جلوگیری از خودتحقیری نسل امروز ایران با معرفی میراث فرهنگی
حجت الاسلام و المسلمین خیاط تصریح کرد: معرفی میراث فرهنگی ایران به نسل امروز از خودتحقیری در مقابل سایر فرهنگ ها و ملل جلوگیری می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین علی خیاط مدیر حوزه علمیه خراسان عصر سه شنبه ۲۱ آذر در مراسم معرفی و رونمایی از طرح فراهم آوری و صیانت از میراث علمی حوزه علمیه خراسان درکتابخانه آستان قدس رضوی ضمن تقدیر از فعالیت های کتابخانه، موزه آستان قدس رضوی حفظ میراث فرهنگی و دینی اظهار داشت: یکی از مهم ترین مسائلی که در بقاء هر مجموعه، ملت، گروه و حزب اهمیت دارد، هویت است.
او با بیان اینکه عامل ماندگاری یک ملت حفظ هویت است و آنچه که باعث فروپاشی آن می شود هویت زدایی است، ادامه داد: در ۲۰۰ سالی که انگلیس وارد ما منطقه شده است با تمام قدرت برای هویت زدایی ملت ها تلاش کرده است، به شکل های مختلف مختلف پان ترکیسم، پان عربیسم و… تلاش کرده است تا هویت جمعی را از مسلمانان بگیرد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به سلطه رسانه ها در جنگ غزه و مسئله فلسطین گفت: تمام دروغ های استعمار با ابزارهای جهانی رسانه بر ملا شد.
او تصریح کرد: آنچه که هویت را تثبیت و تقویت می کند ،میراث های موجود ملت ها در هر زمینه است که بتواند به هویت بخشی کمک کند.
او در ادامه به تلاش استعمار در هویت زدایی در کشورهای اسلامی مانند عربستان با ایجادفرقه ضاله وهابیت اشاره کرد و افزود: غرب با ایجاد این فرقه در این کشور به دنبال هویت زدایی در بین مسلمانان بود و امروز با ایجاد مراکزی با فرهنگ غربی در کنار حرم حضرت نبی اکرم (ص) شاهد فروپاشی هویت دینی هستیم .
او یکی دیگر از تلاش های کشورها هویت سازی بیان کرد و ادامه داد: معرفی میراث فرهنگی ایران به نسل امروز از خودتحقیری در مقابل سایر فرهنگ ها و ملل جلوگیری می کند؛ وجود نسخ خطی قرآنی قدیمی و منابع متعدد علمی از گذشتگان را باید به نسل امروز معرفی کرد، وجود میراث های مکتوب نشان دهنده هویت این کشور در منطقه است که در چه جایگاهی قرار دارد .
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به میراث مکتوب دینی در حوزه های علمیه اضافه کرد: این میراث هویت بخشی دینی را به همراه دارد و گذشته دانش را برای ما روشن می کند.
او یکی از فعالیت های کتابخانه آستان قدس رضوی معرفی این میراث مکتوب را به جامعه دانشگاهی و حوزوی عنوان کرد و افزود: هم اکنون در استان های خراسان مدارس علمیه ای وجود دارد که دارای نسخ خطی دینی بسیار قدیمی هستند، دسترسی به این منابع و تهیه آن در کتابخانه آستان قدس رضوی کاری ارزشمند است.
در پایان این مراسم از سه نسخه خطی با حضور حجت الاسلام و المسلمین سیدجلال حسینی رئیس کتابخانه آستان قدس رضوی و ابوالفضل حسن آبادی مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی رونمایی شد.
انتهای پیام