ناراحتی سایت اصولگرا از احتمال ائتلاف میانهروها: انتظار میرفت اصلاحطلبان در هیچ ائتلافی با روحانی شرکت نکنند!
یک سایت اصولگرا در نقدی به یادداشتی با عنوان «روحانی هاشمی دیگر است اما …» که در انصاف نیوز منتشر شده است، نوشت: انتظار میرفت که اصلاحطلبان دیگر در هیچ ائتلافی با روحانی شرکت نکنند. اما پیشنهاد انصاف نیوز به هاشمی انگاری حسن روحانی و ائتلاف چند باره با وی، گرچه به زعم برخی اصلاحطلبان تکرار اشتباه گذشته است اما از نگاه برخی دیگر از این جریان، تنها راه باقیمانده در جامعه ضد اصلاحات است.
«جهان نیوز» در متنی با عنوان «اصلاح طلبان دوباره به روحانی پناه میبرند؟» نوشته است:
«یکی از رسانه های اصلاح طلب به بهانه ثبت نام روحانی در انتخابات مجلس خبرگان، یادی از هاشمی رفسنجانی کرده و ضمن اشاره به تاثیر گذاری وی در رای آوری روحانی در انتخابات سال 92، پیروزی روحانیِ بدون هاشمی در انتخابات 96 را قدرت رای آوری رئیس جمهور سابق خوانده است.
این سایت اصلاح طلب در ادامه مطلب به بیانیه خوانی روحانی پس از ثبت نام پرداخته و پیشنهاد کرده است: حسن روحانی میتواند نقشی مشابه هاشمی را در انتخابات پیش رو و پس از آن در تصمیمگیریهای احتمالی این مجلس ایفا کند.
البته انصاف نیوز تغییر نگاه اصلاحطلبان به روحانی را ضرورت و شرط لازم برای نقشآفرینی هاشمیگونهی روحانی خوانده است.
این در حالی است که عمر دولت دوازدهم هنوز به دو سال نرسیده بود که هشتگ «پیشمانیم»، از سوی برخی سلبریتیهای حامی روحانی در فضای مجازی پرتکرار شد. اما این پیشمانی منحصر به بازیگران و فوتبالیستهای تدبیر و امیدی نماند و به زودی برخی از اصلاحطلبان یکی پس از دیگری از حمایت سیاسی خود از روحانی اظهار پشیمانی کردند.
سید فاضل موسوی نماینده اصلاح طلب دوره هشتم مجلس یک سال پس از پیروزی روحانی در انتخابات 96 چنین اظهار داشت: اشتباه آنجا بود که روحانی به عنوان گزینه نهایی جایگزین عارف شد و امروز هم اصلاح طلبان را اصطلاحا بازی نمی دهد! اصلاحطلبان تمام ظرفیت و هم و غم خود را برای موفقیت آقای روحانی گذاشتند ایشان یک اپسیلون به جریان اصلاحات کار ندارد! استفاده و بهره خود را برده و حالا مشکلات و نارساییها و ناکارآمدیهای دولت را آرام آرام از کیسه و اعتبار اصلاحات خرج کرده است. بارها این را خود بنده گفتهام که آقای روحانی اهل وفا به عهد و وفاداری نبوده و نیست.
همچنین علی صوفی که زمانی وزیر دولت خاتمی بوده، فروردین ماه سال 99، زمانی که دولت روحانی سال پایانی دولت خود را به سر میبرده، دهان به انتقاد گشود و در گفتوگو با فارس گفت: باید بپذیریم که گرایش مردم به اصلاحطلبی آسیب دیده چرا که ما همه اعتبار خود را پای حمایت از روحانی گذاشتهایم و او هم همه اعتبار خود و اصلاحطلبان را هدر داد و مردم را نسبت به اصلاحطلبان و اوضاع کلی ناراضی کرد.
مصطفی کواکبیان نیز آذرماه سال 1401 در یک مصاحبه، ضمن کتمان گرایش اصلاحطلبی روحانی گفت: «آقای روحانی مگر اصلاحطلب بود. خود ایشان هیچ وقت این را نگفتند و ما هم نمیگوییم که او اصلاحطلب است. ادعای اینکه دولت روحانی دست اصلاح طلبان بود، حرف عجیبی است»!
البته کواکبیان پیش از این نیز در زمان نمایندگی خود در مجلس دهم طی نطقی در صحن مجلس گفته بود: «اوضاع به گونه ای وخیم شده که بنده به عنوان نماینده مردم خجالت می کشم از اینکه بگویم از این دولت حمایت کرده ام».
رسول منتجب نیا، دبیرکل حزب جمهوریت و قائم مقام سابق حزب کروبی هم گفت: با انتخاب دولت روحانی مردم از اصلاح طلبان مایوس شدند.
جواد امام، مسئول ستاد میرحسین موسوی در انتخابات سال 88 و رئیس فعلی بنیاد اصلاحطلب باران، مهرماه 99 هنگامی که دولت روحانی آخرین ماههای عمر خود را سپری میکرد در مصاحبه با فارس بر گله مندی اصلاحطلبان از روحانی تاکید کرد و گفت: «حمایت خاتمی و اصلاحطلبان از دولت، نافی نقد و گلهمندیهای این جریان نسبت به دولت نیست و به این صورت نیست که گفته شود به دلیل اینکه خاتمی از دولت حمایت کرده، نمیتواند انتقادی نسبت به دولتمردان و عملکرد آنها داشته باشد. ای کاش قدر این حمایت را میدانستند، بیشتر با این جریان تعامل میکردند و برای حفظ این سرمایه اجتماعی تلاش بیشتری میکردند».
پروانه سلحشوری، نماینده وقت مجلس شورای اسلامی نیز در حالی که هنوز دو سال به پایان دولت روحانی مانده بود، چنین اظهار کرد: «رئیسجمهور شرایط را بهگونهای رقم زد که حامیانش در حاشیه قرار گرفتند و از مردم خجالت میکشند».
همان زمان غلامرضا حیدری نماینده مجلس و عضو دیگر فراکسیون امید، مواضع سلحشوری را تکمیل کرده و می گوید: طبق اعلام رسمی مقامات در روی آنتن، نزدیک به هفتاد و پنج درصد این مردم نیاز به کمک دارند؟ آخر چگونه است؟ واقعا آدم احساس شرم میکند.
صادق زیباکلام هم از قافله پشیمانان از روحانی جا نمانده و اواخر سال 98 بود که با انتقاد از رئیس دولت وقت گفته بود: «در این روزها اگر کسی از سیاره دیگری میآمد و میپرسید که حسن روحانی در کشورتان چه مسئولیتی دارد، همه میگفتند هیچ مسئولیتی ندارد. باور کنید که رویم نمیشود در چشم کسانی که با تشویق من به روحانی رأی دادند، نگاه کنم؛ شرمنده آنهایم».
با پایان یافتن دولت تدبیر و مجلس امید، و باتوجه به اظهار پشیمانی طیفی از اصلاحات که به برخی از آنها اشاره شد، انتظار میرفت که اصلاحطلبانی که به گفته خودشان دست خود را از دولت روحانی کوتاه میدیدند و ناکام از قدرت، صرفاً بدنامی حمایت از روحانی را یدک میکشند، دیگر در هیچ ائتلافی با روحانی شرکت نکنند. اما پیشنهاد انصاف نیوز به هاشمی انگاری حسن روحانی و ائتلاف چند باره با وی، گرچه به زعم برخی اصلاحطلبان تکرار اشتباه گذشته است اما از نگاه برخی دیگر از این جریان، تنها راه باقیمانده در جامعه ضد اصلاحات است»
انتهای پیام
و براستیکه انتخاب آدمان به ریاست ستاد انتخابات مملکت کشور جطور جریان معرفی انتخاب شدن دارد!!
مثلا سابقه تحصیل مشاهده فی مشاهده متخصصی