خرید تور تابستان

آغاز اجرای طرح احداث ۴هزار مگاوات نیروگاه انرژی خورشیدی

با توجه به افزایش انتشار کربن به عنوان یکی از معضلات جهانی در سال‌های اخیر و همچنین مشکلات تأمین سوخت در نیروگاه‌های فسیلی، راه‌حلی به جز افزایش تنوع در سبد انرژی اولیه مورد نیاز در تولید برق وجود ندارد.

زینب رمضانی در روزنامه قدس (مشهد) نوشت: «بر اساس روندهای جهانی می‌توان دریافت مناسب‌ترین گزینه برای تنوع‌بخشی به سبد انرژی کشور، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است. پیش‌بینی روند آینده تولید برق در جهان نشان می‌دهد تا سال ۲۰۵۰ میلادی انرژی خورشیدی به بزرگ‌ترین منبع تولید برق بشر تبدیل خواهد شد.

همچنین با توجه به میزان تابش خورشید از لحاظ موقعیت جغرافیایی و نقطه‌ای در ایران، انرژی خورشیدی در میان سایر منابع انرژی‌های تجدیدپذیر دارای ظرفیت بالایی برای توسعه در کشور است.
افزایش امنیت انرژی، رفع ناترازی تولید و مصرف در فاصله زمانی کمتر، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حفظ محیط زیست با کاهش سوخت‌هایی مانند مازوت، افزایش راندمان انرژی و… ازجمله موضوعات مهمی هستند که ما را به سمت استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر سوق می‌دهند.

حالا رئیس جمهور کشورمان دکتر سید ابراهیم رئیسی که صبح روز گذشته در قالب فرایند نظارت ستادی بر دستگاه‌های اجرایی در وزارت نیرو حضور یافته بود، ضمن بازدید از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای وزارت نیرو، دستور آغاز اجرای طرح احداث ۴هزار مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر را صادر کرد.

تولید رایگان برق از انرژی طبیعت

به گزارش خبرگزاری دولت با بهره‌برداری از این پروژه ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر که در ابتدای آغاز به کار دولت مردمی حدود ۸۷۰ مگاوات بود و در حال حاضر حدود هزار و ۱۱۹ مگاوات است، به بیش از ۵ هزار و ۱۱۹ مگاوات افزایش خواهد یافت.
همچنین وزارت نیرو در دولت مردمی، برنامه افزایش ۱۰ هزار و ۹۰۰ مگاوات ظرفیت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر را دارد.
به موجب طرحی که روز گذشته قرارداد اجرای آن به عنوان بزرگ‌ترین قرارداد یکجای ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در غرب آسیا در حضور رئیس جمهور کشورمان امضا شد، سرمایه‌گذاران چهار شرکت در قالب چهار سبد شامل دو سبد هزارو۵۰۰ مگاواتی و دو سبد ۵۰۰ مگاواتی برای ساخت ۹۵ نیروگاه خورشیدی و بادی اقدام و در مجموع ظرفیتی افزون بر ۴ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر را حداکثر تا زمان پیک برق سال ۱۴۰۳ به شبکه سراسری متصل خواهند کرد.

با توجه به اهتمام دولت و شخص رئیس جمهور نسبت به رفع ناترازی‌های موجود در کشور به ویژه در بخش انرژی، موانع و مشکلات پیش‌روی شرکت‌های حاضر در این طرح از جمله تملک زمین‌ها، نحوه اتصال به شبکه و مشکلات زیست‌محیطی به صورت ویژه بررسی و مرتفع شده است. در حال حاضر ۳۸۱ محل برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت حدود ۱۱ هزار مگاوات با محوریت ۱۶ شرکت برق منطقه‌ای در سراسر کشور وجود دارد.

تأمین انرژی صنعت بیشتر از بخش خانگی

شرکت‌های برق منطقه‌ای تهران با ۳۲ درصد، فارس با ۱۰ درصد و سیستان و بلوچستان با ۹ درصد از استان‌هایی هستند که بیشترین سهم را در احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور دارند. در مراسم روز گذشته همچنین نیروگاه ۱۰ مگاواتی «ساغند» یزد به عنوان بخشی از ۲۶۰ مگاوات ظرفیت اضافه شده به مجموع تولید برق تجدیدپذیر کشور از ابتدای فعالیت دولت مردمی تاکنون، با دستور دکتر رئیسی به شکل رسمی افتتاح شد.

رئیس جمهور همچنین از نمایشگاهی که به منظور ارائه اقدامات و دستاوردهای این وزارتخانه در سه بخش آب، برق و فاضلاب در دو سال و نیم گذشته برگزار شده بود، بازدید کرد و با توضیحات دست‌اندرکاران این بخش‌ها از جزئیات عملکرد این وزارتخانه مطلع شد.
همچنین بر اساس گزارش ارائه شده در دوره پیک مصرف سال ۱۴۰۲ با اجرای برنامه‌های رفع ناترازی، برای نخستین‌بار در تاریخ تولید برق کشور، میزان تأمین انرژی صنعت از بخش خانگی پیشی گرفت و ۸۵ درصد انرژی اضافه تولید شده نسبت به سال ۱۴۰۰، به بخش تولید اختصاص یافت. از ابتدای دولت مردمی تاکنون ۸ هزار و ۸۰۰ مگاوات ظرفیت وارد مدار شده است که نسبت به زمان طی شده از شهریور ۱۴۰۰ یک رکورد محسوب می‌شود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا