راه حل پزشکیان برای حصر: چارچوب قانون، نه با دعوا و تنش
نایب رییس مجلس در واکنش به پرسش کنایه آمیز که آیا معتقدید باید سکوت کرد و ادامهی حصر را پذیرفت، گفت: نمیگویم شما ساکت شوید، اما میگویم راهی که باید رفت را در چارچوب قانونی باید رفت، نه با دعوا و تنش.
مسعود پزشکیان در پاسخ به یکی از اعضای تحریریهی انصاف نیوز در بازدید از این رسانه، گفت: «حصر» را ما در مجلس نکردهایم که حالا در مجلس تصویب کنیم که دربیایند. یا درمورد ممنوع التصویری آقای خاتمی که مجلس نکرده است.
نایب رییس مجلس دربارهی مسالهی حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفت: این موضوع یک مساله فردی نیست بلکه مسالهای است که به چالشی که در مملکت با آن مواجه هستیم برمیگردد. ما باید راهی که طی میکنیم را در چارچوب قانون برویم نه با دعوا و تنش. روش آگاه کردن در جامعه و مطالبه صرفاً دعوا کردن نیست. باید راهی را رفت که با کم خطرترین و کم هزینهترین شکل ممکن به هدف برسیم.
وی افزود: الان خطری که بیشتر ما را تهدید میکند، دعوای داخلی، جناحی و قومیتی است. اگر قرار است کل سیستم به هم بریزد بهتر است آدم ساکت بنشیند که کل سیستم به هم نخورد. نظام و سیستم اولیتر و مهمتر از من است و مصلحت آن را باید دید و تا جایی پیش رفت که مجموعهی نظام به هم نخورد.
پزشکیان با اشاره به سکوت 25 سالهی حضرت علی (ع) تصریح کرد: بحث رسیدن به هدف و در ضمن حق و حقوق است. برخی به خاطر حق و عدالت هزینه میدهند. آدم حاضر است بمیرد ولی یک جامعه زنده بماند. من معتقدم خیلی دعواها را بهتر است مطرح نکنیم تا جوانها راحتتر زندگی کنند. مملکت با چالش بیکاری و فقر مواجه است و دعوا و مرافعهی ما این وضع را بدتر خواهد کرد. باید به فکر اینهایی باشیم که فردا میخواهند در جامعه زندگی کنند.
وی ادامه داد: حضرت امام وقتی میگفت جام زهر را مینوشیم و قطعنامه را امضا کرد نمیترسید و اجازه نداد کسی به جای او تصمیم بگیرد. در حالی که امام (ره) گفته بود تا آخرین نفر خواهیم جنگید اما نهایتاً قطعنامه را پذیرفت و این درک و سیاستی است که رهبران جامعه دارند و این تصمیمات در مقاطع بحرانی تصمیمات حیاتی است.
پزشکیان اضافه کرد: شاید اگر این دو بزرگوار کاری که آیت الله هاشمی انجام داد را انجام میدادند الان موفقتر بودند ولی راهی را رفتند که میگفتند باید مبارزه کنیم. یک عده هم به مشکلات دامن زدند، دعوا راه انداختند و سوءاستفاده کردند و نتیجه این شد به جای اینکه در موقعیت پرقدرتی برای خدمت به مردم و اهداف آن باشیم با این مشکلات بزرگ مواجهیم.
وی دربارهی ممنوعیت تصویری سیدمحمد خاتمی نیز گفت: در مورد آقای خاتمی، کاری که اینها میکنند به نفع آقای خاتمی است، که به ضرر او نیست. یعنی اینها با این کارهایشان آقای خاتمی را محبوبتر کردند، آقای رفسنجانی را محبوبتر کردند؛ خرابتر نکردند. شاید اگر این کار نمیکردند، این محبوبیتی که الان آقای خاتمی و آقای رفسنجانی دارند را نداشتند. آقای رفسنجانی همان آدمی است که در انتخابات [سال 84] واقعا مردم به او رای ندادند ولی اگر در این دور [سال 92] میآمد، صد درصد با رای بالایی انتخاب میشد؛ خبرگان [سال 94] هم که بالا آمد. خب کی او را محبوب کرد؟ رفتارهایی که اینها کردند.
وی افزود: در دنیایی که ما زندگی میکنیم، این طوری نیست که دیگر بتوان خبر را از صحنه حذف کرد. با همین موبایلی که دست شماست، اسم هم میبرند، عکس هم میگذارند، تازه مظلوم نمایی هم میکنند، بزرگش هم میکنند. اما اگر آن محدودیت نبود، این کار را میکردند؟ پس به ضرر آقای خاتمی نیست. آقای خاتمی پنج دقیقه در همین انتخابات حرف زد، روی تمام کارهایی که آنها کردند خط کشید. خب! پس با محبوبیت آقای خاتمی کاری نکردند. همین کاری که با آقای مطهری در مشهد کردند به ضرر آقای مطهری بود یا به نفعش بود؟ به ضرر آن گروهی بود که جلویشان را گرفتند یا به نفعشان؟ اصلا از این بهتر برای آنها نمیشد. یعنی اگر کسی دستی دستی میخواست مطرح شود، این طوری نمیشد که این اینها کردند. شما فکر میکنید آنها ضرر کردند یا منفعت کردند؟! راه غلط، به انتها نخواهد رسید. کسانی که اینگونه عمل میکنند، نه تنها به اهدافشان نخواهند رسید، بلکه به نظر من بدتر ضرر میبینند.
انتهای پیام
متاسفانه حسادت! به همان نسبت و بلکه سريعتر از روال محدوديت و محصوريت، محدودين و محصورين، محبوب ميشوند.
انصاف، انصافا چکار کردي!!؟، من خودم هم نفهميده ام چه گفته ام!!
انصافاً كم فضيلتى / افتخار / است كه هرگاه سخن حقّى در مجلس شوراى اسلامى گفته ميشود مخاطب ابتدا سراغ نائب رئيسان شجاع و آزاده مجلس را بگيرد ؟! خدا خيرشان دهد كه موجب سربلندى و روسپيدى اصلاحات اند.
در مورد آن بخش از سخنان جناب پزشكيان مبنى بر : سكوت امام على(ع) بايد گفت: اگر منظور ايشان از سكوت ، عدم اقدام عملى در مورد غاصبان باشد كه سخن و عقيده حقّيست اما اگر منظورشان عدم اعتراض يا انتقاد زبانى اميرالمؤمنين (ع) باشد مطلقاً غلط و بر خلاف مسلمات تاريخ است. من از نمايندگان زيادى شنيده ام كه جناب پزشكيان تسلط زيادى بر نهج البلاغه دارند چه ميشد انصافيون با توجه به اين نكته و دسترسى سهل تر، ترتيب مصاحبه مفصلى با ايشان را ميدادند ؟!
در موقعیتی دیگر انجام خواهد شد
ماده 570 قانون مجازات اسلامی – هر یک از مقامات و مامورین وابسته به نهادهای و دستگاههای حکومتی که بر خلاف قانون آزادی شخصی افراد ملت را سلب کند یا انان را از حقوق مقرر در قانون اساسی جمهوری اسلامی محروم نماید علاوه بر انفصال از خدمت و محرومیت یک تا پنج سال از مشاغل حکومتی به حبس از دو ماه تا سه سال محکوم خواهد شد .
همان يك راه حل ايشان براي فراكسيون مجلس براي هفت پشت ما كافي بود.