قانون، ابزار کنترل قدرتمندان یا مردم؟
نامهی ابوالفضل فاتح به مسعود پزشکیان
ابوالفضل فاتح موسس ایسنا در نامهای خطاب به مسعود پزشکیان نمایندهی مجلس که برای انتخابات آتی مجلس از سوی هیات اجرایی تایید صلاحیت نشده بود، نوشت:
بسمه تعالی
استاد ارجمند و گرانمایه جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
خبر رد صلاحیت شما و شخصیت های امثال شما موجب تعجب نیست، گرچه موجب تاسف و نگرانی بسیار است. پیش از شما، بسیاری از چهره های درخشان این کشور را به تیغ رد صلاحیت از میدان خارج و خانه نشین کرده اند. آخرین انتخابات ریاست جمهوری اظهر من الشمس است. دریغ، که سالهاست در کشور عزیزمان، قانون، گروگان تنگ نظری ها شده و در نتیجه کارکرد واقعی خود را از دست می دهد. به جای آن که قانون مسلط بر قدرتمندان و ابزاری برای کنترل قدرت باشد، آن را به ابزاری برای کنترل مردم تبدیل ساخته اند. رد صلاحیت شما نمونه ای از این قبیل است.
جماعتی عاری از تحلیل های اندیشمندانه و تدبیر دور اندبشانه، نمی دانند که این کشور از آن این مردم است و آنها حق ندارند مردم را از داشتن کشوری آباد و آزاد و مترقی و اقتصادی پویا و حکومتی متعلق به همه مردم محروم نمایند. هر چه دلسوزان ملت فریاد می زنند «گر تو قرآن به این نمط خوانی، ببری رونق مسلمانی»، به گوش آقایان نمی رود که نمی رود و نتیجه ی تلخش را غمگنانه در تردید گروه های بزرگی از مردم نسبت به ارزش های بنیادی و در قهر با صندوق های رای، در قهر با کاندیدا شدن، در قهر با حاکمیت، در قهر با برخی احکام دینی، و در قهر باهمین امر فلسطین و …. می بینیم.
نه مردم علفند و نه قانون، ماشین چمن زنی که هر کس قدش بلند تر است، بریده شود و آن که می ماند، کوتاه بشود یا یکدست شود. قانون که شیوه ی اجرا یا خروجی اش، محروم کردن دلسوزترین و صالح ترین و توانمندترین مردمان این سرزمین از حضور در امر سیاست و قدرت باشد، یا ابزاری برای اعمال سلایق تنگ سیاسی و محروم کردن رقیب و برپایی نمایش های یک طرفه، ناکارآمدی و انحرافش از روز روشن تر است. آنها نمی دانند یا درک نمی کنند که جامعه متکثر را با حکومت یکدست نمی توان اداره کرد و دیر یا زود سرکنگبین صفرا خواهد فزود. بر این مصبیت، امر خیانت به دین و میهن را هم باید افزود.
به سهم خود و همراه با بسیاری دیگر ازمردم قدرشناس میهنمان، قدردان سالها تلاش شما به عنوان نماینده مردم، هستیم. ای کاش همین نمونه ی مشخص، آقایان را به بازنگری در مسیری که نتیجه اش جز خسران مضاعف برای میهن و مردم و دین خدا نیست، وادارد.
ابوالفضل فاتح
۲۶ آبان ۱۴۰۲
انتهای پیام
حرف دل ما رو زدین . ممنون . من هم می افزایم که : قانون برای خوشبختی مردم معتبر است نه علیه مردم . قانونی که بر خلاف اراده مردم باشد در واقع قانون نیست و بهانه مجرمانه و فریب است . جمهوری یعنی اراده مردم پس نه جمهوری ماند و نه قانون و نه خوشبختی . البته من شخصا از خدا ممنونم که قدرت اندیشه رو به ما داده و ابزارهای اندیشه رو . قدرت اندیشه میتونه بساط تیرگی و تاریکی رو جمع کنه . همونطور که تاریکی قرون وسطی با نور دانش به روشنی مبدل شد
اقدامات مدعیان که بر خلاف نصایح اخلاقی مذهبی حرف و عملشان با هم تفاوت فاحش دارد موجب شد مردم کشور هوشیارتر شده و به همین راحتی دیگر فریب نخورند شاید اگر در بین انسانها با سنین مختلف جستجو شود نسل جدید که معروف شده اندبه دهه شتادی و یا دهه نودی دیگر استاد نسلهای گذشته شده اند من که بعضا حرفهای گذشته مقامات فعلی را با حرهای الان و اعمال الان آنها که توسط اساتید عزیز نسل 80 و90غالبا منتشر می شود دیده ام ومی بینم برایم کوچکترین شکی باقی نمی ماند که اینها خیلی هوشیار تر هستند ما در گذشته خیلی زود باور بودیم و بقول معروف مانند اون بانویی که رفت گوشه فرش خانه اش را که نجس شده بود برید چون واعظ گفته بود … خیلی راحت در گذشته بدون تحقیق ارعا ها را قبول می کردم اما الان دیگر آنچیزی که برایم مهم است عقل و فهم در مقایسه با حرفها و …
لازم می دانم از متن خوب نگارنده در مورد رد صلاحیتها تکر نمایم