خرید تور تابستان

بیوگرافی مریم میرزاخانی + افتخارات این ریاضی‌دان نابغه و زندگی شخصی او

سایت چطور نوشت: نه‌تنها در ایران، بلکه در جهان کمتر کسی پیدا می‌شود که تابه‌حال نام مریم میرزاخانی را نشنیده باشد و او را نشناسد. مریم میرزاخانی ریاضی‌دان برجسته ایران و جهان بود و تحقیقات ارزنده‌ای در حوزه ریاضیات انجام داد و نظریه‌های مهمی را به اثبات رساند. او در طول عمر کوتاهش افتخاراتی را کسب کرده است که کمتر کسی توانسته به آنها دست یابد. در این مقاله از افتخارات و بیوگرافی مریم میرزاخانی خواهیم گفت.

بیوگرافی مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ در تهران به دنیا آمد. به‌گفته خودش، در کودکی آرزو داشته نویسنده شود و هیجان‌انگیزترین لحظات کودکی‌اش را به مطالعه رمان سپری می‌کرده و هر چیزی را که به دستش می‌رسیده به‌سرعت می‌خوانده است. البته وقتی بزرگ‌تر شد، علاقه به ریاضیات در وجودش ریشه دواند و در سال‌های دبیرستان تصمیم قطعی گرفت که در رشته ریاضی ادامه تحصیل دهد. به‌این‌ترتیب در دبیرستان و دانشگاه، رشته ریاضی را برای تحصیل انتخاب کرد.

مریم میرزاخانی یکی از دانشجویان بااستعداد و موفق دانشگاه صنعتی شریف بود. او پس از تکمیل تحصیلات خود در مقطع فوق‌لیسانس، تصمیم به مهاجرت و ادامه تحصیل در آمریکا گرفت. کارنامه درخشان مریم میرزاخانی سبب شد که او بورسیه دانشگاه هاروارد شود و دوره دکترای خود را در این دانشگاه در کشور آمریکا بگذراند.

وی در سال ۲۰۰۴ مدرک دکترای خود را گرفت و در ۲ دانشگاه پرینستون و استنفورد مشغول به تدریس شد. به‌دلیل علاقه زیادش به تحقیق و پژوهش، کمک‌هزینه تحصیلی دانشگاه هاروارد را رد کرد تا در مؤسسه ریاضیات کلی (Clay) در دانشگاه پرینستون نیوجرسی به‌عنوان محقق فعالیت کند. او در ۳۱سالگی به درجه استادتمامی رسید.

مریم میرزاخانی در ریاضیات نظری شامل فضاهای مدول، نظریه تیچمولر، هندسه هذلولی، نظریه ارگودیک و هندسه سمپلتیک تخصص داشت.

جوایز و افتخارات مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی در المپیاد
مریم میرزاخانی (سمت چپ) و باقی دانش‌آموزان المپیادی

مریم میرزاخانی در سال‌های فعالیتش جوایز گوناگونی گرفت و در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ موفق به کسب مدال طلای ریاضی در المپیاد کشوری شد. این موفقیت باعث شد او به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ‌کنگ و کانادا راه یابد و در این مسابقات نیز مدال طلا را از آن خود کند. علاوه بر این، موفق شد بیشترین امتیاز را بین همه دانش‌آموزان شرکت‌کننده کسب کند.

او در سال ۲۰۰۹ جایزه بلومنتال را از آن خود کرد. طبق اعلامیه انجمن ریاضی آمریکا، این جایزه مهم ریاضی به‌خاطر خلاقیت استثنایی و تز دکترای مبتکرانه به مریم میرزاخانی اهدا شد، تزی که در آن ابزارهای گوناگونی برای به‌دست‌آوردن نتایجی در ۳ مسئله مهم ترکیب شده‌ بودند، از هندسه هذلولوی گرفته تا روش‌های کلاسیک فرم‌های اتومورفیک و تقلیل سیمپلکتیک.

مریم میرزاخانی اولین ایرانی و اولین زن جهان بود که در سال ۲۰۱۴ برنده مدال فیلدز شد. این جایزه ارزشمندترین نشان علمی رشته ریاضیات است که به آن عنوان نوبل ریاضیات را نیز داده‌اند.

جوایز و افتخارات مریم میرزاخانی در یک نگاه

  • مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی (هنگ‌کنگ ۱۹۹۴).
  • مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی با نمره کامل (کانادا ۱۹۹۵).
  • فعالیت در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (ایران از ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹).
  • جایزه افتخاری دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۳.
  • جایزه برترین فارغ‌التحصیلان دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۳.
  • جایزه پژوهشگر برتر بنیاد ریاضیات کِلِی در سال ۲۰۰۴.
  • کسب عنوان یکی از ۱۰ ذهن جوان جهان در سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه پاپیولار ساینس آمریکا.
  • جایزه ای‌ام‌اس بلومنتال در سال ۲۰۰۹.
  • دعوت به کنگره بین‌المللی ریاضیات در سال ۲۰۱۰ برای سخنرانی درباره «توپولوژی و سیستم‌های پویا و معادله دیفرانسیل معمولی».
  • جایزه ستر از طرف انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳.
  • انتخاب‌شدن به‌عنوان یکی از ۱۰ فرد مهم سال ۲۰۱۴ از سوی مجله نیچر.
  • جایزه بنیاد ریاضیات کلی در سال ۲۰۱۴.
  • سخنران مدعو کنگره بین‌المللی ریاضی در سال ۲۰۱۴.
  • مدال فیلدز در سال ۲۰۱۴.
  • عضویت در فرهنگستان علوم فرانسه در سال ۲۰۱۵.
  • عضویت در مجمع فیلسوفان آمریکا در سال ۲۰۱۵.
  • عضویت در آکادمی ملی علوم آمریکا در سال ۲۰۱۶.
  • عضویت در فرهنگستان هنر و علوم در سال ۲۰۱۷.
  • جایزه بریکترو در ریاضیات در سال ۲۰۲۰ (پس از درگذشت).

جایزه مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی و دخترش آناهیتا

در سال ۱۹۸۸، انجمن ریاضی آمریکا به‌افتخار صدمین سالگرد تأسیس خود تصمیم به اعطای جایزه NAS گرفت. نام این جایزه که هر ۴ سال یک‌ بار اهدا می‌شود، بعدها به‌افتخار مریم میرزاخانی تغییر کرد و حالا جایزه مریم میرزاخانی (Maryam Mirzakhani Prize) نامیده می‌شود.

بازمانده اتوبوس مرگ

از ۲۲ تا ۲۵ اسفند ۱۳۷۶ نخستین سمینار دانشجویی ریاضی در دانشگاه چمران اهواز برگزار شد. این سمینار هم‌زمان بود با برگزاری بیست‌ودومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی. تیمی سه‌نفره از دانشجویان دانشگاه شریف که مریم میرزاخانی، ایمان افتخاری و حسین نمازی اعضای آن بودند، در بخش مسابقه موفق به کسب عنوان اول تیمی شدند. پس از پایان سمینار و در ۲۶ اسفند ۱۳۷۶، اتوبوس حامل دانشجویان از اهواز به مقصد همدان و سپس به‌سمت تهران حرکت کرد. ساعت دو و نیم نیمه‌شب این اتوبوس از جاده خارج شد و از ارتفاع ۶متری به داخل دره سقوط کرد. این حادثه دلخراش منجر به فوت ۲ راننده اتوبوس، ۶ دانشجوی نخبه و مدال‌آور دانشگاه شریف و یک دانشجوی دانشگاه تهران شد، اما مریم میرزاخانی که در همان اتوبوس بود، از این سانحه تلخ جان سالم به در برد.

مریم میرزاخانی ماجرای آن شب را این‌طور شرح می‌دهد:

داشتم فکر می‌کردم شاید دیگر کارون را نبینم. پشت‌سر ما حیدری و حسام سه‌تار می‌زدند. ما صندلی‌ها را خوابانده بودیم و گوش می‌دادیم. حیدری آواز می‌خواند و من به تنها چیزی که فکر نمی‌کردم این بود که دفعه بعد سه‌تار را شکسته ببینم. نفهمیدم چطور خوابم برد. تا قبل از ساعت دو نیمه‌شب همه‌چیز به‌خوبی پیش می‌رفت. اتفاق درست لحظه‌ای رخ داد که همه ما احساس می‌کردیم خوشبختیم و به همه آنچه می‌خواهیم رسیده‌ایم.

مریم پس از حادثه از حال بقیه دانشجویان بی‌خبر بود تا اینکه در بیمارستان از مکالمه پزشک و پرستار متوجه شد ۹ نفر در این حادثه کشته شده‌اند.

نمی‌دانستم چه کسانی فوت کرده‌اند. فقط می‌دانستم ۹ نفر هستند. تک‌تک بچه‌ها را جای فوت‌شده‌ها می‌گذاشتم و خاطرات مشترکمان و آخرین تصویری را که از آنها در ذهنم بود، مرور می‌کردم و فکر می‌کردم ازدست‌دادن هرکدامشان چقدر مشکل است و چقدر دوستشان دارم. حالا که بچه‌ها را توی دانشگاه می‌بینم احساس می‌کنم خدا دوباره آنها را به من بازگردانده است.

زندگی شخصی مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی و همسر و دخترش
مریم میرزاخانی و همسر و دخترش

مریم میرزاخانی عمری پربار اما نسبتا کوتاه داشت. او در اوج موفقیت و درخشش، در ۲۳ تیر ۱۳۹۶، در ۴۰سالگی به‌خاطر ابتلا به سرطان سینه درگذشت. اگرچه او موفق به کسب جایزه فیلدز که مهم‌ترین جایزه ریاضی است شده بود، خبر ابتلای او به بیماری ۱ سال پیش از دریافت این جایزه، به او اجازه نداد که از ته قلب احساس خوشحالی کند.

مریم میرزاخانی به‌رغم درخشش و موفقیت‌هایش، به‌هیچ‌وجه به قرارگرفتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها علاقه‌مند نبود و به همین دلیل گفت‌وگوها و مصاحبه‌های چندانی از او منتشر نشده است. به‌گفته همسر مریم میزاخانی، او با وجود تمام دستاوردهایش، بسیار متواضع بود و در جمع‌های دوستانه و مهمانی‌ها حرفی از دستاوردهایش نمی‌زد و برخوردی بسیار دوستانه و متواضعانه داشت.

او در سال ۲۰۰۸ با یان واندراک پژوهشگر اهل کشور چک ازدواج کرد. یان واندراک دانشیار ریاضی دانشگاه استنفورد بود. همسر مریم میرزاخانی می‌گوید:

ما در سال ۲۰۰۸ در بالای کوهی در نیوهمشایر و با حضور کلا ۶ نفر ازدواج کردیم. در سال ۲۰۰۹ با شغل‌های عالی و آنچه موقعیتی تمام و کمال در زندگی به نظر می‌رسید، به کالیفرنیا منتقل شدیم و دخترم آناهیتا در سال ۲۰۱۱ متولد شد.

مریم میرزاخانی در دوران بیماری نیز تا حد توان کار می‌کرد، اما هرچه به پایان عمر خود نزدیک‌تر می‌شد، بیشتر نگران آینده دخترش می‌شد. آناهیتا، دختر مریم میرزاخانی، ۶ساله بود که مادرش را از دست داد. البته مریم توانست پیش از مرگش به آرزوی خود برسد و مدرسه‌رفتن دخترش را ببیند.

کتاب‌های مریم میرزاخانی

۱. نظریه اعداد

نویسندگان: رؤیا بهشتی زواره، مریم میرزاخانی
انتشارات: فاطمی
تعداد صفحه: ۲۹۲

این کتاب حاصل همکاری مریم میرزاخانی با دوست ریاضی‌دان خود، رؤیا بهشتی زواره، است. آنها تلاش کردند نظریه اعداد را ساده و راحت‌فهم بنویسند، ازاین‌رو مطالعه این کتاب به هیچ‌گونه دانش تخصصی‌ای نیاز ندارد و آشنایی با ابزارهای ریاضی مقدماتی مثل اصل لانه کبوتری و اصل استقرای ریاضی برای مطالعه و درک این کتاب کافی است.

نظریه مقدماتی اعداد چه از نظر مطلب و چه از نظر تنوع مسئله‌های مربوط به آن از زیباترین بخش‌های ریاضیات مقدماتی است و ویژگی بارز آن وجود مسئله‌هایی است که گرچه بیانی ساده و مقدماتی دارند، اما یا حل‌نشده باقی مانده‌اند یا حل آنها نیاز به استفاده از ریاضیات پیشرفته دارد. در این کتاب به آموزش این بخش جذاب از ریاضیات مقدماتی پرداخته‌ایم، به‌گونه‌ای که برای دانش‌آموزان علاقه‌مند دوره دبیرستان مفید و قابل‌استفاده باشد.

۲. جادوی مریم

نویسنده: مگان رید
مترجم: نرگس اخلاقی‌نیا
انتشارات: کتاب بهار
تعداد صفحه: ۴۰

این کتاب مناسب گروه‌های سنی ب و ج، یعنی کودکان اول تا ششم دبستان، است و سرگذشت و دستاوردهای مریم میرزاخانی را به زبانی ساده بیان کرده است

۳. دختری از تبار ما

نویسنده: کامران شهبازی
انتشارات: نقد فرهنگ
تعداد صفحه: ۱۳۴

این کتاب نگاهی به زندگی، آثار و دستاوردهای مریم میرزاخانی دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. روحشون شاد وقرین آرامش…..جالبه که بعضی از هموطنان خودمون نظرشون اینه که پروفسور مریم میزا خانی رو بولدش کردن واین که میگن نبوده….واقعا متاسفم که تنگ نظری تا چه حد؟؟

    118
    3
  2. افرادی مثل این نخبه باید بدلیل کمبود امکانات و زیرساخت برای موفقیت باید از ایران بروند و افرادی مثل خاوری و زنجانی و شیخ الاسلام و اختلاسگران فولاد و چای دبش و بانکها و .. میلیارد میلیارد دلار چپاول کنند و آب از آب تکان نخورد … وقتی دولت منابع کم میارد باید ما مردم بدبخت که عموما کارمند و کارگر هستیم باید با افزایش مالیات بر حقوق و ارزش افزوده و … جبران کنیم

    166
    13
  3. راست می گویند ما مرده پرست هستیم ! مثلا این رسانه در زمان حیات خانم میرزاخانی چند بار در مورد ایشان مطلب نوشته بود ؟
    واقعا خجالت نمی کشید ؟

    157
    21
    1. ببخشید ما مرده پرست نیستیم ایشون توی زمان خودشون هیچ کسی بالا تر از اون نبود رسانه های خارجی رو نگاه کنید ببینید که هزاران بار درباره فردی که کار شاخی نکرده مستند میسازن چرا نیایم به دانشمند کشورمون علاقه نشون بدیم و دوستش داشته باشیم حتی برای هزارمین بار
      شما مرده ها خوبید که اگر همین مطلب درباره شما ها بود میگفتید وای ببینید چی کار کردیم ما مردا

      54
      15
    2. روحش شاد و خداوند به او درجات زیادی عطا فرموده که شایسته اش بوده است.خوبها زود می‌روند و بدها می‌مانند چون دنیا پست و بی ارزش است

      33
    1. روحش شاد خدا رحمتش کنه
      اجل …سال ۷۶ با تصادف! نجات کرد ۲۰ سال عمر و سال ۹۶ فوت .

      54
      1
  4. با پول ملت درس خونده و ثمره دانشش شده خدمت به دشمن ملت ایران
    چه افتخاری داشته این آدم‌ برای ایران و ملتش
    حالا هم که حتی جسدش در امریکا دفنه

    66
    412
    1. خانم میرزاخانی به پیشرفت علم کمک کردن با اینکه در ایران نبودن ، اما منششون و اصالتشون که ایرانی بوده ، اصل اینکه ما به درد آدما بخوریم ، حالا هر جا که می خواد باشه . چه ایران باشه چه هر جای دیگه .
      کشف نسبیت خاص و عام انیشتین باعث درک و پیشرفت علم هسته‌ای و در نتیجه اش منجر به ساخت بمب های هسته ای شد ولی همه به نیکی از انیشتین یاد می کنند .
      عمل کننده به نیکی از عملش ارزشمندتره (امیر کلام حضرت علی علیه‌السلام)، سبب سازی پیشرفت کار نیکیه که ممکنه ازش سواستفاده هم بشه .

      96
      9
    2. آفرین.موافقم بنظرمن همون چندتا نخبه هم تواتوبوس نمیمردن الان تو امریکا داشتن به صهیونیستها ازطریق مالیاتهای هنگفت کمک میکردن.خدا …..

      23
      141
    3. دانشمندان و نابغه ها متعلق به یک کشور نیستند چون دسترنج اونها و حاصل زحماتشان رو تمام بشریت استفاده میکنند،
      مثلا ادیسون،که امثال تو دارید از دسترنج استفاده میکنی،
      میتونی بگی شماها اصلا قدر چی و کی رو می دونید،،
      هرکس که که برای بشریت تلاش می‌کند قابل ستایش هست ،فرقی نداره یهودی باشه یا مسلمان،
      روحش شاد

      70
      4
    4. حداقل این خانم هرچی براش خرج شده چندین برابرش برای کل مردم دنیا که ما هم جزوشون هستیم سود داشته.
      مطمعن باش اگر اون ور دنیا کشفش نمی کرد این سود را نداشت.
      از اون طرف هزاران برابر خرج یک مشت آقا زاده میشه و بعدش میرن برا خوش گزرانی اون طرف دنیا و سود که ندارن هیچ ، ضرر هم دارند

      36
      2
    5. وقتی یه کشور قدر نخبه و جونهاش و ندونه همین میشه /مطمئنا برای اون غربت ودوری از وطن راحت نبوده ولی هدفش مهم بوده و این سختی و بجون خرید ونامش در کنار نام ایران ماندگار شد کاش ما هم مثل سرزمین مادری کمی با هم وطنهای خودمون مهربان‌تر باشیم والبته صد افسوس که ایشون زود از این دنیا رفتن روحشون شاد ویادم گرامی

      32
      1
  5. تو ایران بود توسط یکی از این حجاب بان ها یا مخش رو خرد کرده بودن یا بعلت طرفداری از دانشجویان معترض زندان بود خدا غرق رحمتش کنه ابن دانشمند فقید رو

    202
    77
  6. خدارحمی کنه..افتخار کامل همه ایرانیان بود ..چه صورت معصوم و محجوبی هم داشته طفلکی ..مثل گل کوتاه ولی زیبا زندگی کرد..خدارحمی کنه..

    86
    6
  7. باکمک همین حجاب بان ها به این مدارج رسید ولی چه کار کرد رفت برای خدمت کردن به دیگران نه هم وطنان خودش

    27
    141
    1. آقا یا خانم حیدری
      اگر من و شما هم مثل مسئولان فکر کنیم شریک جرم ظلمی که آنها بر امثال میرزاخانی روا داشتند و فامیل های بی سواد خودشان را در مراکز علمی به جای این نخبگان مظلوم گماردند خواهیم بود.
      ضمنأ آدمی می تواند در کره ماه زندگی کند و برای مردم کشورش در دورترین و فقیرترین جاهای آن خدمت کند.

      46
      6
    2. حجاب بانها. عرضه سوادشان مثل تو در حد حجاب بانی و کتک زدن وکشتن است. والا مطمعن باش اگر لیلقت و توانایی داشتن به این وضع نبودند

  8. واقعا چقد سخته که جهان همچنین نخبه ریاضی را از دست بده اینها بودشان بهتر از نبودشان است واقعا شوکه شدم نخبه از نوع ایرانی را از دست بدهیم اره واقعا قلب ادم درد می گیرد انشاالله دخترش که همنام من است اناهیتا نشانی از مادر به ارث ببرد الهی آمین مریم جان خدابیامرزد روحت شاد ویادش گرامی باد

    77
    2
  9. الویتش علمو پیشرفت بوده عزت نفسم داشته برعکس خیلیامون که احساسی زندگی میکنیم

    49
    1
  10. افسوس که به واسطه علمش شد یکی از چرخ دنده‌های پیشرفت علمی کشوری که دشمن دین وانسانیت بود وهست او به ارزش‌های دینی خود پشت کرد در هر حال خداوند بهترین قاضی است

    23
    96
    1. خوب کاری کرد رفت
      اینجا پر ازدود و دم و هوای آلوده و غذای آلوده و افکار آلوده به حسادت و بغض و کینه
      این جا می موند اصلا این قدر پیشرفت نمی کرد چون رفت پیشرفت م کرد

      31
      8
  11. نه اینکه مسئولان مملکت ما قدر این نوابغ را می دانند بقیه افراد مثل این خانم یا………. یا تو زندان هستند در ضمن این خانم با آوردن دو طلای المپیاد جهانی دین خود را به کشورش ادا کرد بد نیست در مورد آقازاده ها هم صحبتی بکنید

    90
    6
  12. اگر در ایران بود کدام اندیشکده از او استفاده می کرد؟ کدام دانشگاه او را استخدام می کرد ؟ یا شاید از روی اولین عکس پروفایل گوشی رد صلاحیت می شد!!!اینجا ایران است
    شاید هم مشکل سن پیدا می کرد .
    مگر خدا به داد ملت برسد.

    86
    12
  13. سلام
    چه پولی چه کشکی چه آشی???
    الان برای مهدکودک رفتن بچه باید ۲۰ میلیون تومان بدهی واین نهضت برای بارآورن یک مشت تحصیل کرده بیسواد همچنان ادامه دارد
    درحالی‌که نخبه ها رو سوار یک اتوبوس قراضه کردند اونهم بخاطر صرفه جویی یک مشت سواستفاده گر.
    برو کمی به این مطلب که نوشتی با وجدانت خلوت کن وبعد در مورد این نخبه اظهارنظر کن.
    رحمت الله علیه

    80
    5
    1. بله در ریاضی نخبه بوده ولی باید در همه زمینه ها نخبه باشیم یعنی همه خوبی ها و ارزش ها و مهمترین برند برای زن خب پوشش اوست چون زن گوهری است که‌ باید در صدف نگاه داشته شود و نیز عدم تشبه زن به مردان وبالعکس . و احتمالا این عکسها شخصی بوده که متاسفانه به فضای مجازي سرقت شده و باید حذف بشه . و باید قدر نخبگان را بدانیم

  14. نخبه های ایرانی قدر و منزلتی ندارن حالا این سایت خواسته یادی از خانم میرزا خانی کنه . مثلاً فریدون درخشانی نخبه ریاضی از کردستان سال 2018 بعد این خانم بزرگوار برنده جایزه فیلدز یا همان نوبل ریاضی شد چقدر شناخته شده ست. یا دهها و صدها نخبه دیگراز اطراف و اکناف این مملکت در همه رشته هابه ناچار باید برای پیشرفت از کشور خارج بشن بلکه به آرزوشون برسن

  15. خیلی جالب هست !!!! حجاب نداره ولی هم موفق بود و هم مسلمان و از همه مهمتر ایرانی بوده . خیلی جالبه

  16. البته اینکه در یک جهت رشد کردن باعث سعادت نیست .اینکه حداقل از دین خود اطلاعی نداشته و رعایت حجاب نکرده و علمش را هم در خدمت خارج از کشورش کرده ، افتخاری ندارد…
    باید به امثال شهدای دانشمند ی افتخار کرد که در ایران مانند و برای اعتلای کشورشان و دینشان همت کرده و در این را شربت شهادت نوشیدند..مانند شهید شهریاری و فخری زاده و و…..
    بگذار این خانم به اصطلاح ایرانی افتخار غرب گرایان بی حجاب باشد…

    18
    69
  17. بمب هایی که در غرب ساخته می شوند توسط نخبه های ایرانی وبچه های غزه و افغانستان و عراق را به خاک و خون می کشند شریک جرم هستند

    1
    1
  18. خانم میرزاخانی برای ما چه کار گرد؟! آب و گِلِش مال ما ، میوه چینی اش مال دیگران !
    در این کشور برای ایشان چقدر پول و نیروی انسانی خرج شد ؟ ایشان چقدر احساس مسئولیت کردند که حداقل فرزندان این کشور را آموزش بدهند ؟! اگر برایشان آموزش دانشجویان کشورهای دیگر مهم بود ، حداقل دستی به این آموزش عالی ما ، مدارس ما ، بچه های ما رساندند ؟
    حالم به هم می خوره از این همه نمک نشناسی !
    زندگی فقط پول و دل من و خواست من و … !

    10
    39
    1. با مسخره کردن شما، حکم خدا عوض نمیشه. در ضمن قاضی فقط خداست. من و شما واسه بهشت و جهنم نمیتونیم تصمیم بگیریم.
      خوش به حال هرکسی که اول خدای خودشو راضی نگه داره، بعد بنده هاشو

  19. اگه الان زنده بود هیچ چیز در موردش گفته نمیشد همین الان بسیاری از ایرانیان همسان این بانوی دانشمند هستند اما در کشور ما گمنام ….روحش شاد و یادش همیشه گرامی

    10
    1
  20. سلام به همه برادران و خواهران ایران عزیزم.
    عزیزان لطفا باهم مهربان و با انصاف باشیم و همدیگر را دوست داشته باشیم. خانم مریم میرزا خانی هم افتخار ما و بشریت بود و از دانش ایشان همه بهره می بردند خدا او رو رحمت کنه.من به عنوان یک مسلمان و یک بسیجی به افتخار می کنم.

  21. روحش شاد ، باعث افتخار ایران بود ، واقعا بعضی ها حیف هستن از دنیا برن مثل پرفسور میرزاخانی و البته برعکسشم وجود داره

  22. سلام،هممون میدونیم هم دانشمندخوب داریم هم دانشمندبد،هم دانشمندبهشتی هم جهنمی،مثل همه مردم.ملاکهاشم خداتعیین کرده نه من وشما،فقط یه سوال ازتون دارم،الان کلی دانشمندداخل کشوربااین همه محدودیت وتهدیدوتروردغرندخدمت میکنند وکلی دانشمندایرانی هم اونورآب دارندحالشومیبرند،بنظرتونکدومشون خوبندوبهشتی،کدومشون بدوجهنمی؟اصلا بهشتی وجهنمی به علم نیست قرآن میفرماید:فقط به تقوا وپرهیزکاریه.چه دانشمندانی که آیات قرآن زیرپاهاشونه مثل همین میرزاخانی که آیات حجاب قرآن زیرپاهاشه.نگیدبه حجاب علم نداشته که باورمون نمیشه.

    0
    8
  23. همیشه فکر می کنم اگر می‌دانست فقط چهل سال زندگی می‌کرد اینچنین تلاش می‌کرد یا نه! روحش شاد برای من یک الگوی کامل است.

  24. چو خسرو به بیداد کارد درخت
    بگردد از او پادشاهی و بخت

    مگر نا نیاری به بیداد دست
    نگردانی ایوان آباد پست

    چنین گفت نوشیروان قباد
    که چون شاه را سر بپیچد زداد

    کند چرخ منشور او را سیاه
    ستاره نخواند و را نیز شاه

    ستم، نامه عزل شاهان بود
    چچو خسرو به بیداد کارد درخت
    بگردد از او پادشاهی و بخت

    مگر نا نیاری به بیداد دست
    نگردانی ایوان آباد پست

    چنین گفت نوشیروان قباد
    که چون شاه را سر بپیچد زداد

    کند چرخ منشور او را سیاه
    ستاره نخواند و را نیز شاه

    ستم، نامه عزل شاهان بود
    چو درد دل بیگناهان بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا