خرید تور نوروزی

وزیر: برگزاری کنسرت، مناقشه ملی نشود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مبنای ما در بحث موسیقی، شرع و قانون است و معتقدیم که موضوع برگزاری کنسرت نباید به مناقشه ای در سطح ملی تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، ‘ سید رضا صالحی‌ امیری ‘ پنجشنبه شب در نشست خبری در اصفهان تصریح کرد: موسیقی نیاز امروز جامعه ایران است زیرا باعث کاهش فشارهای روحی اجتماع، آسیب های اجتماعی و افزایش نشاط می شود.
وی افزود: ما معتقدیم که انسداد موسیقی آیینی، سنتی، مقامی و سایر موسیقی ها در کشور به زیر زمینی شدن آن در ایران کمک خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: کاهش بهره برداری رسمی از موسیقی، زمینه افزایش استفاده از موسیقی زیر زمینی و غیر شرعی در ایران را فراهم می کند.
وی بااشاره به سابقه موسیقی در تاریخ ایران افزود: موسیقی از سابقه ای دیرین و چند هزارساله در ایران برخوردار است و در ادوار مختلف تاریخ، مورد بهره برداری جامعه ایرانی قرار گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود انواع مختلف موسیقی در ایران افزود: موسیقی آیینی، سنتی، مقامی و سایر انواع این هنر در ایران از تنوع و تکثر زیادی برخوردار است که به نوعی در جهان کم نظیر است.
وی به آمار بهره برداری از موسیقی در ایران اشاره کرد و افزود: آمار ما نشان می دهد که حدود 53 درصد تولید، ترویج و بهره برداری از موسیقی در ایران توسط صدا و سیما انجام می شود.
صالحی امیری با اشاره به اینکه 25 درصد بهره برداری از موسیقی توسط موسسات مجاز تولید موسیقی و آلبوم انجام می شود، گفت: 24 درصد موسیقی در ایران نیز از طریق دانلود شبکه های مختلف اجتماعی و اینترنتی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی افزود: در چنین شرایطی تنها کمتر از یک درصد بهره برداری از موسیقی در ایران با اجرای برنامه های زنده و کنسرت انجام می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: موضوع موسیقی نباید مورد مناقشه قرار گیرد زیرا موسیقی بخشی از بهره برداری جامعه ایران است.
وی تصریح کرد: تبدیل شدن موضوع برگزاری کنسرت موسیقی به یک مناقشه را ورود سیاسیون به زمینه فرهنگی می دانیم و تلاش من و همکارانم در استان ها، ایجاد فضای فرصت محور و عبور از فضای مناقشه آور است.
صالحی امیری در ادامه درباره حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه های فرهنگی در استان ها گفت: منابع موجود درحوزه فرهنگی با نیازها فاصله زیادی دارد و از سوی دیگر دولت با محدودیت منابع مالی مواجه است و توان اختصاص منابعی بیش از آنچه تخصیص داده است را ندارد.
وی برنامه ریزی برای واگذاری تصدی گری فرهنگی به جامعه را از رویکردهای جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد و افزود: تلاش برای دعوت صاحبان فکر، اندیشه و سرمایه در حوزه صنعت فرهنگ و سرمایه گذاری جدی در صنایع فرهنگی از راهبردهای این وزارتخانه است.
وی اقتصاد فرهنگ در ایران را بسیار ضعیف ارزیابی کرد و افزود: نیازمند دمیدن روحی جدید در این عرصه هستیم.
صالحی امیری از اصفهان به عنوان قطب فرهنگی و تمدن جامعه ایران نام برد و افزود: اصفهان نگین درخشان فرهنگ و هنر ایران اسلامی است و برای رسیدن به قله های فرهنگی باید زیرساخت های فرهنگی و هنری این استان مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: از اینرو توسعه فرهنگ و هنر اصفهان در برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت تئاتر و سالن های این هنر نمایشی گفت: قبال عمومی از تئاتر رو به افزایش است و در تهران هرشب 90 تا 110 نمایش تئاتر بر روی صحنه می رود .
وی با اشاره به اینکه استقبال از تئاتر موجب افزایش انگیزه هنرمندان این عرصه شده است، افزود: ما نیازمند افزایش بودجه تئاتر در سطح ملی هستیم.
صالحی امیری با اشاره به اینکه 400 طرح نیمه ‌تمام فرهنگی و هنری در کشور وجود دارد، گفت: این طرح ها به دلیل محدودیت های مالی تکمیل نشده اند و برای ساخت و راه اندازی این مراکز فرهنگی آماده مشارکت با بخش خصوصی و نهادهای عمومی مثل شهرداری ها هستیم.
وی درباره بیمه خبرنگاران نیز گفت: 47 هزار نفر عضو صندوق هنر هستند که 19 هزار نفر آنها تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته اند و از این تعداد 12 هزار نفر نیز بیمه تکمیلی هستند.
صالحی امیری با بیان اینکه 10 هزار نفر متقاضی پیوستن به فهرست بیمه ‌شدگان صندوق هنر هستند، افزود: در این راستا مذاکراتی را با سازمان تامین اجتماعی انجام داده ایم و بتدریج آنها را به این فهرست اضافه خواهیم کرد و در آینده نه ‌چندان دور مشکل بیمه هنرمندان را حل می ‌کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر انسداد نشاط اجتماعی درکشور و برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل این مشکل گفت: خوشبختانه با آغاز ماه ربیع الاول و میلاد باسعادت پیامبر اسلام (ص) اجرای برنامه های نشاط آور در استان ها آغاز شده است و این برنامه ها با فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان سال ادامه می یابد.
وی تاکید کرد: نشاط، نیاز فوری نسل جوان و پادزهر آسیب‌های اجتماعی است که ایجاد آن باعث کاهش خشونت، افزایش اعتماد و رضایت جامعه می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی کارگردانان انقلابی و دفاع مقدس معتقدند که آثار آنها به خوبی به نمایش در نمی آید، گفت: تقویت فرهنگ ایثار و شهادت و پاسداشت ارزش های انقلاب از سیاست‌ های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی افزود: در جشنواره فیلم فجر امسال، فیلم ‌های حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از جایگاه ویژه و بالایی برخوردار خواهند بود.
صالحی امیری درباره حوزه اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: این وزارتخانه در چارچوب قانون و سیاست ‌های دولت عمل می کند و بر حفظ حریم قانونی خود تاکید دارد.
وی افزود: این وزارتخانه مبنای تقابل با هیچ نهاد فرهنگی را ندارد و گفت‌ و گو با سایر نهادهای فرهنگی برای ارائه خدمات بهتر را در دستور کار قرار داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اضافه کرد: ما اعتقاد داریم که مشارکت، هم‌افزایی وزارت فرهنگ و ارشاد با دیگر نهادهای فرهنگی موجب توسعه فرهنگی در حوزه نظام می ‌شود.
صالحی امیری بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محل مناقشه و منازعه نیست و در چارچوب قانون و حیطه اختیارات خود با همه نهادهای فرهنگی همکاری می کند.
وی با اشاره به صدور 2 هزار و 500 مجوز نشریه و روزنامه در سال گذشته گفت: صدور این تعداد مجوز نشان دهنده فضای باز رسانه ‌ای در دولت تدبیر و امید است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه به منظور شرکت در کنگره نکوداشت آیت الله مظاهری به اصفهان سفر کرد.
کنگره نکوداشت آیت الله حسین مظاهری روز پنجشنبه با پیام رئیس جمهوری در سالن اهل البیت(س) اصفهان برگزار شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا