خرید تور نوروزی

سوال مرعشی از اصلاح‌طلبان همسوی مواضع جدید موسوی و تاج‌زاده

سیدحسین مرعشی می‌گوید: کارگزاران سازندگی ایران «هدفی مهم‌تر از توسعه ایران نمی‌شناسد و این از آرزوهایی است که خیلی از آن فاصله گرفته و غصه‌اش را می‌خوریم». او در این باره توضیح می‌دهد: «توسعه هدفی نیست که یک حزب به تنهایی بتواند عهده‌دار آن باشد و باید یک خواسته و هدف ملی بشود و همه این را به ‌عنوان یک مطالبه ملی دنبال کنند» . دبیرکل حزب سازندگی ایران درباره اهداف این حزب تاکید می‌کند: «ما می‌خواهیم ضرورت و اولویت توسعه را به جامعه ایران منتقل کنیم تا این موضوع یک خواست ملی باشد».

برنامه‌ریزی برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴

به گزارش روزنامه سازندگی، مرعشی در بخشی از گفت‌و‌گو با سایت تجریش آنلاین در پاسخ به سوالی مبنی بر پیش‌بینی آینده ۵ ساله جمهوری اسلامی ایران، پاسخ خود را مشروط به بازه‌ زمانی انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم می‌کند و توضیح می‌دهد: «ظرفیت‌هایی وجود دارد که بشود در انتخابات ۱۴۰۴ کشور را به سمت بهبودی ببریم. البته این ظرفیت همیشه وجود داشته اما اشکالی که وجود دارد این است که ما همیشه می‌خواهیم براساس خواسته‌های حداکثری تفاهم کنیم». او در پاسخ به سوالی بر این اساس که «آیا فکر می‌کنید ما از چشم‌اندازهای سال ۱۴۰۴ عقب‌تر نیستیم؟» تاکید دارد: «آن چشم‌اندازهایی که شما به آن اشاره می‌فرمایید، باطل شد. نظر من چیز دیگری است. منظور بهبود است نه اصلاح. بهبود شروع بشود، نه اینکه به یک نقطه بسیار خوب برسیم. الان مهم‌ترین مساله اینجاست که ما چگونه می‌توانیم حرکت کنیم که در کشور بهبود آغاز شود». مرعشی با بیان اینکه «حزب دنبال نقطه شروع است» و با تاکید بر اینکه «باید این مساله را متوجه شویم که بهبود با خواسته‌های حداکثری جهت رسیدن به تفاهم ملی امکان‌پذیر نیست» می‌گوید: «باید بر‌اساس خواسته‌های حداقلی یک تفاهم ملی را ایجاد کرد».

اگر نمی‌توانیم سیاست داخلی را تغییر اساسی دهیم حداقل اقتصاد را بهبود ببخشیم

مرعشی در تشریح مساله دست‌اندازهای رسیدن به تفاهم ملی از راه «خواسته‌های حداکثری» به مطالبات برخی چهره‌های اصلاح‌طلب اشاره می‌کند و می‌گوید: «خیلی از دوستان اصلاح‌طلب مانند آقای مهندس موسوی و آقای تاج‌زاده نظرشان به این سمت تمایل پیدا کرد که با این قانون اساسی و ولایت فقیه نمی‌شود دیگر کار مهمی انجام داد. خب سوال این است که آیا می‌توانید ولایت فقیه را تغییر دهید؟ خب اگر می‌توانستید تا حال تغییر داده بودید. پس نمی‌توانید. حال چون نمی‌توانید این را نیز نمی‌پذیرید که کشور با این قانون اساسی و ولایت فقیه جلو برود، درحالی که باید روز‌به‌روز کشور ضعیف‌تر شود؟ یا اینکه طرحی را مطرح کنیم که اگر خواسته شما اجرایی نیست حداقل رفاه مردم و خواست آنها تامین شود». وی در این باره توضیح داده است: «اگر نمی‌توانیم سیاست داخلی را تغییر اساسی دهیم حداقل اقتصاد کشور را بهبود ببخشیم. من در تلاشم که برای انتخابات سال ۱۴۰۴ تفاهمی بر مبنای حداقل‌ها طراحی کنیم و به سمتی برویم که با یک انتخابات سازنده، دوباره نشاط سیاسی به جامعه برگردد و تمام رنجیدگی‌هایی که مردم احساس می‌کنند که من خود هم جزیی از مردم هستم و آنها را درک می‌کنم، مرتفع شود و کشور به سمت بهبود حرکت کند. حق مردم این فشارها و رنج‌ها نیست».

سایه سیاست بر امور فنی در ایران وضع کشور را آشفته کرده است

مرعشی همچنین در بخشی از این گفت‌وگوی ویدئویی می‌گوید: «تا زمانی که جهل بر سیستم‌های اداری تقنینی و اجرایی سایه انداخته، تا زمانی که سیاست در همه امور کشور مداخله می‌کند، تا زمانی که پست‌های سیاسی از پست‌های فنی تفکیک نشود، اوضاع ایران همین است. پست‌های سیاسی باید تابع تغییرات سیاسی و پست‌های اجرای و فنی تابع مقررات و اجرایی فنی شود. در غیر این صورت وضع همین است و ایران درست نمی‌شود». او خاطرنشان می‌کند: «وضع ایران خیلی آشفته است، حال ایران اصلاً خوب نیست».

اصطلاحی مثل «اقتصاد اسلامی» توهین به اسلام است

مرعشی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در تشریح و تبیین مفهوم اقتصادی اسلامی در تعریف نخست و مقدمه در این باره می‌گوید: «اسلام دین هدایت است و تکلیف انسان با طبیعت و جهان خلقت را روشن می‌کند که در قالب یک‌سری تعالیم، ارزش‌ها‌، خوبی‌ها و بدی‌ها تعریف می‌شوند و در یک مفهوم متعالی نیز با مفاهیمی نظیر مسائل ماورای این دنیا، نیروهای غیرقابل رؤیت و معنویت انسان را مورد هدایت قرار می‌دهد». او با بیان اینکه «زندگی عادی بشر که شامل نظام پزشکی، فنی، اقتصادی و سیاسی است همگی ساخته دست بشر هستند که اسلام نیز آنها را تایید می‌کند»، تاکید دارد: «کسی که مفهومی به نام «اقتصاد اسلامی» را به کار می‌برد، غلط‌ترین مفهوم بوده و توهین به اسلام محسوب می‌شود و عدم شناخت وی نسبت به اسلام و اقتصاد را بیان می‌کند».

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران همچنین خاطرنشان می‌کند: «تمامی مفاهیم اقتصادی مانند «عرضه و تقاضا، ملاک نرخ‌گذاری است» یا اینکه «انحصار در تولید باشد یا نباشد و …‌» قوانینی هستند که بین زندگی انسان و بشر امروزی حکمفرماست و ربطی به اسلام ندارد». مرعشی درباره مفهوم «بانکداری اسلامی» نیز توضیح می‌دهد که در این حوزه، حکمی همانند ربا در اسلام مطرح بود که حرام است. او درباره اینکه چگونه طرح این موضوع در چارچوب اسلام بین فقها مورد بحث قرار گرفته است، می‌گوید: در این مباحث به جای این فرض که سیستم بانکداری، ربوی است با استفاده از عقود اسلامی این موضوع را حل‌وفصل کرده‌اند که بهترین تجربه موجود در ایران را می‌توان بانک قرض‌الحسنه رسالت معرفی کرد که زیان‌ده نبوده و تنها بانکی است که مفهوم قرض‌الحسنه را به درستی اجرا می‌کند.

اهمیت بسط سیستم قرض‌الحسنه بانک رسالت در نظام بانکی کشور

مرعشی درباره عملکرد بانک رسالت نیز توضیح می‌دهد: عملکرد آن به این صورت است که به طور مثال، فردی یک میلیارد تومان سپرده قرض‌الحسنه نزد بانک دارد و می‌توان یک وام با ۳۶ قسط را دریافت کند اما درحال حاضر نیازمند آن نبوده؛ لذا امتیاز وام آن را در اختیار سایر اشخاص قرار می‌دهد و این امتیاز وام است که بین افراد معامله می‌شود و هیچ‌گونه صورت اشکال درخصوص ربوی بودن معامله را ندارد. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران در تشریح اهمیت بسط این مدل در نظام بانکداری نیز خاطرنشان می‌کند: اگر بانک‌ها در سیستم بانکی نیز همین رویه را اجرا کرده و به جای به‌ کارگیری انواع عقود اسلامی که درحال حاضر اغلب آنها اجرایی نیست، یک روال ساده‌ای همچون وام قرض‌الحسنه را طراحی می‌کردند، اوضاع اعطای تسهیلات به صورت امروزی نبود که این نشانگر بی‌تجربگی سیستم حاکمیت در ابتدای امر است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. ‘’ اگر نمی‌توانیم سیاست داخلی را تغییر اساسی دهیم حداقل اقتصاد را بهبود ببخشیم’’

    خوب واسه چی می خواین رییس جمهور بشین؟ برید با نظام نظریات اقتصادی‌تون رو در میان بگذارید. اگه پذیرفتند که شاید پست وزارت اقتصاد رو هم به شما دادن و اگر نه که مردم رو سر کار نگذارید و بگذارید ببینیم آقایان چند مرد حلاجن.

    12
  2. حرف های آقای مرعشی فارغ از مذبوحانه بودن، متناقض است. تصویری که از وضع موجود می دهند عملی بودن خواسته حداقلی ایشان را محال نشان میدهد.

  3. تفاهم ملی ؟ جوک میفرمایید چگونه با اقلیت تمامیت خواه و بقول خودشون خالص میخواهید به تفاهم برسید ؟ شما میخواهید آنها نمیخواهند ، بعد چطور توقع دارید بدون تغییر سیاستهای داخلی و خارجی در وضعیت اقتصادی بهبود ایجاد کنید ؟ اینم یه جوک دیگه بود

    15
    1
  4. بنده به عنوان فردی که سالیان سال در خط اصلاحات تلاش نموده ام . اما امروز سوالم از جناب مرعشی و حزب کارگزاران این است که شما چقدر از دوستان دیگر حزبی که دچار مشکلات و زندان شده اند دفاع کرده اید . و ایا ثمره دوران اصلاحات از لحاظ مالی به غیر از حزب شما و اعتدال به جیب کدام گروه دیگر رفته است که حالا تقاضای مشارکت همگانی دارید .

    6
    1
  5. جناب مرعشی، جنابعالی و دوستان، آخرین کسانی هستید که اجازه دارید سوال بپرسید!! خودتان باید و باید پاسخگوی پرسش های بیشماری باشید در باره مصایب و مشکلات و معضلاتی کمرشکن و نابود کننده که بر سر مردم مظلوم ایران آوار کردید! حالا با مظلوم نمایی در مقام مدعی ظاهر شده اید!!؟ جمع کنید بابا!

  6. آقا شما چکاره حسنی که میخواهی انتخابات پرشور و نشاط برگذار کنید! ؟ طرف مقابل چنین چیزی را نمی خواهد مردم هم دیگر از این مزخرفات دل کنده اند بعلاوه عملکرد حاکمیت در تایید صلاحیت های مجلس هم نشان میدهد که چنین دغدغه ای ندارند . حالا که همه نهادها دست عناصر همسو است یک آمار دلخواه بیرون می دهند و همه چیز حل میشود. به شر و خیر شما هم نیاز ندارند .

  7. اتفاقا برعکس مفهومی بنام اقتصاد اسلامی وجود دارد.آیات زیادی در قرآن راجع به اقتصاد است. کشورهای غربی هم اگر دارای اقتصاد سالم هستند دقیقا حدود اقتصادی قید شده در قرآن را به دقت رعایت میکنند هرچند که نامی از قرآن نمی برند. مثلا : النساء : 29 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِلِ إِلاَّ أَنْ تَكُونَ تِجارَةً عَنْ تَراضٍ مِنْكُمْ
    این آیه میگوید جابجایی اموال بین مردم فقط از طریق داد وستدی که طرفین به آن راضی باشند مجاز است ولا غیر. این قاعده اجازه نمیدهد دولت اموال مردم را تصرف کند .اجازه نمیدهد نمایندگان برای خود حقوق دلخواهشان را از اموال مردم تحت عنوان قانون تصویب کنند. اجازه نمیدهد دولت اموال مردم را تحت عنوان قاچاق ضبط کنند.
    یا آیه : أَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَ حَرَّمَ الرِّبا قاعده ای که در کشور های دارای اقتصاد سالم رعایت میکنند ودر کشور ما دولت رعایت نمیکند.
    وخیلی آیات دیگر، که دیگران رعایت میکنند وما رعایت نمی کنیم وادعا هم داریم که مسلمانیم!! ونتیجه هم میگیریم که چون مسلمانیم به همین خاطر اقتصادمان جوابگو نیست!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا