متناسب سازی حقوق بازنشستگان وعده ای که صندوق های پر چالش در آن می مانند؟
ماجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان و کارگران همچنان محل مناقشه است تا اینکه خبر رد صلاحیت برخی از نمایندگان سابق، این شبهه را بوجود آورد که آیا متناسبسازی صورت میپذیرد یا خیر.کد خبر: ۱۵۸۳۵۶۱۶:۵۵ – ۲۰ آبان ۱۴۰۲
به گزارش نسرین نیکنام از دیدارنیوز، متناسبسازی حقوق بازنشستگان موضوع جدیدی نیست، اما اظهارنظرهای متفاوت و البته جدید در ماههای اخیر مسئولان دولتی از یک سو و نمایندگان مجلس از سوی دیگر و نزدیک بودن به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سوالهای زیادی را در ذهن مردم ایجاد کرده است.
در نیمه اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ بود که صولت مرتضوی وزیر رفاه اعلام کرد که پیشنهاد افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح درآمدی در هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی به تصویب رسیده و به هیات دولت ارسال میشود، این در حالی است که قرار بود نخست متناسبسازی در حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری انجام شود بعد سراغ بازنشستگان تامین اجتماعی و ایثارگران بروند، اما این روزها بیشترین صحبت مربوط به متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری است که اجرای آن هم همچنان در هالهای از ابهام است.
از طرف دیگر محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور اواخر شهریور ماه اعلام کرد که تصویبنامه هیات وزیران به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی مبنی بر اصلاحیه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲ را ابلاغ کرد، اما جداگانهای درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری نکرد و شاید دلیل این عدم اشاره این باشد که بخش عمدهای از بازنشستگان، بیمه تامین اجتماعی هستند و همین اطلاعرسانیهای متناقض سبب شد که موضوع مهم متناسب سازی به پاشنه آشیل دولت تبدیل شود.
اما هفدهم آبان ماه خبر آمد که واریز حقوق بازنشستگان از روز شنبه ۲۰ آبان ماه و بر اساس حروف الفبا آغاز میشود و از طرفی هم وزیر کار گفته است این هفته درباره افزایش حقوق کارگران اطلاع رسانی خواهد کرد و حالا چشمها به صولت مرتضوی دوخته شده تا او دقیق بگوید که قرار است این تصمیم چه روزی و چگونه اجرایی شود.
برنامه هفتم توسعه و متناسب سازی …
مدتهاست لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و یکی از موضوعات مورد مناقشه و پربحث در این لایحه، موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان بود که در برنامه ششم وجود داشت، ولی در برنامه هفتم حذف شده بود، البته این موضوع با نقدهای جدی از سوی نمایندگان روبرو شده است.
نوزدهم مهرماه حسین رجایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفته بود، مجلس قطعا زیر بار حذف همسان سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم نخواهد رفت و صد در صد این موضوع را در لایحه برنامه هفتم توسعه میآورد.
او با اشاره به همسانسازی حقوق بازنشستگان، گفته بود: کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در برنامه همسانسازی حقوق بازنشستگان را دیده بود، اما دولت با این موضوع مخالفت کرد. اکنون یک بلاتکلیفی وجود دارد، اما مجددا برخی از نمایندگان مجلس قرار است در بررسیها در صحن علنی این پیشنهاد را مطرح کنند تا در برنامه هفتم موضوعی با نام همسانسازی حقوق بازنشستگان قرار بگیرد.
این نماینده مجلس یکی از دلایل مخالفت دولت را اینطور توضیح داد که دولتیها گفته اند اجرای این مصوبه برای ما بار مالی دارد و در شرایط فعلی امکان آن وجود ندارد که بتواند منابع مالی آن را تامین کنند.
او در نهایت ماجرا را گردن صندوقهای بازنشستگی انداخت و گفت: “یکی از راهکارهای همسانسازی حقوق بازنشستگان این است که خود صندوقها تصمیمگیری کنند؛ مثلا صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح یا صندوق نهاد دیگر خود اقدام به همسانسازی حقوقها کنند، چون در کشور حدود ۱۷ صندوق وجود دارد که از داراییهایی برخوردارند اگر این صندوقها خود اقدام به این کار کنند مشکل بازنشستگان حل خواهد شد.
نکته قابل تامل اینجاست که سازمان تامین اجتماعی امسال بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان برای حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان پرداخت کرده و ماهیانه ۵ هزار میلیارد تومان کسری برای پرداخت حقوق دارد؛ مجلس در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ منابعی را برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان قرار داد که این موضوع برای بازنشستگان کشوری و لشگری تقریبا انجام شد، اما برای بازنشستگان تامین اجتماعی اجرایی نشده است. نمایندگان در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی مصوب کردند تا دولت از طریق واگذاری سهام و پرداخت بدهی خود، دست سازمان تامین اجتماعی را برای پرداخت معوقات و حقوق بازنشستگان باز کند؛ اما …
فردای روزی که عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره وضعیت متناسب سازی حقوق صحبت کرد، محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه از توافق اولیه دولت و مجلس برای در نظر گرفتن همسانسازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: شب گذشته جلسهای ۳ ساعته بین رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار و جمعبندی اولیه این شد که ما در طول برنامه هفتم توسعه بتوانیم بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان را به سرانجام برسانیم و تا پایان برنامه هفتم شاهد تحقق این موضوع باشیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس افزود: تلاش شده در قانون برنامه هفتم توسعه این مورد حل و دائمی شود تا کسی نتواند آن را تغییر یا کاهش دهد، باید مسئله همسانسازی برای همیشه تصویب شود
حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین فلاحی در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان در خصوص متناسبسازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: یکی از مطالباتی که در نقاط مختلف کشور وجود دارد، مطالبه بازنشستگان است که موضوعی درست و بهجاست.
وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان در شرایط فعلی کفاف زندگی و عائله آنها را نمیدهد، تصریح کرد: مجلس در حال پیگیری و حل چند مورد است که یکی از این موارد بحث متناسبسازی یا همسانسازی حقوق بازنشستگان است که در بودجه ۱۴۰۲_ ۱۴۰۱ دنبال کردهایم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس افزود: تلاش شده در قانون برنامه هفتم توسعه این مورد حل و دائمی شود تا کسی نتواند آن را تغییر یا کاهش دهد، باید مسئله همسانسازی برای همیشه تصویب شود.
وی گفت: دومین کاری که برای این قشر جامعه انجام میشود، مطالبات صندوقهای بازنشستگان است که در دولتها و ادوار مختلف پرداخت نشده و از دولت طلب دارند و مطالبات آنها بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بهعنوان مثال فقط مطالبه صندوق خصوصی تامین اجتماعی است.
فلاحی به پرداخت این مطالبات از سوی دولت و غنی شدن صندوقها اشاره کرد و گفت: با تصویب این طرح، خود صندوقهای بازنشستگی که خصوصی هستند این توانمندی را پیدا میکنند که حقوق بازنشستگان را بالا برده و چیزی را که حق خود آنهاست از صندوق بپردازند.
وی با تاکید بر اینکه دولتها حق نداشتند مطالبات صندوقهای بازنشستگی را پرداخت نکنند، افزود: باید زمینه فعالیت شرکتهای زیرمجموعه این صندوقها را فراهم میکردند تا امروز گرفتار این مسائل نشوند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تصریح کرد: باید آنقدر حقوق بازنشستگان که صندوقها خصوصی و اختصاصی آنهاست، قوی باشد تا هر زمانی که توانستند بتوانند حقوق و مزایای بازنشستگان را بیفزایند و برای آنها بیشتر تلاش کنند.
وی بیان کرد: انشاءالله در انتهای تایید برنامه هفتم توسعه شاهد این مهم باشیم که یک موفقیت و ارمغان برای بازنشستگان عزیز جامعه ما که پیشکسوتان ما هستند، باشد تا بتوانند زندگیشان را به راحتی سپری کنند.
انتهای پیام
چرا اعتبارات برای حزب الله لبنان ویمن وسوریه و…. پرچالش نیتس د توش نمی مانند
باسلام تنها راحل افزایش حقوق بازنشسته ها به اندازه تورم است که بیمه هارو مجبور به پرداخت می کنه و دیگر نیازی به همسان سازی هم نیست و کلا حرف و حدیث هم جمع می شود.
خطاب به آقای دکتر رییسی رییس جمهور محترم شش کلاس سواد..آیا شما نبودید که با کلی وعده وعید رای کسب کردید،این بود نتیجه اعتماد ملت به شما،چرا اینقدر دروغ و پوشالی سازی و سانسور خبری میکنید ،اقایان دم خروس زده بیرون ،کمتر قسم حضرت عباس بخورید،حقوق بازنشسته را بدهید ،چرا چند ماه است چندرغاز حقوق بازنشستگان ندادید،همه چی را که گران کردید ،میکنید و خواهید کرد ، خجالت آوره، اگر نمیتوانید کاری کنید استعفا بدهید
بازنشستگان دولت دراین دوسال دولت سیزدهم متاسفانه خیلی سختی اقتصادی کشیدند از طرفی بیکاری جوانان انان از طرفی حقوق زیر خطفرق 70درصد بازنشستگان تورم 70درصدی افزایش 20درصدی ودروغ های مسولین در این دوسال به ملت در44سال انقلاب سابقه نداشته بازنشستگان تامین اجتماعی وکشوری هر هفته درسراسر ایران حق وحقوق خود را درکف خیابان طلب نکنند والله اگر برای سال 1403 همسانسازی اجرا نشود بازنشستگان با خانواده میریزند کف خیابان وباعث ابرو ریزی برای نظام خواهد شد مردم از دروغ مسولین وصادق نبودن انان و فاصله مدیران ومسولین با ملت مشکل ساز خواهد شد صدای بازنشستگان خارج از مرزها رفته است دشمنان این ملت دلسوز بازنشستگان شدند اما مسولین ما قادر نیستند با مردم خودشان صادق وروشن حرف بزنند یاد اوایل انقلاب بخیر تا 20سال اول خوب بود مردم ومسولین یکی بودنداما الان خیر