حمله محصولی به قالیباف | بیشتر شدن شکاف جبهه پایداری و دیگر اصولگرایان؟
آرمان ملی– یاسمین طالقانی: اختلافات جبهه پایداری و قالیباف هر روز بیشتر میشود. پایداریها میدانند جایگاهی در لیست اصولگرایان سنتی ندارند و برای ورود به مجلس باید تدبیری داشته باشند که تخریب قالیباف یکی از آنهاست.
دیروز هم صادق محصولی در گفتوگویی با «فارس» مدعی اختلافات در شورای ائتلاف شد که قالیباف در صدر آن قرار دارد. «فارس» به نقل از محصولی مینویسد که او به اختلافات بر سر لیست نهایی شورای ائتلاف در انتخابات مجلس ۹۸ اشاره کرد و با کنایه به قالیباف گفت: «بعضی از دوستان میآیند میگویند سهمخواهی حرام است.»
*اختلاف بر سر سهمخواهی
قالیباف در 8 آبان گفته بود: «باید سهمخواهی را حرام بدانیم. کسانی باید به مجلس راه یابند که دغدغه و توان حل مساله را داشته باشند زیرا کشور نیازمند تحول است.» و حالا محصولی میگوید: «فکر میکنم الان شرایط در جامعه نسبت به قبل بیشتر روشن شده است و جریانهای انقلابی متوجه شدهاند آن چیزهایی که دوره قبل میگفتیم درست بوده است. یعنی بایستی روی اصول و ارزشها بیشتر ایستاد. شما خودتان شاهد هستید مثلا فرض کنید بعضی از دوستان میآیند میگویند سهمخواهی حرام است. در دور گذشته لیست نامزدهای تهران از طرف دوستان ائتلاف که «فارس» اعلام کرد بعد از مدتی عوض شد! چرا لیست عوض شد؟ چه کسانی زیرِمیز زدند؟ خود همانهایی که در ائتلاف بودند. چرا؟ برای اینکه گفتند آنها از ما نیستند. این طرفدار آقای «ف» است، این یکی طرفدار آقای «ز» است، دیگری طرفدار مثلا «ب» است یا مثلا آن یکی طرفدار آقای «ح» است. این پنج نفر باید بیایند جای آن ۵ نفر را بگیرند و این کار را هم کردند.» وی افزود: «خب اینکه میگویم فقط در شعار بدهید در عمل دچار تناقض میشوید اینهاست. ولی همدیگر را باید به تقوا توصیه بکنیم «تَعاوَنُوا عَلَی البِرِّ وَ التَّقوی» شما به من تذکر بدهی که محصولی اینجا این کار بکن و یا ما به شما تذکر دهیم و باید به همدیگر کمک کنیم که آن تعاون رخ بدهد و کار جمعی این است دیگر. ما در جمع خودمان محال است که یک نفر برود یک موضعگیری بکند، یک رفتاری بکند یا یک اقدامی بکند خلاف موازین و چون از خودمان است با او برخورد نکنیم، حتی اگر لازم باشد باید او را عوض کنیم، حتی لازم باشد خداحافظی کنیم. این رویش و این ریزش همانطور که در کل مجموعههای انقلاب هست در احزاب هم میتواند باشد. علتش چیست؟ علتش این است که سعیمان بر این است که آن چیزی که ادعا میکنیم بتوانیم در عمل هم اجرا کنیم. شما رسانهای هستید از خودتان سوال کردید تا به حال چرا جبهه پایداری سیبل حملات دشمن است؟ این سوال را کردید؟ شما بهعنوان یک رسانه به من بگویید. جبهه پایداری رسانه ندارد. چرا ما رسانه نداریم؟ چرا احزاب دیگر مثلا چندین مجله دارند، روزنامه دارند، سایت دارند. چرا ما یکی از اینها را نداریم؟ دلمان نمیخواهد داشته باشیم؟ چرا میخواهیم و اصلا ما تمام تلاشمان بر این است که این حرف حق و حرف انقلاب و حرف نظام را به بیشترین تعداد برسانیم ولی خب طبیعی است شما خودتان دستتان در کار است که یک روزنامه چقدر خرج دارد، اگر بخواهید پول کثیف وارد نکنید به این آسانی یک روزنامه ادارهکردن امکانپذیر نیست.»
*برآورد محصولی از اقدامات قالیباف
محصولی پیش از این هم در پاسخ به اینکه برآورد شما از عملکرد آقای قالیباف چگونه است؟ بیان کرد: «جبهه پایداری معتقد است مطالبات و انتظاراتی را که از مجلس انقلابی و مجلس اصولگرایی به ریاست قالیباف داشتند، برآورده نشده است. این بحث قبلا هم مطرح شده است و حتی از تریبون مجلس نیز این موضوع مطرح شده است.»
*اختلافات قدیمی است
چالش محصولی با قالیباف قدیمی است و بارها اتفاق افتاده است. اسفند سال 1399 صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی درباره حضور قالیباف در انتخابات گفته بود: «بهنظر ما کسیکه بهتازگی رئیس مجلس شده بهتر است که برای ریاست جمهوری هم اقدام نکند. مردم اکنون به اقدام انقلابی در مجلس امید بستهاند و معطوف شدن ایشان به ریاست جمهوری این را زیرسوال میبرد و مشکلاتی ایجاد میشود.» شعار جبهه پایداری انقلابیبودن است. قالیباف بارها کنایههایی وارد کرد مانند سال 93. «محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در جریان سفرش به استان قزوین تصریح کرد: «فرهنگ انقلابی به شعار و داد زدن نیست، بلکه باورداشتن به سنت الهی و مردم است.» واژگانی که پیش از این هم بارها از سوی او با عنوان انتقاد از عملکرد سوپر انقلابیها مورد استفاده قرار گرفته است.» همچنانکه او تیرماه سال قبلش هم در هجدهمین همایش دبیران هماندیشی، استادان و نخبگان دانشگاهی سراسر کشور گفته بود: «قرار نیست دهان خود را باز کنیم و اسم هر حرف نپختهای را انقلابیگری بگذاریم. به قول حضرت آقا این شکل حرفها و رفتارهای سوپرانقلابیگری است. برخی را ببینید؛ اگر نگاه کنید، نه جبهه بوده، نه اقدامی کرده، نه حکمت نظری داشته نه جایی ردپایی از فعالیت انقلابی داشته، اما از همه طلبکار است. کسیکه عمر خود را تباه کرده و هیچ اقدامی برای نظام و انقلاب انجام نداده نباید به اسم انقلاب حرف بزند.» سخنانی که به باور اغلب فعالان سیاسی طرف مقابل آن جریانی جز جبهه پایداری قرار ندارد.