خرید تور نوروزی

هر ۵ دقیقه یک تهرانی کتک می‌خورد!

روزنامه جام جم نوشت: این روزها عصبانیت و شروع نزاع و درگیری به خاطر یک درگیری و اختلاف کوچک به یک عادت برای شهروندان تبدیل شده و روزانه ده‌ها درگیری در سطح شهرها به علل مختلف رخ می‌دهد که به اعتقاد کارشناسان کاهش آستانه تحمل در وقوع آنها نقش مهمی دارد. در همین حال برخی نزاع‌ها هم با دلایل پیش‌پا افتاده رخ می‌دهد و گاهی به جنایت ختم شده و برخی با ضرب و جرح، باعث مراجعه به پزشکی‌قانونی و تشکیل پرونده قضایی می‌شود.آن‌طور که پزشکی‌قانونی استان تهران آمار مراجعه به علت نزاع و درگیری را منتشر کرده، تهرانی‌ها نسبت به سال گذشته عصبانی‌تر  شده‌اند و درگیری‌های منجر به جرح در میان آنها افزایش یافته است. این در حالی است که درصد کمی از درگیری‌ها به شکایت ختم می‌شود.

هر پنج دقیقه یک تهرانی ضربه فنی می‌شود!

ثبت روزانه ۲۹۷نفر مراجعه به خاطر ضرب وجرح 

براساس آمار پزشکی‌قانونی استان تهران، ۵۵هزار و ۲۹۹نفر در نیمه اول سال برای معاینه آسیب‌های ناشی از درگیری و ضرب و جرح به مراکز پزشکی‌قانونی مراجعه کرده‌اند.اگر نگاهی به این آمار بیندازیم به طور میانگین روزانه ۲۹۷ نفر در استان تهران به خاطر درگیری و جرح به پزشکی‌قانونی مراجعه کرده‌اند که نسبت به سال گذشته .۵درصد افزایش نشان می‌دهد.

هر ساعت ۱۲درگیری به صورت میانگین

اگر آمار درگیری منجر به جرح را بیشتر مورد کنکاش قرار دهیم به نکات جالبی می‌رسیم. بر همین اساس به صورت میانگین ساعتی ۱۲نزاع منجر به جرح فقط در استان تهران رخ داده که نشان از افزایش خشم در میان شهروندان دارد. در ۱۸۶ روز نیمه اول سال در مجموع ۲۰هزار و ۷۰۹زن و ۳۴هزار و ۵۹۰ مرد درنزاع‌های استان تهران نسبت به جمعیت مجروح شده‌اند.

تهرانی‌ها در تابستان عصبانی‌تر هستند

گرمای هوا همیشه روی استانه تحمل شهروندان اثر مستقیم داشته و به همین خاطر در تابستان نزاع بیشتری نسبت به سایر فصل‌های سال رخ می‌دهد. آن‌طورکه آمارهای پزشکی‌قانونی نشان می‌دهد، مردادامسال ۱۰هزار و ۳۷۸نفر در نزاع مجروح و برای آنها پرونده تشکیل شده است. پس ازمرداد بیشترین نزاع درخرداد با ۱۰هزار ۲۶مورد و کمترین نزاع در فروردین با ۷۲۱۱ مورد ثبت شده است.

کدام استان‌ها بیشترین آمار نزاع را دارند؟

استان تهران همیشه بیشترین مراجعه به پزشکی‌قانونی به علت نزاع را دارد، پس از آن خراسان‌رضوی و اصفهان در رتبه‌های بعدی قرار دارند. سه استان ایلام، بوشهر و خراسان‌جنوبی کمترین میزان مراجعه به علت نزاع را دارند‌. اگرچه تهران دارای بیشترین تعداد مراجعه است اما از نظر میزان وقوع به جمعیت، استان‌های اردبیل، آذربایجان‌شرقی و همدان بیشترین میزان وقوع نزاع را دارند.

چرا درگیری‌ها زیاد شده است

دکتر پروانه صفایی‌مقدم، متخصص روانشناسی بالینی در گفت‌وگو با جام‌جم در مورد علل افزایش نزاع در جامعه گفت: بیشتر ما روزانه اطراف‌مان شاهد بی‌قراری‌ها، عصبانیت‌ها، از کوره دررفتن‌ها یا به عبارتی کاهش آستانه تحمل هستیم، به طوری که با بی‌اهمیت‌ترین و کم‌جلوه‌ترین موضوع که می‌توان با صبر، بی‌اعتنایی و گذشت از کنار آن عبور کرد، بگو و مگوها، کشمکش‌ها، جدال‌ها و دعواهای شدید شکل می‌گیرد که گاهی منجر به شرایط جبران‌ناپذیری می‌شود و اتفاق‌هایی رخ می‌دهد که زندگی افراد درگیر را نابود می‌کند. وی درمورد علل وقوع خشم آنی و نزاع گفت: جامعه‌شناسان و روانپزشکان ارتباط کاهش آستانه تحمل با اتفاقات جامعه، بیکاری، بی‌عدالتی، مشکلات اقتصادی، فاصله و شکاف میان درآمدها ومخارج خانواده، فاصله طبقاتی، اضطراب و افسردگی را از دلایل خشونت در جامعه می‌دانند. به گفته این متخصص خشونت رفتار عمدی و هدفمندی است که با وارد کردن آسیب جسمی یا درد روانی به فرد دیگری صورت می‌گیرد. معمولا این تعریف، یک تعریف پذیرفته‌شده از سوی روانشناسان است.

صفایی‌مقدم خاطرنشان کرد؛ میزان خشونت در مردان نسبت به زنان بیشتر است چون آنها دارای یک کورموزوم y اضافه هستند و همین امر بر سیستم امنیتی و دفاعی آنها تاثیر می‌گذارد. از منظر رویکرد یادگیری، خشونت آموخته می‌شود. برای مثال افراد از طریق دیدن فیلم‌های خشن و یا بازی‌های خشن، پرخاشگری را یاد می‌گیرند و در موقعیت‌های مشابه رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهند. وی در پایان گفت: به طور کلی، پرخاشگری دارای دو جنبه درونی و بیرونی است. جنبه درونی شامل آسیب رساندن یک فرد نسبت به خود و مصرف مواد مخدر و… است اما جنبه بیرونی پرخاشگری، ابراز خشونت نسبت به دیگران است. از این رو وقتی می‌بینیم که بسیاری از رویدادها در جامعه غیرقابل پیش‌بینی و کنترل‌پذیری است، با پایین آمدن سطح جامعه در برآورده ساختن انتظارات آنها، زمینه‌های خشونت هم فراهم می‌شود.

خسارت‌های سنگین دعواهای کوچک

آذر سلیمی، کارشناس معاینات بالینی سازمان پزشکی‌قانونی کشور با اشاره به برخی پرونده‌های بررسی‌شده در این سازمان گفت: پرونده‌ای با موضوع نزاع در کمیسیون‌های پزشکی قانونی بررسی می‌شد. در این پرونده درگیری ساده‌ای بین یک زن و شوهر پیش آمده بود که متاسفانه پایان آن به مرگ خانم و چند سال زندانی شدن آقا به جرم قتل ختم شده بود. وی تصریح کرد: در این پرونده بین خانم و آقا درگیری پیش آمده بود. آقا، خانم را هول می‌دهد و بر اثر این هول دادن، سر خانم به در می‌خورد. هرچند علت مرگ خانم این ضربه نبود و بالارفتن فشار خون ناشی از استرس این درگیری و آسیب قلبی او موجب مرگش شد اما تا اثبات موضوع و رفع اتهام، آقا چندین سال به اتهام قتل در حبس بود.در پرونده دیگر بر سر جای پارک بین دو نفر درگیری پیش می‌آید؛ یکی از طرفین دعوی طرف مقابل را که کمی هم مسن بود، هل می‌دهد و فرد همان‌جا سکته قلبی و فوت می‌کند. در این پرونده نیز فرد ضارب به اتهام قتل تا مدت‌ها زندان بود تا اثبات شود علت مرگ چه بوده است.در پرونده‌ای دیگر بین عده‌ای نزاع و درگیری پیش می‌آید، یکی از طرفین دعوا برای دفاع از خود یا ضربه به طرف مقابل زنجیر در دست داشته، متاسفانه زنجیر با شدت زیاد به صورت کودکی که در حاشیه محل منازعه در حال تماشا بوده، برخورد می‌کند. همین ضربه منجر به تخلیه چشم این کودک شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا