مزایای بیشمار روغن ماهی که هرکسی نمیداند
بهداشت نیوز نوشت: روغن ماهی یا همان عصاره چربی ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ از جمله ایکوزاپنتائوئیک اسید (EPA) و اسید داکوساگزنئوئیک (DHA) است. این اسیدهای چرب ضروری فقط در غذاهای دریایی و یا مکملهای غذایی آنها وجود دارند.
این نکته ثابت شده که اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی برای سلامت چشم، مغز و قلب شما ضروری است. برخی شواهد همچنین نشان میدهد که روغن ماهی عوارض آرتریت روماتوئید را تسکین میدهد. مطالعات دیگری نیز ثابت کردهاند که مصرف روغن ماهی علائم بیماریهای روانی یا اختلالاتی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی یا اسکیزوفرنی را تا حدی بهبود میبخشد و این فقط بخشی از خواص روغن ماهی است.
اسیدهای چرب امگا ۳ فقط بخشی از خواص ماهی هستند. به یاد داشته باشید که مصرف ماهی بسیاری از ویتامینها و املاح معدنی دیگر را به غیر از امگا ۳ را به بدن شما میرساند به همین دلیل متخصصان تغذیه تاکید دارند که حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید. با این حال اگر مصرف این میزان ماهی امکان پذیر نیست، مکملهای روغن ماهی میتوانند جایگزین مناسبی باشند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت فراموش نکنید که مصرف مکملهای روغن ماهی نیز مانند بسیاری از مکملهای دیگر نیازمند مشورت با پزشک است. برخی از مکملهای روغن ماهی حاوی مقادیری ویتامین A هستند. توجه داشته باشید که با گذشت زمان، مصرف بیش از حد ویتامین A میتواند منجر به آسیب کبدی و درد استخوان شود.
برخی از مزایای سلامت رژیم غذایی حاوی روغن ماهی از این قبیل است:
کاهش افسردگی: روغن ماهی علاوه بر کاهش افسردگی باعث تنظیم نوسانات خلقی شده و به بهبود خلق و افزایش روحیه کمک میکند. همچنین مصرف این چربیها در دوران بارداری از ابتلای مادر به افسردگی پس از زایمان پیشگیری میکند.
کاهش بیش فعالی: روغن ماهی ممکن است علائم مشکلات رفتاری در جوانان به ویژه کسانی که به بیش فعالی مبتلا هستند را کاهش دهد.
مزایای حافظه: مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ منجر به بهبود حافظه در بزرگسالان و جوانان میشود ضمن این که به قدرت استدلال و تقویت قدرت تمرکز کمک میکند. روغن ماهی جریان خون را بهبود میبخشد و حتی روی هورمونها و سیستم ایمنی بدن نیز تاثیرگذار است.
حفظ سلامت قلب: روغن ماهی نه تنها به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون کمک میکند بلکه در جلوگیری از سفت شدن عروق نیز نقش بسزایی دارد.
حفاظت در برابر آلزایمر: شماری از مطالعات پزشکی نشان داده است که مصرف روغن ماهی به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل و حتی شیزوفرنی کمک میکند.
حفاظت از بینایی: مصرف اسید چرب امگا ۳ از چشمها در برابر عارضه دژنراسیون ماکولای وابسته به سن جلوگیری میکند و همچنین خطر بروز سندرم خشکی چشم را کاهش میدهد.
صرع: بیماران مبتلا به صرع که از دوزهای پایین مکملهای روغن ماهی استفاده میکنند، حملات تشنج در آنها کاهش مییابد.
کاهش التهاب: روغن ماهی نقش موثری در کاهش التهاب در بافتها دارد. این مکمل برای بهبود اختلالات گوارشی مفید است.
انتهای پیام