بیوگرافی وحید رهبانی؛ از نیمای خانه ما تا مامور مخفی گاندو
وبسایت ستاره نوشت:
بیوگرافی وحید رهبانی: وحید رهبانی در ۲۹ فروردین ۱۳۵۷ در تهران متولد شد و تحصیلات خود در زمینه تئاتر را در مدرسه تئاتر کانادا به پایان رساند. وی با بازی در سریال خانه ما شناخته شد و بعد از آن بیشتر به ترجمه، کارگردانی و بازی در تئاتر پرداخت.
اگر خیلی کم سن و سال نباشید به احتمال زیاد سریال دوست داشتنی «خانه ما» را به یاد دارید. وحید رهبانی در آن سریال نقش نیما پسر بزرگ خانواده را به عهده داشت. او بعد از آن کمتر در تلویزیون دیده شد تا اینکه در سال ۱۳۹۸ با بازی در سریال «گاندو» به عرصه تلویزیون بازگشت. در ادامه بیوگرافی وحید رهبانی را بخوانید و با زندگی شخصی و هنری او بیشتر آشنا شوید.
بیوگرافی وحید رهبانی
وحید رهبانی متولد ۲۹ فروردین سال ۱۳۵۸ در تهران است. او که بازیگر و کارگردان تئاتر، تلویزیون و سینماست از مدرسه تئاتر کانادا در رشته کارگردانی فارغ التحصیل شده است. این مدرسه یکی از معدود مدارس در دنیاست که مهارتهای متفاوت در زمینه تئاتر را یک جا آموزش داده و فارغ التحصیلان آن در زمینه تئاتر و بازیگری مهارتها و اطلاعات جامعی کسب میکنند.
وحید رهبانی سالها در کانادا زندگی کرده و نمایشهای زیادی نیز در آنجا اجرا نموده است. وی در سال ۱۳۷۵ به ایران بازگشت و در مدرسه هنری استاد سمندریان مشغول به کار شد. البته در حال حاضر نیز بین ایران و کانادا در رفت و آمد است و اغلب برای اجرای تئاتر و بازیگری به ایران میآید.
همسر وحید رهبانی
وحید رهبانی مجرد است و همان طور که اشاره شد زمانهایی که در ایران مشغول به کار نیست در کانادا به سر میبرد.
آغاز فعالیت حرفهای
وحید رهبانی برای نخستین بار در ایران در سال ۱۳۷۵ با بازی در تئاتر «معرکه در معرکه» به روی صحنه رفت و در سال ۱۳۷۷ با نمایش «دایره گچی» به طور حرفهای وارد دنیای بازیگری شد. او در سال ۱۳۷۸ با بازی در سریال «خانه ما» در کنار بازیگرانی چون رضا بابک و گوهر خیراندیش و به کارگردانی مسعود کرامتی، در بین عموم مردم شناخته شد و پس از سالها با بازی در سریال گاندو در سال ۱۳۹۸ دوباره به شهرت رسید.
وحید سینما را دوبار، یکی در سال ۱۳۸۲ با بازی در فیلم «دوئل» و دیگری در سال ۱۳۹۰ با بازی در فیلم «مادر پاییزی» تجربه کرده است.
ترجمه نمایشنامه
وحید رهبانی نمایشنامههای بسیاری را ترجمه کرده و به روی صحنه برده است. آنچه ترجمههای وی را از دیگر مترجمان متمایز میکند؛ ابتدا فرم زبانی و روایی آنهاست و دیگر اینکه هدف او از ترجمه تنها اجرای نمایشنامه است و نه انتشار ترجمه آنها.
در واقع ترجمههای او با اجرا به پایان میرسند و هیچ کتابی از او منتشر نشده است. اما در سامانه کتابخانه ملی دو کتاب به نامهای «بدون شک» از «مارکوس لوید» و «نامههایی به باد» از «آلگ بوگایف» به ثبت رسیده است.
حاشیه سیاسی وحید رهبانی
در سال ۱۳۸۹ نام وحید رهبانی با نمایش «هدا گابلر» بر سر زبانها افتاد. این نمایش با انتقادات زیادی روبرو و در نهایت توقیف شد. روزنامه کیهان به این نمایش تاخت چرا که آن را حاوی مفاهیمی چون ابتذال، لذتگرایی، چندهمسری، اختلاط زن و مرد و… میدانست که در آن از نمادهای فرقهای انحرافی به نام «بردگی جنسی و فراماسونری» استفاده میشده است. کیهان همچنین رهبانی را به خاطر امضای یک بیانیه پس از انتخابات ۱۳۸۸ که توسط افراد دیگری، چون محسن مخملباف و عباس میلانی امضا شده بود مورد نکوهش قرار داد.
رهبانی به خاطر همکاری با نشریه «چکاوک هفته» به سردبیری یک فرد بهایی به نام خسرو شمیرانی نیز به شدت مورد انتقاد کیهان قرار گرفت!
گفتوگوی رهبانی با روزنامه صبا
وحید رهبانی در جدیدترین مصاحبه خود درگفتوگویی با «صبا» در مورد سریال «گاندو» و دیگر فعالیتهای هنریاش می گوید: «گاندو خیلی به واقعیت نزدیک است. ما باید بخشهای نمایشی را به کار اضافه کنیم. تماشاگر فلفل و نمک میخواهد و به دنبال دیدن هیجان است. با احترام زیادی که ما به دستگاه پلیس کشور داریم، ماجرای «گاندو» پلیسی نیست و مربوط به پروندههای اطلاعاتی و تجسسی است که به هوش افراد فعال در آن بستگی دارد.»
او اضافه می کند: «سالهای زیادی از عمرم نتوانستم کارهایی که میخواستم را انجام بدهم. بعد از «هدا گابلر» دوبار دیگر نمایشهای من توقیف شدند. همین اواخر نمایش «صد درصد» که مرتضی اسماعیلکاشی به صحنه برد را ترجمه کرده بودم و قرار بود خودم کارگردانی کنم، اما گفتند نمیتوانی اجرا داشته باشی!»
«کار تصویر تفریح من است. من باید احساس کنم در حال ساخت اثری هنری هستم.»
از نظر آقای رهبانی، تئاتر قطعاً در ایران به صنعت تبدیل میشود و این روزها دوران نوجوانی خودش را برای خصوصی شدن میگذراند.
وحید رهبانی همچنین در مورد چاپ نشدن ترجمههایش میگوید: واقعیت این است که خودم برای چاپ و نشر ترجمههایم اقدام نکردهام. نکته این است که سلیقه ناشران فعلی را نمیخواهم.
آثار وحید رهبانی
بازیگری تئاتر
- دایره گچی قفقازی ۱۳۷۷
- ریچارد سوم ۱۳۷۸
- نمایش «مشروطه بانو» ۱۳۹۰
- نمایش «وزنههای بی وزن» کانادا ، ۲۰۱۰
- نمایش «بازی یالتا» ۱۳۹۵، کانادا ۲۰۱۷
- نمایش «اگر…» ۱۳۹۵
بازیگری تلویزیون
- خانه ما ۱۳۷۸
- کمین ۱۳۷۹
- تلهفیلم «باد بهشت» ۱۳۸۹
- تلهفیلم «برگ و باد» ۱۳۹۱
- تلهفیلم «وقت خوب بودن» ۱۳۹۱
- شاید برای شما هم اتفاق بیفتد ۱۳۹۰
- بچههای گروهان بلال ۱۳۹۷
- گاندو ۱۳۹۸
بازیگری سینما
- دوئل ۱۳۸۲–۸۳
- مادر پاییزی ۱۳۹۰–۹۱
کارگردانی تئاتر
- معرکه در معرکه ۱۳۷۵
- در انتظار گودو ۱۳۷۷
- کرگدن ۱۳۸۰
- مرد اتفاقی ۱۳۸۳
- الوتریا ۱۳۸۴
- هبوط ۱۳۸۹
- هدا گابلر ۱۳۸۹
- کابوس نامه ۱۳۹۱
- درخت بلوط ۱۳۹۱
- اگر… ۱۳۹۵
- هنر ۱۳۹۶
او همچنین در کانادا نمایشهای بسیاری را اجرا و کارگردانی کرده است.
عکس های وحید رهبانی
اینستاگرام وحید رهبانی
از طریق لینک زیر میتوانید صفحه اینستاگرام وحید رهبانی را دنبال کنید.
انتهای پیام
هرچی زور بزنه وفیگور آبگوشتی بگیره باز هم همان نیما هستش!
سلام و خسته نباشید من با بازی آقای رهبانی در سریال گاندو بسیار لذت بردم که گاها فکر میکردم واقعا مامور امنیتی هستم و دیگر بازیگران آن سریال و خیلی لذت بردم دست شما درد نکنه درود به آقای رهبانی
ای کاش اینقدر تلویزیون جرات داشت تا اجازه سری جدید گاندو را بدهد که برای من ایرانی برای اولین بار لذت یک سریال ضد جاسوسی در حد هالیوودی دیدم .