«سرای آذریزدی در یزد افتتاح شد»
پایگاه خبری تمدن یزد نوشت: «به همت جمعی از فرهنگ دوستان و همزمان با یلدای ۱۴۰۲ «موسسه فرهنگی و هنری خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران- سرای آذریزدی» افتتاح شد.
پس از پانزده سال از در گذشت پیر نیک اندیش ادبیات کودک و نوجوان، استاد مرحوم مهدی آذریزدی، در یک ویژه برنامه تماما فرهنگی که در آن شکوه آداب و رسوم اصیل ایرانی به نمایش گذاشته شده بود سرای آذریزدی افتتاح شد.
به منظور بزرگداشت نام و یاد استاد مهدی آذریزدی، گردهمایی اساتید فرهنگ، ادب و هنر در سرای آذریزدی تشکیل شد. مژگان محمدیان، مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران در مراسم افتتاحیه این خانه و آیین بزرگداشت استاد مرحوم مهدی آذریزدی، بخشی از اهداف و برنامههای این مجموعه را برای مهمانان برنامه تشریح کرد.
او ادامه داد: چشمانداز روشن و هدف والای ما در این اقدام فرهنگی این است تا بار دیگر برای پر کردن خلأ حکمت، عشق، ادب و هنر در عصر تکنولوژی و رویدادهای پر تکرار مجازی؛ ضمن حفظ گنجینههای غنی از احساسات، باورها و نظریهها که در قالب نظم و نثر از دیروز تا به امروز، توسط مردان و زنان بزرگ سرزمین عزیزمان ایران برایمان به جای مانده است را به نسلهای جوان، پویا و جویندگان حال و آینده انتقال بدهیم.
محمدیان با اشاره به دعوت از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر در این مراسم گفت: میهمانان ویژه برنامه استاد محمود رهبران، دکتر محمود الهام بخش، مستانه فکور، حسین مسرت، اسدالله شکرانه، علیرضا احرامیانپور، محمد صادقی رنجبر، مژگان ملک زاده، ایمان محمدآبادی مؤسس اولین مدرسه ایران شناسی ایران در رفسنجان و دکتر امین خسروی ایده پرداز و پیام آور “فرش صلح “، بودند.
وی افزود: طرح “فرش صلح” بافت قالیچهای است که با هدف نزدیکی فرهنگها به یکدیگر و دعوت از دنیا به صلح جهانی به اجرا درآمده است، ایده این طرح توسط دکتر امین خسروی و دو خواهرش دنا و مرضیه خسروی شکل گرفته و پس از ارائه نقشه (کبوتر صلح) در یکدار قالیچه، آماده شده و با شعار” هر انسان، یک فرهنگ، نه به جنگ است.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری سرای آذر یزدی تصریح کرد: این فرش با مضمون سفیر صلح و دوستی پس از عبور از نقاط مختلف ایران و جهان به همه انسانها بدون در نظر گرفتن نوع قومیت و ملیت آنها و همچنین دعوت از چهرههای فرهنگی، هنری، ورزشی، ادبی و … پس از آموزش فرش بافی، به آنها فرصت بافت و گره زدن را میدهد و نام و مشخصات این افراد در شناسنامه فرش نیز به ثبت میرسد.
محمدیان خاطرنشان کرد: در بافت فرش فوق، که بیش از پنجاه هزار انسان در آن مشارکت میکنند، هر گره نماد یک فرهنگ است که در یک مجموعه واحد در کنار یکدیگر قرار گرفتند، هدف از اجرای این طرح مخابره پیام صلح دوستی و صلح طلبی ایران عزیز، به کل دنیاست.
او گفت: این فرش صلح همچنین بیانگر نزدیکی فرهنگها به یکدیگر بوده است و میخواهد از تمام دنیا برای اتمام جنگ، دعوت به صلح و آرامش کند.
مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران ادامه داد: زیباترین اقدام در این کار نمادین این است که همراه با هر گره که بر فرش صلح زده میشود، یک نهال به نام درخت صلح در مناطق مختلف، در باغچههای صلح، کاشته میشود.
محمدیان ادامه داد: تاکنون چهرههای سرشناس زیادی از ایران و کشورهای خارجی بر فرش صلح گره زدند و قالیچه فوق، پس از تکمیل، به «موزه صلح سازمان ملل متحد» اهدا میشود.
او تشریح کرد: این رویداد برگرفته از فرهنگ غنی مردم ایران است و مردم شهر جهانی یزد نیز که از دیرباز، زبانزد سلامت اخلاق، سخت کوشی و خداباوری، صلح طلبی و دوستی هستند بر فرش صلح گره زدند. مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران در خصوص راهاندازی سرای آذر یزدی گفت: این خانه، مقر والدین و فرزندان ایران زمین است، جایی که در آن به قرار و آرامش میرسیم و بزرگ و بزرگتر خواهیم شد.
او گفت: خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران؛ خانه مرحوم مهدی آذریزدی را سرپا نگه میدارد و خانواده ما هر روز به گسترهی ایران بزرگتر میشود. محمدیان ادامه داد: ما فراخوانی برای عضویت به شکل سنتی برای خانه ادبیات کودک و نوجوان ایران نخواهیم داشت و سعی میکنیم از فعالیتهای موازی و تکراری پرهیز کنیم.
او گفت: تلاش میکنیم تا بتوانیم ضمن تدوین برنامههای نوین از همه علاقمندان به فرهنگ، ادب و هنر به ویژه فعالین عرصه کودک و نوجوان که اعضای واقعی این خانه هستند دعوت کنیم و از آنها برای ارتقا ادبیات و هنر در حوزه تخصصی کودک و نوجوان بهره ببریم.»
انتهای پیام