لوموند : گفتگو از جایگاه برابر خواست روحانی است
به گزارش بخش ترجمه ی انصاف نیوز، نشریه ی لوموند نوشت: یک شنبه ۴ اوت، یک روز پس از تنفیذ رئیس جمهور جدید ایران، حسن روحانی، در مقابل نمایندگان مجلس سوگند خورد. او خطاب به کشورهای غربی گفت تحریمها راه حل مناسب و قابل دوامی نیستند و باید از خصومت خود دست بردارند تا امکان گفتگو برابر محقق شود.
“به صراحت می گویم اگر پاسخ مناسب می خواهید، نه با زبان تحریم ،که با زبان احترام با ایران سخن بگویید.در تعاملات بینالمللی، دولت تلاش خواهد نمود تا با ایجاد اعتماد متقابلِ بهتر و بیشتر بین ایران و کشورهای منطقه و جهان، امنیت ملی و پیرامونی خود را گسترش دهد. شفافیت، کلید گشودن باب اعتماد است. شفافیتی که از آن سخن میگوییم، نمیتواند یکطرفه و بدون سازوکارهای اجرایی و عملی در روابط دوجانبه و چندجانبه باشد. تنشزدایی، ایجاد اعتماد متقابل و تعامل سازنده مسیر حرکت ما را روشن خواهد کرد. با صراحت تأکید میکنم که ایران هیچگاه سر جنگ با دنیا نداشته است.”
در اوایل ماه اوت مجلس نمایندگان آمریکا تحریمهای جدیدی علیه تهران به دلیل فعالیتهای هستهای وضع کرد که در ماه سپتامبر باید توسط سنا تصویب شود. این تحریم باعث نگرانی طرفهای تجاری ایران در بخشهای نفت، خودروسازی، صنعت و معدن شده است و می تواند اقتصاد ایران را نابود کند.
آمریکا برای داشتن حسن نیت جواب داده است که دولت جدید باید به تعهدات بین المللی پایبند باشد و تعامل ایجاد کند.
” ما بدنبال تغییر مرزها نیستیم “
حسن روحانی که رای خود را با شعار اعتدال در برابر افراط گرای کسب کرد خطاب به کشورهای پادشاهی عرب اطراف خلیج [فارس] که تهران را متهم به دخالت در امور خود می کنند گفت:
” اعلام میدارم که جمهوری اسلامی ایران در پی صلح و ثبات منطقه است. ایران لنگرگاه ثبات در این منطقه ی پرآشوب است. ما در پی تغییر مرزها و دولتها نیستیم. نظام سیاسی هر کشور به خواست و اراده عمومی مردم آن کشور بستگی دارد.”
او به وفاداری به قانون اساسی و دفاع از مذهب رسمی کشور قسم خورد، سپس وزیران خود را معرفی کرد که بیشتر از تکنوکراتهای زمان ریاست جمهوری آقایان هاشمی و خاتمی بودند. در میان چهرههای انتخاب شده توسط حسن روحانی، می شود به سفیر سابق ایران در سازمان ملل متحد “محمد جواد ظریف” اشاره کرد که جلودار دیپلماسی خارجی شد، یا همچنین به بیژن زنگنه که در زمان آقای خاتمی وزیر نفت بود. مجلس شورای اسلامی که ترکیبی از محافظه کاران است قرار است این هفته رای اعتماد به وزیران پیشنهادی را بررسی کند.
ترجمه: کاران صدر
انتهای پیام