خرید تور نوروزی

چین و ارائه دعوی علیه اسرائیل در لاهه!

مصطفی قهرمانی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:

اکنون بیش‌ از پنج هفته از آغاز دور جدید درگیری‌ها بین اسراییل و فلسطین می‌گذرد و هنوز نیز پس از گذشت ۷۵ سال اشغال‌گری اسرائیل در سرزمینی که به لحاظ تاریخی فلسطین نام دارد هیچ پایانی بر این ابرمعضل جهان ما متصور نمی‌باشد.

در این دور جدید درگیری‌ها به گفته منابع رسمی غزه تعداد کشته‌شدگان به بیش‌از ۱۱ هزار نفر رسیده است. از این تعداد ۴۵۰۶ کودک و بیش از ۳ هزار نفر زن بوده‌اند. این تعداد بالای قربانیان زن و کودک تنها به این خاطر بوده است که اسرائیل در این مدت هیچ ابایی نداشته و ندارد در سطح وسیع حتی بیمارستان‌ها، مساجد و کلیساها را نیز بمباران کند جاهایی که غیرنظامیان در آنها در جستجوی مأمن و پناهگاه برای خود و فرزندانشان بوده‌اند. این دیکر جنگ نیست بلکه قتل عام یک ملت محروم در بزرگترین زندان روباز جهان ما می‌باشد.

این اقدامات یقیناً نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت(Crime against humanity) است و بایستی هرچه سریع‌تر توسط مراجع ذی‌صلاح بین‌المللی (دیوان بین‌المللی جنایی International Criminal Court) محکوم و مورد مواخذه و پیگردهای حقوقی معمول قرار گیرد. یقیناً در کنار محکومیت سیاسی و حقوقی رژیم اسرائیل پرداخت غرامت به قربانیان و همچنین هزینه بازسازی بیش ‌از دویست هزار دستگاه، اماکن و منازل غیرنظامی تخریب شده ساکنین غزه توسط بمباران‌های کور ارتش تجاوزگر اسرائیل نیز بخشی از مطالبات این مردم مظلوم و بی‌پناه خواهند بود.

برای طرح دعوی در این دادگاه بین‌المللی سه راهکار منظور شده است:

۱– طرح دعوی از جانب شورای امنیت سازمان ملل متحد،

۲– ارایه شکایت توسط خود دیوان،

۳– توسط کشوری ثالث که منشور این دیوان را پذیرفته باشد و به آن پیوسته باشد. اسرائیل، ایالات متحده امریکا، روسیه و سودان این منشور را امضاء نکرده‌اند.

پرسش کانونی در این رابطه امّا آن است که به این ترتیب و با توجه مناسبات قوا در شورای امنیت و جهان چه کشوری توانایی آن را دارد در برابر دیوان جنایی لاهه برعلیه اسرائیل به خاطر جنایت‌های انجام گرفته در غزه نقش رهبری ارائه‌کنندگان این دعوی را ایفا کند. از آنجایی که یک کشور به تنهایی قدرت مقابله با تحریم‌های محتوم امریکا و غرب را نخواهد داشت این ابتکار می‌بایستی حتماً از طرف یک گروه از کشورها انجام گیرد اما از آنجایی که سازمان‌ها و اتحادیه‌ها دارای یک شخصیت حقوقی هستند نه حقیقی و نمی‌توانند در ارایه این دعوی نقش اصلی را بازی کنند

حال پرسش اصلی اینجاست که در بین کشورهایی که با ایده -ارایه دعوی در نزد دیوان جنایی بين‌المللی در لاهه علیه اسرائیل به خاطر جنایت‌های جنگی مرتکب شده – موافق هستند چه کشوری در نهایت قادر خواهد بود نقش لیدری را برعهده گیرد.

به‌باور بسیاری از کارشناسان حوزه حقوق بین‌الملل در حال حاضر ابرقدرت اقتصادی چین هم به لحاظ بزرگی اقتصادی و هم به لحاظ سیاسی و داشتن حق وتو در شورای امنیت حائز بالاترین میزان مصونیت در مقابل سیل بزرگ تحریم‌های محتوم امریکا و غرب تنها کشوری است که می‌تواند از پس مدیریت این مهم برآید.

اکنون هنگام آن است که چین، کشوری که بالاترین میزان بهره‌مندی از تجارت و اقتصاد جهانی را دارد بایستی برای حفظ و گسترش صلح و عدالت جهانی این مسوولیت را بپذیرد و رهبری تیم کشورهای ارائه‌کننده طرح دعوی در لاهه را برعهده گیرد.

دهکده کوچک جهانی ما قطعآ بدون جنایت‌های مستمر رژیم صهیونیستی نه‌فقط برای خلق‌های منطقه بلکه حتی برای کشورهای بزرگتر و دوردست‌تر همانند چین نیز امن‌تر و انسانی‌تر خواهد بود. الان زمان آنست که این کشور بزرگی نشان دهد و تنها در پی تجارت نباشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا