خرید تور تابستان

توپ فروش آنلاین دارو به زمین وزارت بهداشت افتاد

سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: کارگروه اقتصاد دیجیتال هیات وزیران، وزارت بهداشت را موظف کرد یک آئین‌نامه مستقل برای توزیع دارو از طریق سکوها تدوین کند و به این ترتیب توپ فروش آنلاین دارو از زمین پلت‌فرم‌ها به زمین وزارت بهداشت افتاد.

در ماه‌های اخیر، وزارت بهداشت فشار سنگینی را به پلت‌فرم‌های فعال در زمینه سلامت وارد کرد تا فروش آنلاین دارو را متوقف کنند. این فشار اما بر خلاف شعارهای دولتمردانی بود که بر گسترش خدمات دیجیتال و غیرحضوری تاکید می‌کردند.

دولت سیزدهم سال گذشته آئین‌نامه‌ای با عنوان «حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه سلامت» تصویب و در آن‌جا مقرر کرد وزارت بهداشت مقررات و ضوابط فعالیت اینترنتی در نظام سلامت را تدوین کند.

وزارت بهداشت نیز دیدگاه‌های خود را ذیل عنوان «آئین‌نامه اجرایی، ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند حوزه سلامت الکترونیک» تدوین و آن را به کارگروه اقتصاد دیجیتال هیات وزیران ارسال کرد. این آئین‌نامه همه فعالیت‌های مرتبط با سلامت که بر بستر وب و در فضای مجازی قابل ارائه است شامل می‌شود اما اعضای کارگروه، تدوین یک آئین‌نامه برای طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها و خدمات مجازی سلامت را به صلاح و کارا ندانستند و بررسی آئین‌نامه پیشنهادی وزارت بهداشت را از دستور خارج کردند.

بر مبنای تصمیمات کارگروه اقتصاد دیجیتال هیات وزیران، وزارت بهداشت موظف شده است یک آئین‌نامه مستقل تدوین کند که فروش آنلاین دارو و به طور کلی ارائه خدمات دارویی بر بستر وب و توسط سکوها و ابزارک‌ها را نظامند و نظارت‌پذیر کند.

این تحولات در حوزه قانون‌گذاری و تدوین برنامه‌هایی برای شفاف‌کردن نظام حکمرانی سلامت در حالی توسط بخشی از دولت دنبال می‌شود که بخشی دیگر از دولت، تحدید و تهدید بخش خصوصی را در دستور کار قرار داده است؛ از جمله چندی پیش، مینا آژوغ، رئیس اداره داروخانه‌های سازمان غذا و دارو، فروش و تبلیغات فرآورده‌های دارویی را در سایت‌ها و سکوهای اینترنتی غیرمجاز دانسته و گفته بود: «تنها مرجع رسمی عرضه دارو، داروخانه‌ است.»

فروش دارو توسط سکوها در حالی توسط یک مدیر رده بالای سازمان غذا و دارو غیرمجاز خوانده شده است که بزرگ‌ترین و مشهورترین آن‌ها یعنی اسنپ‌دکتر می‌گوید واسطه‌ای میان بیمار و داروخانه‌هاست و خود راسا اقدام به تهیه دارو نمی‌کند. این ادعا که به نظر صحیح هم می‌رسد بدان معناست که پلت‌فرم اسنپ‌دکتر، مستقلا در تهیه دارو نقش ایفا نمی‌کند و در واقعیت نرم‌افزاری برای اتصال سریع نسخه به نزدیک‌ترین داروخانه یا در دست‌رس‌ترین داروهاست و بنابراین مشخص نیست هیاهو در وزارت بهداشت بر سر چیست.

انصاف نیوز پیش‌تر در گزارشی به وجود یک باگ خطرناک در نرم‌افزار اسنپ‌دکتر اشاره کرده و خواستار رسیدگی و چاره‌اندیشی برای آن شده بود. به نظر می‌رسد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، امکاناتی فراتر از یک رسانه در اختیار دارند تا معایب یا اشکالات واقعی یک فعالیت مفید را احصا و آن را پیگیری و حل کنند؛ از این طریق هم خیال مردم از وجود سازمانی مسئولیت‌پذیر راحت می‌شود و هم صاحبان کسب‌وکار، بدون صرف انرژی برای خنثی‌سازی تله‌های دولت‌ساخته، در پی ارتقاء ابزارها و برنامه‌هایشان خواهند بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا