«۵ تفاهمنامه همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان منعقد شد»
در جریان سفر هیئت اقتصادی طالبان به ایران، ۵ سند تفاهمنامه همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان به امضا رسید که یکی از آنها سند همکاری ذوب آهن اصفهان و افغانستان است.
به گزارش پردیسان آنلاین، در جریان سفر هیئت اقتصادی طالبان به ایران، ۵ سند تفاهمنامه همکاری اقتصادی میان ایران و افغانستان به امضا رسیدکه یکی از آنها سند همکاری ذوب آهن اصفهان و افغانستان است. در جلسهای که شامگاه پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۲ با حضور محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان، ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی نخستوزیر حکومت سرپرستی افغانستان، نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان و تعدادی از تجار افغانستانی و همچنین مسئولین و فعالان صنعتی و اقتصادی ایرانی از جمله مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان برگزار شد، ۵ سند تفاهمنامه همکاری اقتصادی میان مقامات دو کشور امضا و مبادله شد.
عناوین اسناد مبادله شده میان مقامات دو کشور به شرح زیر است:
۱- سند یادداشت تفاهم اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی
۲- صورتجلسه نشست کمیته مشترک همکاری حمل و نقل بینالمللی جادهای
۳- سند یادداشت تفاهم همکاری سازمان هواپیمایی کشوری ایران و طرف افغانستانی
۴- سند همکاری میان ذوب آهن اصفهان و طرف افغانستانی
۵- سند همکاری میان مناطق آزاد
در حاشیه این مراسم، مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: طی بازدیدی که هیئت اقتصادی دولت افغانستان از ذوب آهن اصفهان داشت توافقاتی بین این شرکت با وزارت صنعت و تجارت افغانستان صورت گرفت.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان افزود: ذوب آهن بیش از نیم قرن سابقه در صنعت فولاد کشور دارد و قرار شد در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی حوزه معدن با افغانستان همکاری کند، به ویژه آنکه این کشور معادن غنی زیادی خصوصاً در استانهای همجوار با ایران و نزدیک معادن سنگان کشورمان دارد.
ویافزود: با افغانستان توافق کردیم تا در زمینه انتقال استخراج معادن سنگ آهن همکاری داشته باشیم.
کوهی افزود: یکی دیگر از موارد مورد توافق ذوب آهن با وزرات صنعت و تجارت افغانستان، اجرای کارهای توسعهای در این کشور است که شامل صادرات ریل تولیدی ذوب آهن به افغانستان است که موجب توسعه صنعت ریلی این کشور میشود.
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان از دیگر موارد مورد توافق با هیأت اقتصادی افغانستانی را صادرات تیرآهنهای بال پهن به همسایه شرقی ایران عنوان و بیان کرد: افغانستان کشور زلزله خیزی است و از آنجایی که تیرآهنهای بال پهن ایرانی میتوانند زلزلههای ۸ تا ۱۲ ریشتر را تحمل کنند، کمک خوبی به توسعه ایمنی ساخت و ساز این کشور خواهد شد.
وی تاکید کرد: همچنین ما در ذوب آهن اصفهان آرک های فولادی مخصوص استفاده در معادن را تولید میکنیم که با استانداردهای اروپا منطبق است لذا در ایجاد ایمنی برای معدن کاران افغانستانی بسیار مؤثر خواهد بود.
انتهای پیام