیس گوش نکنه همونجا پلیس حکم قتلش صادر واجرا میکنه اونوقت اینجا تو روی پلیس برمیگردن فحش میدن مسئولین ماهم که انگار نه انگار
باسلام وعرض ادب واحترام
هموطن
پلیس یا ضابط درکشورهای دیگر که قانونمند هستند موظف به حفظ امنیت ومجری قوانین عام المنفعه جامعه هست یعنی هر شخصی بخواهد به حقوق شهروندی دیگری تجاوز کند یکی ازوظایف مهم پلیس دفاع از حقوق ضایع شده ان فرد یاافراد میباشد
نتیجه میگیریم درجامعه اسلامی اجبار در اصول دین هم نمیتواند اجباری باشد چرا چون دین اسلام برترین قوانین دمکراسی را تعریف ودرصدراسلام عملا معنی کرده است
لهذا هیچ مملکتی نمیتواند برای ۸۵ میلیون جمعیت یک کشور که ۴ دین رسمی و شاید بیش از چندین تفکر لاییک وکمونیستی واشتراکی دارد احاد جامعه مجبور به حجاب کند ناگفته نماند برای حفظ حقوق اکثریت میتواند جلوگیری از فحشاء بد پوششی ووورابدلیل حفظ حقوق جوانان جامعه داشته باشد وباان حتی برخورد کند
چون ان مورد هست که شما درباره دیگرکشورها دیده اید واجبار درعمل شخصی غیر مضر جامعه نیست
ما درصدر اسلام ودرکل تاریخ ۱۴ معصوم چنین چیزی نداشته واین قانون درشرع مقدس اسلام توحیدی (همه ادیان توحیدی که درقران بنام اسلام امده است )توجیه شرعی ندارد
ومردود است
جناب دکتر سوالی داشتم ایا غیر از این است که این مخالفت با حجاب بنا با مخالفت با کل نظام وهدف از ان برندازیست و بدین وسیله دنبال ایجاد کردن حس نارضایتی در بانوان هستند خود معاندین و دشمنان هم این رو تایید کردند نتانیاهو در جلسه ای که معروف به نقشه حمله به هراق و دیگر کشورهای اسلامی بود اومد گفت ایران رو با از بین برد عقاید و باور هایش و گسترش ماهواره هایش از بین ببریم ایا با این همه باز هم تاکید به نظری که دادید هستید؟؟؟
درشرع مقدس یکی ازبزرگترین گناهان نادیده گرفتن حقوق شهروندی مردم است که متاسفانه در کشور ما در اثر قوانین سلیقه ای افراد بدون درنظر گرفتن حدود الهی نسبت به اهانت وتوهین درملاء عام به جوانان ودرانتها ایجاد دین گریزی ودوری از استماع وهمراهی جوانان میشود
باید قوانینی درجامعه برای تشویق وترغیب جوانان ودعوت ازانها برای همبستگی واستماع گفتمانهای اخلاقی وتربیتی مکتب امام جعفر صادق وائئمه اطهار کنیم
تاحس نزدیکی جوانان نسبت به خلق وخوی اهل بیت عصمت وطهارت ع انها را به عشق وعلاقه دینی ومذهبی ترغیب کند
درهرصورت این اعمال ورفتارها فقط نتیجه دور بودن افراد ازاخلاقیات اهل بیت ع میباشد
والسلام علی من اتبع الهدی
متن رو کامل بخونید بعد نظر بدید، اول باید ببینیم گشت ارشاد خودشون اصلا صلاحیت امر به معروف رو دارن یا نه و اینکه قانون رو میدونن یا نه ، فک کردید گشت ارشاد کی هستن مجوز از جایی دارن ،همونطور که تو جریان مهسا هیچ ارگانی قبول نکرد که گشت ارشاد جزو نیروهاشونه، امر به معروف و نهی از منکر شرایط داره نه اینکه هر ننه قمری بخواد یکی دیگه رو امر به معروف کنه
به این وکلاوحقوق دانها میگویم:دوره بزن وتوهین کن ودررو و فیلم بگیروبفرست اونوراب گذشت….حالا دوربین برای اینه که طرف نزنه توسرخودش وبیفته وبگاه ماموریاگشت ارشاد زده!!! مثل ده هاموردی که شماپیراهن عثمان کردیدوفرستادیداونور اب
کشف حجاب فعل حرامه ؟ عمر و زندگی ما رو برای زنان نیمه برهنه لبنان و فلسطین حرام کردید بعد برای اونا اشکالی نداره و از حلق و نان میزنید برای اونا ؟ حرامشان باشد ، اگر اندک سوادی از اسلام داشتید میفهمیدید که اصلا امر به معروف این روش مسخره شماها نیست ، بیچاره دینی که مبلغش شما باشید ، ظاهرا باید درس عبرتی برای تاریخ و دیگران شوید چون هم دین را نابود میکنید و هم کشور را
واقعا از رضایت یا سکوت روحانیون در شگفت هستم که این چه درس دینی هست که شماها خوانده اید ؟ تبلیغ دین با تحقیر نفرت و یا با خشونت ؟ تو مغز شماها چی هست ؟ به چه هدفی دارید فکر میکنید ؟ بعد از چهل سال به اهداف مورد نظرتان رسیدید که دارید کج تر میروید ؟ این راه به ناکجاآباد میرسد
غلط کردن فیلم میگیرن . از کجا معلوم یه عوضی دیگم نیفته فیلم بگیره از زن و دختر مردم . تو عروسیهم حتا نباید فیلم گرفت غیر مجازه
اگه براحریم عمومی احترام قاعل باشی چرا قراره بی قراری کنی اتفاقا فیلم گرفته شده و شما گراوند و مهسا رو گفتید کشتن اگه این نبود که میگفتید تیکه تیکه شون کردن پس بهتره چیزی نگی
عاشق این وکلای مریض هستم، یعنی طرف راست راست داره توی خیابون فعل غیر قانونی و هتک قانون انجام میده، با اون حرفی حدیثی نصیحتی ندارن، میگن چرا به جای دستگیری و اعمال قضایی اول بهشون تذکر میدهید! فیلم هم میگیرن چون فردا همین شماها از تخیل خودتون به ضابط قانون تهمت نزنید، فیلم گرفتن هم از اماکن خصوص جرمه، کسی که علنا در مرئی و منظر عمومی جرمی رو مرتکب میشه ، با خصوصی فرق داره.
چرا جناب زاکانی برای دزدان و اختلاسگران و سیسمونی بگیران دوربین نمیذاره و مانع ورود آنها به اماکن عمومی و وسایط نقلیه عمومی نمیشه؟?؟؟!!! آهان چون اونا خودی هستند و مردم غیرخودی!!!!
میگم به نظرم اصلأ دارید خیلی جاده خاکی بیابانی میری یه باره گم نشی
آقای بی انصاف نیوز.
چرا برای حرام خدا اینقدر ادله بی خود پشت هم ردیف می کنی.
یکمی برای مخاطبان خودت شعور قائل باش.
مردم این آب و خاک مردم با حیا و با فرهنگی هستند . اینقدر از افراد بی حیای بی فرهنگ حداقلی تبلیغ و دفاع نکن.
خدا بد جوری میگذاره توی کاسه ات
خانم های بدحجاب را جمع شان کنید و به دختر های زیر پانزده سال تذکر جدی دهید چون به بزرگتری که از نظر عقلانی کامل هست که تعهد لازم نیست در کشوری که دین مردمانش اسلام هست و به مردان بد پوشش هم تذکر دهید با مدل موهای عجیب غریب و لباسهایی که اصلا معلوم نیست چرا تا این حد کوتاه هست و پشتشان تا بناگوشت زده بیرون و یا مدل کفش هایشان مثل اینکه کتونی نیست و یک مجسمه تو پاهاشون هست در کل جمع کنید بوتیک هایی که لباس های ناجور و زننده و ضد اسلامی می فروشند این در خور یک کشور اسلامی نیست ….باید جمع شوند صد در صد ….
فیلمبرداری از جرم، جرم است.
مرگ بر گشت ارشاد
اینگاری حضرات خواب تشریف داشتند و هنوز دقیق بیدار نشدن که لایحه حجاب و عفاف بعد مدتها کش و قوس و کم و کیف با بند و تبصره های جدید و راهکار طبق قانون البته همون قانون ولی با وضع جدی تر وارد دستور کار شده البته اگه اینطوری نباشه باید منتظر این هم باشیم که طرف ی باره تو خیابون شرت هم تعارف کنه کما که به اندازه ای نخ ریس فعلا فاصله هست تا عملی شدن این موضوع
مردم ایران اقتصاد درست میخوان گرانی و تورم روزافزون نمیخوان. حجاب حجاب نکنید کشور ما هم چه اشکال داره مثل کشورهای همسایه حجاب اختیاری باشه مثل اردن مصر قطر دبی ترکیه و و و و
بعد هم می گویند آرمیتا خود به خود مرده است و حجاب بانی در مترو نبوده است.
یعنی نمی دونم چرا اسم خبرگزاری گذاشتید انصاف نیوز
تنها چیزی که بهش نمیخوره رعایت انصاف توی خبرهای شماست فقط دنبال دو دستگی و تقویت جناحی هستید