خرید تور تابستان

اعتراض تند دانشجویی در واکنش به استعفای رییس دانشگاه شیراز و فشارها

انجمن وفاق و توسعه دانشجویان دانشگاه شیراز در بیانیه ای در واکنش به استعفای رییس این دانشگاه و فشار به دانشگاه، تاکید کرد: وزارت علوم دولت تدبير و اميد و دیگر مسئولانی که دلی در گرو پاسداشت مقام دانشجو و شان دانشگاه و مدیران حق جو دارند، نبایستی به استعفای دکتر مجید ارشاد از ریاست دانشگاه شیراز رضايت دهند كه اين همانا به معنای تمکین در برابر خواست اصلي مخالفان در سال منتهی به انتخابات بوده و است.

متن این بیانیه که نسخه ای از آن در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است در پی می آید:

بسم الله الرحمن الرحیم. “و إِنْ حَکَمْتَ فَاحْکُمْ بَیْنَهُمْ بِالْقِسْطِ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطین”؛ […اگر داورى کردى، میان آنان به عدل داورى کن که خداوند دادگران را دوست دارد… / مائده – 42 …]

با آغاز دوران دولت تدبیر و امید در سال ۱۳۹۲، تصور غالب بر این بود مسیری برای حفظ استقلال دانشگاه ها هموار می شود تا دانشگاه بتواند پس از گذران ایام تاریک و خموش گذشته، توان از دست رفته خود را برای تاثیر گذاری مجدد بر حوادث و امور کشور بازیابد. نسیم این امید اما، خیلی دیر به دانشگاه ها رسید و در میانه راه، حوادث تلخ و ناگواری دامن گیر دانشگاه ها و فعالان دانشجویی شد؛ دیری نپایید که تشدید و بازگشت فضای امنیتی به دانشگاه ها و اعمال محدودیت های روزافزون، دامان تصمیم گیری قانونی مدیران و کنشگران دلسوز دانشجویی را گرفت و در آخرین پرده این نبرد ناجوانمردانه، تمامیت خواهی اقلیتی پر سر و صدا، از وزیر علوم دانای دولت یازدهم، قربانی گرفت اما این پایان کار نبوده و نیست.

اعتبار و شان دانشگاه به کرات با دخالت و ورود افراد و نهادهای غیر مسوول در کار مسوولان و تشکل های دانشجویی خدشه دار شده و در یک فضای غبارآلود، حوزه مسوولیت ها و تصمیم گیرندگان واقعی، از هم گسسته است؛ مرز میان پاسخ قانونی با اعمال فشار به بهانه مصالح خودساخته، قابل تشخیص نیست و برخوردهای حذفی و سلیقه ای، آفت جان دانشگاه ها شده است. دانشگاه شیراز در تمام این چند سال اما، جایگاه ویژه خود را داشته و با همت افراد و مسئولان شایسته، سعی بر آن داشته تا آب از دسته رفته استقلال و حرمت دانشگاه را به جوی منطق و قانون بازگرداند.

نمونه بارز این تفکر و رویکرد، در ایستادگی به جا و به حق این دانشگاه در برگزاری سخنرانی دکتر علی مطهری، نماینده شجاع مردم در مجلس شورای اسلامی نمود داشت که در اسفندماه 93، با آن حوادث تلخ همراه شد. دادگاه رسيدگي به پرونده متهمان حمله به علي مطهري در شيراز با وجود تاکید علی مطهری و وكيل او بر رضايت از تيم مديريتي دانشگاه شيراز و عدم انجام هيچگونه شكايتي از ايشان، در کنار شناخت آمرین و صدور احکامی برای عاملین این حمله تاسف بار، رئيس دانشگاه شیراز، قائم مقام وي و دبیر تشکل برگزار کننده این برنامه را مقصر شناخت و در حكمي بي سابقه، ايشان را به انفصال از خدمات دولتي محكوم کرد.

این روزها که زمزمه استعفاي دکتر مجيد ارشاد از ریاست دانشگاه شیراز به گوش می رسد، بیش از پیش نتیجه منفی اساس این برخورد با دانشگاه و شتاب زدگی دستگاه قضائي فارس در ابلاغ اين احكام جهت اجرا، قابل ملاحظه است.

دانشگاه شيراز از زمان روي كار آمدن دولت تدبير و اميد و حضور ارشاد و تيم همراه او در هيأت رئيسه دانشگاه، با وجود برخی عقب نشيني ها در برابر فشار مخالفان دولت اما در مجموع، با مديريتي سنجيده و قابل قبول، دوران كم حاشيه و موفقی از سر گذرانده و تمام تلاش دلواپسانِ مخالف دولت در زمين گير کردنِ اين تيم و به حاشيه راندن آن را بي نتیجه گذاشته است؛ افسوس كه پاسخ اين مديريتِ صواب و ایستادگی در برابر حق و تصمیم مستقل، محكوميت دانشگاه و استعفاي قهرآميز رئيس مجموعه اي است كه رهبري نظام، زماني آن را دارالعلمي در دارالعلم شيراز خوانده بود.

ما به جد، خواهان آنیم که با ايستادگي رئيس جمهور بر وعده هاي خود به جامعه دانشگاهيان و پيگيري تحقق آن وعده ها از سوي وزير علوم، نبايد اجازه داد كه شرافت دانشجو و حيثيت دانشگاه در اين ماجرا این چنین مخدوش شود و حال كه كار بدين منزل رسيده است نبايد گذاشت كه قربانی کردن روسای دانشگاه، بدل به بدعت تازه اي از سوي اقتدارگرايان در حق آناني شود كه سوداي اصلاح امور و دغدغه تعالي كشور را در سر دارند.

وزارت علوم دولت تدبير و اميد و دیگر مسئولانی که دلی در گرو پاسداشت مقام دانشجو و شان دانشگاه و مدیران حق جو دارند، نبایستی به استعفای دکتر مجید ارشاد از ریاست دانشگاه شیراز رضايت دهند كه اين همانا به معنای تمکین در برابر خواست اصلي مخالفان در سال منتهی به انتخابات بوده و است.

انجمن وفاق و توسعه دانشجویان دانشگاه شیراز با وجود برخي انتقادات به شيوه مديريتي دانشگاه در طول بيش از سه سال گذشته اما استعفای رئیس دانشگاه در شرايط فعلي را از جهات مختلف به زيان دولت، دانشگاه و دانشجويان دانسته و اميدِ آن دارد كه جدّيت مسوولان مربوط بر تداوم حضور ایشان قرار گیرد تا با بازگشت ایشان به عرصه رياست، دانشجويان، استادان و كارمندان دانشگاه شيراز را از تشويش كنوني و نگراني از تيرگي آينده و تکرار این برخوردهای نا به جا، رهایی بخشد.

والسلام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. ما (قشر دانشگاهی) مدت هاست که دل از وزیر علوم بریده ایم. شاید به جرئت بتوان گفت که خنثی ترین وزیر کابینه دولت تدبیر و امید همین وزیر علوم ماست. بابا چرا باید یک پزشک وزیر ما باشد(البته دکتر معین هم پزشک بود ولی این و کجا و آن کجا)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا