خرید تور نوروزی

عضو هیات مدیره شایان دیزل: 150 میلیون یورو ارز خواستیم 7 میلیون یورو گرفتیم!

سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: سیاست جدید وزارت صمت در حمایت از واردات و تولید خودروهای برقی، شامل ناوگان حمل‌ونقل بار و مسافر هم می‌شود و وزارتخانه نیم‌نگاهی هم به تولید و واردات خودروهای تجاری اعم از اتوبوس و کامیون و تریلی دارد اما عضو هیات‌مدیره شایان دیزل حمایت از تولیدکنندگان کامیون‌های برقی را کافی نمی‌داند.

مجدالدین قلی‌زاده به انصاف نیوز گفت: شایان دیزل اولین شرکتی است که برای واردات کامیون و تریلی‌های برقی به کشور اقدام کرده است و به موازات آن، برای واردات و نوسازی ناوگان جابه‌جایی بار هم محصولات گازوئیل‌سوز 5 تن، 6 تن و 8/5 تن را وارد کرده و در حال اخذ استانداردها برای واردات گسترده‌تر هستیم.

او با اشاره به هدف‌گذاری برای رشد تولید در شعار سال 402، درباره حمایت دولت از خودروسازان گفت: امسال دولت هیچ ارزی به ما تخصیص نداده و گفته است از ارزهای حاصل از صادرات استفاده کنیم که قیمت این نوع ارز، حدود 30 درصد بالاتر از ارز نیمایی است و در نتیجه قیمت محصولات ما بالا رفته و از طرف دیگر قدرت مردم هم به شدت کاهش یافته است.

قلی‌زاده ادامه داد: در نتیجه این فعل و انفعالات، یعنی بالا رفتن قیمت محصول هم‌زمان با پایین رفتن قدرت خرید سبب شده است فروش به عملیاتی پیچیده و سخت تبدیل شود.

سهام‌دار شایان دیزل تقاضای این شرکت برای دریافت ارز را بالغ بر 150 میلیون یورو اعلام کرد و افزود: از این مقدار تنها 7 میلیون یورو به شرکت ما تخصیص داده شده که سبب عقب افتادن شرکت از برنامه‌های تولید خود شده است.

قلی‌زاده در خصوص مشخصات فنی کامیون‌های وارداتی شایان دیزل گفت: منشا برند چینی است اما تمام قطعات و مشخصات فنی در کشورهای اروپایی مانند آلمان، سوئد و سوئیس تاییدیه کیفیت گرفته است.

او در پاسخ به سوالی درباره میزان تولید سال گذشته و برنامه امسال گفت: سال گذشته توانستیم در شایان دیزل 2 هزار دستگاه خودرو تجاری تولید کنیم و برنامه امسال هم تولید 5 هزار و 250 دستگاه بود که پیش‌تر اشاره کردم، به دلیل عدم تخصیص به موقع و مناسب ارز با این هدف فاصله داریم و از برنامه عقب هستیم.

این عضو هیات مدیره شایان دیزل با بیان این‌که اکنون 30 درصد قطعات کامیون‌های وارداتی در داخل تولید می‌شود، از برنامه این شرکت برای گسترش داخلی‌سازی خودروهای تجاری خبر داد.

او درباره فاصله قیمتی بین کامیون‌های دیزلی و کامیون‌های برقی را حداکثر 15 دانست و افزود: این رقم ظرف 3 سال مستهلک می‌شود اما ویژگی‌هایی مانند کمترین آلایندگی صوتی و محیطی، نداشتن هزینه سوخت و امکانات فنی این خودروها به راننده‌ها کمک می‌کند که تجربه بهتری داشته باشند.

خبرنگار انصاف نیوز از آقای قلی‌زاده پرسید آیا برنامه‌ای در دولت وجود دارد که با خرید عمده از تولیدکنندگان بخش خصوصی و توزیع آن به صورت اقساز در میان مصرف‌کنندگان، شرایط بهتری هم برای تولید و هم برای ناوگان حمل‌ونقل پدید آید؟ او پاسخ داد: ببینید! واقعیت این است که دولت هیچ برنامه‌ای برای حمایت از تولیدکنندگان در ابعادی که شما می‌گویید ندارد و در زمینه تسهیلات و وام بانکی هم هیچ کمکی نمی‌کند و ما برای تامین سرمایه در گردش به برنامه‌های پیش‌فروش خودمان متکی هستیم.

سهام‌دار و عضو هیات مدیره شایان دیزل در پایان گفت: فقط کمک‌های کوچکی مانند تامین سرمایه در گردش برای مجموعه‌های تولید بخش خصوصی می‌تواند باعث رونق گرفتن تولید، ایجاد اشتغال و در نهایت افزایش ثروت و مهار تورم شود و اگر دولت در این زمینه قدم کوچکی بردارد، شاهد دستاوردهای بزرگی خواهد بود که رونق تولید رقم می‌زند.

انتهای پیام    

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا