خرید تور نوروزی

فیروز نادری مدیر ارشد اسبق ناسا که بود و چه کرد؟

سایت بیتوته نوشت: فیروز نادری دانشمند ایرانی-آمریکایی است که 36 سال در ناسا کار می کرد. او در سمت های مختلف ناسا کار می کرد. با این حال، دکتر نادری عمدتاً بر روی بخش‌های مختلف آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) تمرکز داشت. 

در واقع، او در بسیاری از پروژه های رباتیک فضایی آمریکا در آزمایشگاه مشارکت داشت. نادری همچنین مدیر اکتشافات منظومه شمسی ناسا بود.

فیروز مایکل نادری در سال 1395 بازنشسته شد اما به عنوان مشاور مدیریت با سازمان و همچنین استارت آپ ها مشغول به کار شد. 

پروفسور فیروز نادری 36 سال در ناسا کار می کرد.

سنین جوانی و تحصیل فیروز نادری :

نادری در 5 فروردین 1325 در شیراز به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش خواند، اما برای ثبت نام در دبیرستانی معتبرتر به تهران رفت. والدینش او را به یک مدرسه شبانه روزی ایتالیایی به نام دون بوسکو فرستادند. 

فیروز نادری پس از پایان دبیرستان به آمریکا مهاجرت کرد و سرانجام در رشته مهندسی برق از دانشگاه ایالتی آیووا فارغ التحصیل شد. 

ناسا

او پس از اخذ مدرک لیسانس به مدت 2 سال به عنوان مهندس در سانتا باربارا مشغول به کار شد. سپس تحصیلات خود را ادامه داد و کارشناسی ارشد و دکتری خود را از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی دریافت کرد.

سپس فیروز مایکل نادری به ایران بازگشت و به 2 سال خدمت اجباری رفت. اما سرانجام در سال 1357 برای همیشه از ایران مهاجرت کرد.

شاید یک حادثه خنده دار در زندگی دانشمند ما این باشد که به قول خود فیروز نادری: «بعد از دانشگاه داشتم بازی بیسبال را تماشا می کردم. یک ساندویچ در یک دستم و یک نوشابه در دست دیگر گرفتم که یکی از بازیکنان معروف به توپ لگد زد و ضربه به صورت من خورد و بینی من شکست. تصادف درست در روز دفاع از پایان نامه او اتفاق افتاد.»

سالهای اولیه فیروز نادری در ناسا

نادری به محض ورود به آمریکا در ناسا به عنوان مهندس سیستم شروع به کار کرد. در واقع او از همان ابتدا کارمند آزمایشگاه رانش جت (JPL) بود. این آزمایشگاه پیشرفته در پاسادنا، کالیفرنیا واقع شده است. 

یکی از ماموریت‌های JPL طراحی و پرتاب پرتابه‌های بدون سرنشین و ارسال آن‌ها به مسافت‌های دور مانند خارج از منظومه شمسی است. 

فیروز نادری بیش از 35 سال در JPL کار کرد. در واقع، او در سمت‌های مختلفی مانند مهندس سیستم، مدیر توسعه فناوری، مدیر پروژه، مدیر آزمایش‌های فیزیک نجومی و مدیر سیستم‌های سیاره‌ای کار می‌کرد.

مدیریت برنامه مریخ :

دکتر فیروز مایکل نادری در سال 2000 به عنوان مدیر برنامه مریخ منصوب شد. ناسا در این برنامه در سال 1999 شکست خورد. با این حال، پس از انتصاب نادری به این سمت، آنها می توانستند هر دو سال یک بار یک فضاپیما به مریخ بفرستند. 

فیروز نادری به مدت 5 سال به عنوان مدیر برنامه مریخ فعالیت کرد. او می توانست کاوشگران فضایی مانند Spirit، Rovers و Opportunity را با موفقیت مدیریت کند. او در نهایت به دلیل توانایی های مدیریتی خود، مهمترین مدال ناسا، “مدال رهبری برجسته ناسا” را دریافت کرد.

فیروز نادری، معاون مدیر JPL

فیروز مایکل نادری پس از مدیریت موفقیت آمیز برنامه مریخ، معاون مدیر آزمایشگاه پیشرانه جت شد. تعیین راهبردها و روش های اجرای پروژه ها بر عهده وی بود. 

فیروز نادری در طی سال‌ها کارخانه نوآوری JPL را تأسیس کرد. او می توانست بیش از 100 میلیون دلار برای شناسایی و توسعه فناوری های جدید در 6 سال جمع آوری کند.

مدیر برنامه اکتشاف منظومه شمسی :

دکتر نادری در طول کار در ناسا، مدیر برنامه اکتشاف منظومه شمسی بود. او توانست با موفقیت پروژه های مختلفی مانند پرتاب فضاپیمای کاسینی به زحل، پروژه سحر در سیارک های وستا و سرس و پروژه جونو در مشتری را هدایت کند.

بازنشستگی فیروز نادری :

فیروز نادری، پس از 30 سال فعالیت حرفه‌ای، در سال 2016 از کار بازنشسته شد. در این مراسم بازنشستگی، ناسا یک جشن برگزار کرد و به افتخار وی، یک سیارک به نام “نادری 5515” نامیده شد. این سیارک در سال 1989 توسط النور اف کشف شده بود.

زمانی که دکتر نادری بازنشسته شد، به عنوان مشاور با ناسا و همچنین استارت آپ ها همکاری می کرد. او همچنین به عنوان مربی مرکز آموزش رهبران آینده در انجمن ایرانی-آمریکایی مشغول به کار شد. دکتر نادری همچنین در دانشگاه های مختلف مانند آکسفورد، برکلی، استنفورد، MIT، USLE، تورنتو، بریتیش کلمبیا و بسیاری از دانشگاه های دیگر سخنرانی کرد.

ازدواج :

فیروزی نادری سال ها پیش یکبار ازدواج کرد که در نهایت این زندگی به جدایی ختم شد و ایشان صاحب فرزندی نیستند.

جوایز و مدال های پروفسور فیروز نادری :

فیروز مایکل نادری در سال های کاری خود جوایز و مدال های مهمی را دریافت کرده است. برخی از آنها به شرح زیر است:

– برنده ی جایزه لیبرال (2004)

– دریافت مدال افتخار جزیره الیس (2005)

– جایزه ی درجه دو ویلیام راندولف لاولیس از جامعه ی فضانوردی آمریکا (AAS) (2010)

– مدال رهبری برجسته ناسا (1017)

– برنده بالاترین جایزه ناسا با عنوان مدال خدمت متمایز (1017)

حضور در اسکار 2017 :

با روی کار آمدن ترامپ بعنوان رئیس جمهور آمریکا و اجرای قانون منع ورود ایرانیان به خاک آمریکا اصغر فرهادی نامزد دریافت اسکار برای فیلم فروشنده از حضور در مراسم اسکار 2017 امتنا کرد.

در عوض فیروز نادری به همراه انوشه انصاری به نمایندگی از فرهادی، اسکار بهترین فیلم خارجی را گرفتند.

علایق فیروز نادری :

فیروز نادری درباره علایق خود می گوید: 

من از بودن در کنار خانواده و اقوامم در کالیفرنیا لذت می برم. علاوه بر آن، من علاقه مند به تماشای بازی های ورزشی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی هستم. گاهی اوقات دوست دارم بازی های بسکتبال تیم لس آنجلس لیکرز را تماشا کنم.

دکتر نادری از زمانی که ایران را ترک کرد، در کالیفرنیای آمریکا ساکن شد. اما او گفت که ایران بخشی از تاریخ من است و آمریکا جایی است که من در آن زندگی کرده ام.

غلبه بر ناملایمات با تاب آوری (سفر بهبودی و عزم راسخ) :

فیروز نادری، دانشمند گرانقدر ایرانی، با حادثه‌ای روبه‌رو شد که زندگی اش را تغییر داد که باعث فلج شدن از گردن به پایین شد. او در اطلاعیه ای صمیمانه که در صفحه فیس بوک خود به اشتراک گذاشت و همراه با عکسی از خود روی تخت بیمارستان، شرایطی را که در رابطه با وضعیت خود بود فاش کرد. نادری به دلیل افت ناگهانی ضربان قلب، هوشیاری خود را از دست داد و منجر به برخورد ناخوشایند سرش با دیوار و متعاقب آن جابجایی مهره های گردن و در نتیجه آسیب به نخاع و فلج شدن از گردن به پایین شد. نادری با روحیه شجاعانه خود ترجیح داد این خبر را به اشتراک بگذارد تا از هرگونه گمانه زنی بی اساس جلوگیری کند.

نادری پس از تصادف، روز دوشنبه 22 اردیبهشت تحت عمل جراحی قرار گرفت و اکنون سفری را برای بهبودی آغاز می‌کند که انتظار می‌رود چهار تا پنج ماه طول بکشد. در طول این مدت، او تصمیم گرفته است که به طور موقت از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرد. با این حال، خانواده حامی او گهگاه به‌روزرسانی‌هایی را از طرف او به اشتراک می‌گذارند و پیروان و خیرخواهان او را در جریان قرار می‌دهند.

نادری در طول زندگی حرفه‌ای چشمگیر خود، انعطاف‌پذیری و اراده را از خود نشان داده و سهم قابل توجهی در زمینه علم و اکتشافات فضایی داشته است. در حالی که چالش هایی که او با آن مواجه است بدون شک بسیار زیاد است، روحیه تزلزل ناپذیر او به عنوان الهام بخش همه کسانی است که داستان او را می دانند. با وجود موانع فیزیکی که با آن روبرو می شود، اراده تسلیم ناپذیر نادری دست نخورده باقی می ماند و او را به سوی آینده ای پر از امید و هدفی تازه راهنمایی می کند.

همانطور که شاهد سفر بهبودی فیروز نادری هستیم، اهمیت همدلی، حمایت و درک را در مواقع سختی به یاد بیاوریم. ما با هم می‌توانیم به محیطی کمک کنیم که شامل و توانمندسازی افراد با چالش‌های مشابه را تقویت می‌کند و جهانی را ایجاد می‌کند که در آن تاب‌آوری پیروز می‌شود و روح انسانی پایدار است.

درگذشت

سرانجام در روز نوزدهم خرداد ماه سال 1402 (9 ژوئن 2023) این سفر بهبودی به پایان می رسد و وی برای همیشه چشم از این جهان می بندد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا