خرید تور تابستان

چشم‌ و هم‌چشمی به دنیای کودکان رسید | گزارش یک رسانه از همدان

چشم و هم‌چشمی در بین خانواده ها تبدیل به پدیده ای شده است که کم‌کم فرزندان خانواده را مورد هدف قرار داده است.

نیلوفر بهرمندنژاد در روزنامه همدان پیام نوشت: کودکان و فرزندان یک خانواده جزء قربانیان اصلی این ناهنجاری هستند از همان دوران کودکی به ویژه در بدو ورود به مدرسه سعی دارند از کودکان هم‌سن و سال خود عقب نمانند از همین رو در همه چیز از آن‌ها تقلید می‌کنند واز روی رفتار آن‌ها به این نتیجه می‌رسند که ظاهر وثروت ملاک اصلی افراد است.

فقط کافی است وارد یکی از فروشگاه‌های لوازم‌التحریر در سطح شهر شوید، از انواع پاک‌کن‌های عروسکی 50 هزارتومانی گرفته تا دفترهای فانتزی 300 هزار تومانی و قمقمه‌های لاکچری که بر روی هریک از آن‌ها برچسب‌های شخصیت‌های کارتونی قرار گرفته است و توجه هریک از کودکان را به خود جلب می‌کند که البته مشتری‌های خاص خودش را دارد.

مادر یکی از این دانش‌آموزانی که مشغول خرید در فروشگاه لوازم التحریر است در گفتگو با همدان‌پیام می‌گوید: من در ابتدای سال‌تحصیلی برای دخترم به طور کامل لوازم تحریر خرید می‌کنم، در اواسط سال نیز مجبور هستم یک‌سری دیگر لوازم التحریر برایش بگیرم و تنها دلیلش این است که در مدرسه با دیدن وسایل همکلاسی‌هایش دوست دارد همانند او باشد و بارها شده است که وسایلی که برایش خریداری کردم بدون استفاده باقی مانده است و فقط یک خرج اضافه‌ای برایمان تراشیده است.

او معتقد است که همین خرید چنین لوازم اضافه‌ای می‌تواند تأثیر منفی بر درس خواندن دانش‌آموزان بگذارد و به جای آن‌که درس بخواند باید دغدغه این را داشته باشد که از همکلاسی‌های خود عقب نمانده باشد.

چشم‌ و هم‌چشمی به دنیای کودکان رسید | گزارش یک رسانه از همدان
چشم‌ و هم‌چشمی به دنیای کودکان رسید | گزارش یک رسانه از همدان

درحالی‌که مادر دیگری معتقد است با وجود چنین وسایل زرق وو برق دار است که دانش‌آموز به درس خواندن مشتاق‌تر می شود این دوره همانند دوران گذشته نیست که بخواهیم با کمترین امکانات به مدرسه برویم بنابراین کودکان نیز با تحت تأثیر قرار گرفتن والدین خود لاکچری‌پسند شده‌اند.

یک فروشنده لوازم‌التحریر نیز در گفتگو با همدان‌پیام می‌گوید: در چند سال گذشته بیشتر خانواده‌ها سعی بر این داشتند که فقط لوازم ضروری مدارس که شامل دفترف مداد و پاک کن و .. می‌شود را خریداری کنند اما اکنون شرایط طوری شده است به کم قانع نمی‌شوند و دوست دارند از لوازم‌التحریری با رنگ‌ها و نوع‌های مختلفی را داشته باشند و متأُسفانه تمامی این موارد منشأ از همان چشم و چشمی است که در بین خانواده‌ها رایج شده است.

مادر دیگری نیز از خواسته‌های کودک 7 ساله‌اش می‌گوید که با دیدن هر مدل اسباب بازی در دست بستگان نزدیکش بهانه‌گیری می کند و فقط همان اسباب‌بازی را می‌خواهد که دختر عمویش داشته است و همین موضوع تبدیل به چالش شده است که سبب شود ما ارتباط خود را با بسیاری از افراد نزدیک قطع کنیم.

او در ادامه می‌افزاید: حتی بسیاری از مواقع نیز شده است که فقط برای اینکه از کسی عقب نماند درخواست خرید می‌کند در حالی که ممکن است هیچ علاقه‌ای هم به خرید آن نداشته باشد و بیشترین موضوعی که من و همسرم را نگران کرده است این است که ممکن است رفتار چشم و هم چشمی بر رویش بماند و حتی در آینده برایمان مشکل‌ساز شود.

بسیاری از روان‌شناسان در این باره معتقدند که تلاش برای برتر بودن یعنی فراتر رفتن از آن‌چه هم اکنون هستیم یکی از انگیزه‌های اصلی انسان است که از همان دوران کودکی در درون کودک شکل می‌گیرد و این برتر بودن لزوماً به معنی کسب افتخارات اجتماعی، تسلط یا رهبری گروه نیست.

چشم و هم‌چشمی نوعی نقص و نارسایی است که می تواند منجر به بیماری شود و اگر چشم و هم چشمی در خانواده وجود داشته باشد کودکان را هم مبتلا می کند. چشم و هم چشمی می تواند در بین اعضاء خانواده، فامیل، دوستان و حتی در محل کار رخ دهد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا