یک گالری متفاوت در چارسو [+عکس]
مهلا زمانی، انصاف نیوز: «تعادل معیوب» عنوان نمایشگاهی است که این روزها در پردیس چارسو در حال برگزاری است. خیمه های سفید رنگی که گوشه ی یک پردیس سینمایی برپاشده اند. نمایشی که در آن شاهد چیدمان متفاوت حجم های «مجید کیامهر» هستیم. چیدمانی که تنها تماشای محض یک اثر هنری نیست، بلکه بیننده را دعوت به برقراری ارتباط هایی غیر از بینایی مثل لمس، شنوایی و… می کند. این مجموعه تا ۱۷ دی ماه همه روز از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در پردیس چارسو، واقع در تقاطع خیابان جمهوری و حافظ، طبقه ششم، میزبان دوستداران هنر است. به این بهانه با خالق این مجموعه گفت و گویی کرده ایم.
انصاف نیوز: راجع به ایده ی اولیه ی کار توضیح بدید. از کجا به ذهنتون رسید؟
مجید کیامهر: این ایده، موضوع پایان نامهی من بود که از دیدگاه لاکان برداشت شده است. دیدگاهی که در مورد تصویر دارد. اینکه کودک از مراحل اولیه ی رشد چطور با تصویر ارتباط برقرار میکند. نگاه اولیه و شخصی من این بود که یک شخص نمی تواند تصویر ثابتی از خود داشته باشد. انسان ها مجموعه ای از تصاویری هستند که از اطراف دریافت می کنند و آنها را کنار هم میچیند و میخواهند که با آنها به یک خود واحد برسند. اما در نهایت به چیزی که در ذهن داشتند نمیرسند و آن تصویر خرد می شود و فرو میریزد و دوباره از جمع آن تصاویر خرد شده یک چیز دیگر به وجود می آید. در حقیقت این عدم ثبات و توخالی بودن آن خود واحد ایده ی اولیه بود.
چطور به اینجا رسید؟ روند کار چطور بود؟
برای نمایش حجم یک فضای ثابت وجود دارد که در نهایت می شود اطراف اثر چرخید. این شد که بعد از ساختن حجم ها به نوع نمایش آنها فکر کردم و دوست داشتم که این تجربه ی ذهنی من در مورد فروریختن و دوباره ساخته شدن تصاویر را بیننده هم داشته باشد. برای این موضوع به یک سری کد نویسی ویدئو و… فکر کردم.
در مورد فرم متفاوت و مکان نمایشگاه توضیح بدید. اینکه در فضایی تجاری یک اثر هنری را اجرا کردید.
این ایده از مدت ها پیش در ذهن من بود این که یک سری کار هنری در جایی غیر از گالری هنری نمایش داده شود. همیشه در ذهنم بود که چطور میشود از این روند تماشا در محلی هنری خارج شد. و به نوع دیگری اثر را ارائه داد. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که فضایی داشته باشیم برای آدمهایی که برای خرید، غذا خوردن و فیلم دیدن به اینجا می آیند و پیش زمینه ای برای دیدن یک نمایشگاه هنری ندارند. و از آنجایی که در اینجا آدمها به منظورهای مختلف در رفت و آمد هستند، تصمیم گرفتیم که چارسو را انتخاب کنیم.
در مورد درگیری چند حس مختلف بیننده در نمایشگاه توضیح بدید.
دوست داشتم که اثرم نزدیک باشد به یک چیز زنده. اینکه صدا دارد، می توانی لمسش کنی و با آن تعامل داشته باشی. به این ها فکر کرده بودم.
اگر نکته ی دیگری هست اضافه کنید.
در مورد ایده ی اولیه ی فرمی این کارها این که پدربزرگم یک سری خمره ی گندم دارد که ایده ی بصری من از آنجا بود. این خمره ها یک فرم زنانه ای دارند. و موضوع دیگر این که ما معمولا درگیر جزییات آثار می شویم و همیشه چیزهای کامل را خیلی دوست داریم. اما من دوست داشتم به این موضوع بپردازم که چیزهای خراب، بی تعادل یا بی کمال می تواند به طور مستقل چیزی جذاب و درست باشد.
توضیح انصاف نیوز: با توجه به اینکه ارتباط با آثار این نمایشگاه صرفا بصری نبود، برای جلوگیری درک ناقص این آثار عکسی از آن ها انتشار نداده ایم.
انتهای پیام