دارویی که درمان ام اس را متحول می کند
محققان موفق به ساخت دارویی شدند که با تغییر سیستم ایمنی بدن، آسیب های ناشی از بیماری ام اس به مغز و سیستم عصبی را کاهش می دهد و قادر به تحولی عظیم در درمان این بیماری پیش رونده است.
به گزارش عصر پنج شنبه ایرنا از بی بی سی نیوز، این دارو که توسط محققان دانشکده پزشکی و دندان پزشکی لندن ساخته شده، Ocrelizumab نام دارد و قادر به درمان هر دو نوع عود کننده و پیش رونده بیماری ام اس است.
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS) می دهد. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است.
سیستم ایمنی بدن به طور معمول عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس ها را مورد هدف قرار می دهد؛ ولی در بیماری های خود ایمنی، به اشتباه بافت های نرمال از بین می روند. لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز جزء بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله می کند. میلین به غلاف چربی اطراف سلول های عصبی گفته می شود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت
(sclerosis) می شود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است.
زمانی که پوشش میلین یا بافت های عصبی آسیب می بینند، ارسال پیام های عصبی مختل می شود که عوارض مختلفی دارد.
داروی Ocrelizumab بخشی از سیستم ایمنی که به میلین حمله می کند را غیر فعال می کند. این بخش سلول های B نام دارند. نتایج اولیه این دارو در بیماران مبتلا به ام اس کاملا موفقیت آمیز گزارش شده است و محققان آژانس پزشکی اروپا و سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی بیشتر این دارو و اثرات آن هستند.
مشکلات بینایی و تعادل، سوزن سوزن شدن و خواب رفتن انگشتان دست و پا، تغییرات مداوم در عملکرد دستگاه گوارش، ضعف عضلانی و خستگی مفرط از جمله مهمترین علایم اولیه بیماری ام اس هستند.
در حال حاضر بیش از 2.3 میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند و میزان آن در زنان تقریبا سه برابر مردان است.
نتایج این تحقیقات در نشریه New England Journal of Medicine منتشر شده است.
انتهای پیام