خرید تور تابستان

سوپرچین چیست؟ بررسی مزایا و چالش های آن

تسلط شبکه اتریوم بر صنعت بلاکچین تثبیت شده است که مهم‌ترین عامل پیشتازی آن غیرمتمرکز بودن، امنیت و مقیاس‌پذیری است. افزایش کاربران و حجم تراکنش‌ها در این شبکه باعث کاهش مقیاس‌پذیری به نفع غیرمتمرکز بودن و افزایش امنیت شد که نتیجه آن افزایش مدت زمان کارمزدها و مدت زمان ثبت و پردازش تراکنش‌ها است. این محدودیت‌ها و چالش‌ها منجر به توسعه راه‌حل‌های لایه دو در این شبکه شد که می‌توانند حجم و فشار کاری روی زنجیره اصلی را کاهش داده و سرعت پردازش و انجام تراکنش را افزایش می‌دهد. سوپرچین را می‌توان یکی از راهکارهای لایه دوم اتریوم دانست که برای حل مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم به وجود آمده است.

سوپرچین (Superchain) چیست؟

ساختار بدن انسان به شکلی است که یک سری سلول‌های منفرد اندام‌های بدن را تشکیل می‌دهند و این اندام‌ها باعث به وجود آمدن ارگانیسم‌ها می‌شود. پیشرفت در دنیای ارز دیجیتال تا حدودی زیادی ساختار بدن انسان را منعکس می‌کند.

در دنیای ارز دیجیتال، بیت کوین را می‌توان یک ارگانیسم تک سلولی، یک زنجیره منحصر به فرد با عملکرد انحصاری دانست؛ اما در مورد اتریوم شرایط متفاوت بوده و اکوسیستم آن با افزودن لایه قابل برنامه‌ریزی با قراردادهای هوشمند به یک ارگانیسم چند سلولی تبدیل شده است. در مرحله بعد توکن‌ها به وجود آمدند که واحدهای کوچک‌تری محسوب می‌شوند و با ورود راهکارهای لایه دوم اتریوم، شاهد پدیدار شدن زنجیره‌های متعدد یا همان ارگانیسم‌ها هستیم.

سوپرچین را می‌توان جامعه‌ای از زنجیره‌ها دانست که به یکدیگر متصل می‌شوند؛ در صورتی که هر زنجیره کریپتو یک موجودیت منفرد باشد، سوپرچین را می‌توان همکاری هماهنگ این زنجیره‌ها دانست. به همان شکل که ارگانیسم‌های منفرد در کنار هم می‌توانند یک جامعه را تشکیل دهند، زنجیره‌های متعدد نیز می‌توانند یک سوپرچین به وجود آورند.

هدف اصلی از به وجود آمدن سوپرچین، فراهم کردن و بهبود مقیاس‌پذیری در شبکه است. اگر بخواهییم یک میلیارد نفر را در دنیای ارزهای دیجیتال دور هم جمع کنیم، به زنجیره‌های زیادی نیاز داریم. یک ابر زنجیره یا سوپرچین می‌تواند تضمین کند که هر زنجیره منفرد به عنوان یک واحد با سایر زنجیره‌ها ارتباط برقرار دارد و فعالیت منسجم داشته باشد.

سوپرچین را می‌توان ترکیب چندین زنجیره دانست که روی OP Stack ساخته می‌شود و می‌تواند شبکه اصلی آپتیمیسم (Optimism) را با زنجیره‌های لایه دوم ادغام کند. این طرح نوآورانه این امکان را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داده که بتوانند سوپرچیین را به عنوان یک موجودیت فراگیر در نظر بگیرند.

قانون زنجیره‌ها چیست؟

قانون زنجیره‌ها یک قانون نهفته در دل سوپرچین است که به عنوان یک ساختار اجتماعی برای ترکیب اصول بلاکچین در مجموعه‌ای از چند زنجیره طراحی شده است. پیش از معرفی سوپرچین حکمرانی آپتیمیسم فقط بر روی شبکه اصلی یا یک زنجیره محدود بود اما در حال حاضر این حاکمیت به یک پروتکل مشترک بین بسیاری از زنجیره‌ها از جمله Base Chain و سایر زنجیره‌ها گسترش پیدا کرده است.

سوپرچین را می‌توان یک بدن استاندارد در نظر گرفت که به عنوان یک نهاد حاکمیتی عمل کرده و ضمن اطمینان از پروتکل مشترک، باعث حفظ استقلال هر زنجیره به صورت جداگانه نیز می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های سوپرچین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شناسایی ذی‌نفعان: در قانون به طور قطعی دی‌نفعان سوپرچین مشخص شده است؛ ذی‌نفعان شامل حکمرانان اداره کننده زنجیره، سرویس‌دهندگان زنجیره ارائه دهنده خدمات توالی‌یابی و کاربران زنجیره هستند.
  • حفاظت و حقوق: در سوپرچین قانون رهنمودهایی به منظور حفاظت از منابع هر یک از ذی‌نفعان تعیین کرده و مشخص می‌کند که تصمیمات حاکمیتی چگونه می‌تواند بر ذی‌نفعان اثر بگذارد. همچنین قانون تضمین می‌کند که حقوق ذی‌نفعان هرگز به خطر نخواهد افتاد.
  • تعادل حاکمیت و انسجام: زمانی که زنجیره‌هایی مانند Base Chain به سوپرچین می‌پیوندند می‌خواهند که ماهیت متن باز و بدون مجوز خود را حفظ کنند. این قانون می‌توان که حفظ حاکمیت اقتصادی و اجتماعی آن‌ها را با وجود ساختار بزرگ‌تر زنجیره‌ها تضمین کند.

مزایای سوپرچین چیست؟

سوپرجین یک شبکه افقی از زنجیره‌هایی است که با استفاده از OP Stack ساخته شده و به هم متصل شده‌اند که دارای لایه امنیتی و ارتباطی مشترک هستند. از مهم‌ترین مزایای سوپرچین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد انگیزه برای زنجیره‌های فردی: اولین هدف سوپرچین ارائه یک پلتفرم استاندارد و ایمن است. در صورتی که جامعه ارز دیجیتال به یک مدل امنیتی خاص معتقد باشد، اینکه بخشی از سوپرچین باشد برای این جامعه مفید بوده و می‌تواند عملکرد بهتر جامعه و رعایت بالاترین استانداردها در آن را تضمین کند.
  • یکنواختی: این مزیت اساس کار سوپرچین محسوب می‌شود زیرا می‌توان ارتقای همزمان زنجیره‌ها را ممکن کند.
  • بهبود استحکام کد پایه‌ای: این مزیت باعث می‌شود که با راه‌اندازی لایه‌های دوم بیشتر، کد اصلی و پایه‌ای زنجیره به صورت مداوم اصلاح شده و به مرور زمان ساده‌سازی و مقاومت آن در برابر آسیب‌پذیری نیز بیشتر شود.
  • بهبود  UI/UX: بهبود رابط کاربری و تجربه کاربری یکی از مزایای سوپرچین است که به یکپارچه‌سازی همزمان تراکنش‌ها بین زنجیره‌ها مختلف آپتیمیسم بدون نیاز به دخالت واسطه‌ها یا پل زدن کمک می‌کند. در واقع زمانی که چندین تراکنش را در زنجیره‌های آپتیمیسم مجزا انجام می‌دهد احساس می‌کندی که با یک زنجیره منفرد در تعامل هستید که اصلی‌ترین هدف سوپرچین یعنی از بین بردن نیاز به واسطه و بریج است.
  • ساده‌تر کردن زندگی برنامه‌نویسان: سوپرچین به توسعه دهندگان اتریوم کمک می‌کند که بتوانند برنامه‌های غیرمتمرکز را بر روی زنجیره آپتیمیسم راحت‌تر توسعه داده و راه‌اندازی کنند.

چالش‌های سوپرچین چیست؟

برای خرید ارز دیجیتال اتریوم، سوپرچین در کنار مزایایی که دارد می‌تواند یک سری چالش‌ها را نیز به وجود آورد:

  • فورک شدن بدون اثبات عیب: یکی از چالش‌های استراتژی آپتیمیسم ظهور زنجیره‌هایی است که در قابلیت اثبات عیب به دلیل قابلیت فورک OP Stack ندارند. این قابلیت را می‌توان ستون اصلی سوپرچین دانست. ظهور این زنجیره‌ها یکی از چالش‌های مهمی است که می‌تواند پیامدهای امنیتی به همراه داشته باشد.
  • سازگاری: یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند عملکرد مؤثر سوپرچین و دسترسی به اهداف تعیین شده را تضمین کند، ثبات است. به همین دلیل زنجیره‌های منفرد در سوپرچین باید از استانداردها، پروتکل‌ها و ساختارهای یکسان پیروی کنند تا ثبات برقرار شود. چالش اصلی سوپرچین کسب اطمینان از سازگاری و استاندارد بودن هر زنجیره منفرد است. این زنجیره‌ها باید در وهله اول درک مشترکی از یکدیگر داشته باشند و همچنین همراه با هم ارتقا داده شده و اداره شوند. علاوه بر این سوپرچین در حال حاضر یک مفهوم رو به پیشرفت به حساب می‌آید و تیم آپتیمیسم این پروژه را یک سفر چند ساله برای رسیدن به هدف اصلی می‌داند.

سوپرچین،؛ اتصال دهنده زنجیره‌ها در دنیای ارز دیجیتال

زمان تولید اینترنت را تصور کنید؛ در آن دوره یک سری شبکه‌ها به صورت منفرد ظهور پیدا کردند که هر کدام از آن‌ها در نتیجه افکار یک سری شرکت‌ها و کنسرسیوم‌های جمعی به وجود آمده بودند. ظهور اینترنت باعث شد که این شبکه‌های منفرد به صورت جهانی به یکدیگر متصل شوند و به این شکل ارتباطات متحول شود. سوپرچین را می‌توان مانند اینترنت در حوزه بازار ارزهای دیجیتال دانست که زنجیره‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند. سوپرچین را می‌توان جامعه‌ای از زنجیره‌های کریپتو دانست که از مجموعه‌‌ای یکپارچه و متن باز از اجزای نرم‌افزاری برای همکاری هماهنگ این زنجیره‌ها استفاده می‌کند. البته که این چارچوب و قانون زنجیره‌ها در آن در حال حاضر در مراحل ابتدایی توسعه قرار دارند و بهبود آن در آینده می‌تواند تحولات زیادی در دنیای کریپتوکارنسی به همراه داشته باشد.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا