خرید تور تابستان

نسیم بیداری شماره 37 منتشر شد

انصاف نیوز: علی نیلی، در کتاب باز نوشت: «رای قاطع و غیرقابل پیش بینی مردم به دکتر حسن روحانی با وجود رقابت سنگین، و آشتی مردم با اعتدال را بی تردید می توان خوانش اجتماعی اصلاح طلبی در دهه جدید دانست. گرچه لزوما این قرائت از اصلاحات نه همسان با مواضع جریان موسوم به اصلاح طلب است و نه مؤید اشتباهات این جریان در دوران تصدی قدرت و مسئولیت، با این همه طرح این ادعا که مردم در تقابل با اصلاحات روحانی را برگزیده اند، مضحک و کودکانه به نظر می آید. آن چه مسلم است پیام انتخاب مردم، نارضایتی از نحوه اداره کشور توسط جریان موسوم به اصولگرایی در 8 سال اخیر بوده است…» این بخشی از سرمقاله مدیرمسئول نسیم بیداری با عنوان «آشتی با اعتدال» در شماره تیر این ماهنامه است.

بخش سیاست هم همین عنوان را برای خود برگزیده و در آن به بررسی انتخاب مردم در 24 خرداد گذشته می پردازد. یادداشتی از وفا تابش، گفت و گو با محمدرضا خاتمی، امیر محبیان، مسعود پزشکیان و سعید لیلاز از جمله مطالب این بخش است.

«اخلاق اتوپیای ایرانی» عنوان بخش اندیشه این شماره است که قصد دارد به این سئوال مهم پاسخ دهد: «کدامیک از مکاتب و نظریات اخلاقی برای جامعه ایران مناسبترند و می توانند جامعه ما را اخلاقی تر کنند.» از جمله مطالب این بخش گفت و گویی خواندنی با آیت الله سیدمحمد موسوی بجنوردی است که گفته: «خداوند قانون غیراخلاقی ندارد». موسوی بجنوردی در بخش پایانی مصاحبه در پاسخ به این پرسش که شما حقوق بشر و اخلاق را به مصالح دیگر ترجیح می دهید؟ چنین پاسخ می دهد: بله، همه مصلحت ها باید با حقوق بشر و اخلاق سنجیده شود. اساس، حقوق بشر است. حقوق بشر و اخلاق فراتر از همه مصلحت هاست.

گفت و گوهایی با سعید حنایی کاشانی و عبدالحسین خسروپناه، مقاله ای از بیژن عبدالکریمی به همراه مصاحبه با سیدیحیی یثربی و آلن وود استاد فلسفه دانشگاه استانفورد از دیگر مطالب بخش اندیشه این شمارهنسیم بیداری است.

بخش اقتصاد با این مقدمه آغاز می شود: «تدوین سند چشم انداز بیست ساله و اجرای 4 برنامه توسعه، قاعدتا می بایست کشور را روی ریل توسعه قرار می داد اما نه تنها چنین نشده که اقتصاد ایران نشانه هایی از بحران را بروز می دهد. امروز دیگر فقط گرانی اقلام و کالاهای مصرفی خانوار نیست که نگرانی آفرین است؛ کشاورزی، تولید صنعتی، نفت و پتروشیمی و گاز، بازگانی خارجی و… همه و همه با مشکلات پیچیده ای دست به گریبان اند که چشم انداز توسعه کشور را مخدوش می کند. واقعیت آن است که سنگ بنای قانون گریزی (حداقل در حوزه اقتصاد) در همان نخستین سال-های پس از جنگ تحمیلی گذاشته شد؛ هنگامی که تیم اجرایی جدید، با تغییر محتوای برنامه اول توسعه، عملا برنامه تعدیل ساختاری را به اجرا گذاشت. نتیجه چنان  خسارت بار بود که توقف آن در دستور کار قرار گرفت. تعدیل اقتصاد ایران را از ریل خارج کرد و گرچه تورم آن روزها با چند تدبیر و تصمیم کنترل شد، اما زخم آن همچنان بر بدنه نظام اجرایی ماند و هر از چندی، سر باز کرد.نسیم بیداری در شماره 24 خود، نشان داده بود که «چگونه عدالت، تعدیل شد» و حال در آستانه تشکیل دولت «تدبیر و امید»، قصد دارد نشان دهد که نه تعدیل و نه عدالت، که عقلانیت علاج اقتصاد ایران است. ایده ی محوری مجموعه مطالبی که پیش رو دارید، این است که طیف های مختلف فکری، اولویت اقتصادی دولت روحانی را چه می دانند و شرایط فعلی کشور را چگونه ارزیابی می کنند. تلخی تصمیمات شتابزده، این نتیجه مبارک را داشته است که همه این طیف ها، بازگرداندن عقلانیت به حوزه تصمیم و اجرا را از دولت آینده خواسته اند.»

گزارشی از وضعیت فعلی اقتصاد ایران به قلم محمدرضا فرهادی پور، مترجم آثار هیرشمن، یادداشت هایی از زهرا کریمی، علی دینی ترکمانی، حسین عبده تبریزی، محمد ستاری فر، بایزید مردوخی، گزارشی از وضعیت بغرنج صنایع نفت و گاز به قلم سیدغلامحسین حسنتاش،  مصاحبه با حسین راغفر، فرشاد مومنی، عباس شاکری، موسی غنی نژاد و مسعود نیلی و… مطالب بخش اقتصاد را تشکیل می دهد. خارج کردن اقتصاد از انحصار چند نهاد، هشدار نسبت به اجرای سه باره طرح تعدیل در اقتصاد ایران، توجه به تولید، حمایت از بخش خصوصی، چشم انداز بحران بیکاری، الزامات تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی، همکاری با قوای دیگر و کنترل نقدینگی عمده ترین توصیه های اقتصاددانان ایران به دولت روحانی است.

نامه ماه این شماره وقایع تیرماه سال 60 را مرور می کند. مشروح مذاکرات جلسه چهاردم مجلس خبرگان برای تصویب قانون اساسی، خبرهای کوتاه و ترجمه چند مقاله خارجی بخش دیگری از مطالب شماره 37 نسیم بیداری است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا