خرید تور تابستان ایران بوم گردی

بازی خبرگزاری دولت با مصاحبه‌ی باهنر

ایرنا، خبرگزاری دولت، در اقدامی با تحریف خبر انتشار مصاحبه‌ی محمدرضا باهنر [لینک]، از او خواسته است که در قبال منتشر کنندگان موضع بگیرد.

این رفتار ایرنا مربوط به بازنشر مصاحبه محمدرضا باهنر، سیاست‌مدار برجسته اصول‌گری میانه‌رو است با نشریه گفت‌وگوی اجتماعی.

در مصاحبه اصلی، باهنر توضیح داده که در زمان مجلس سوم، تنازع سیاسی در کشور بالا گرفته بود و بنابراین به عنوان نماینده اقلیت جناح راست در آن دوره، به مهدی کروبی رئیس منتخب چپ‌های آن دوره پیشنهاد کرده یک باشگاه سیاسی تاسیس شود و نزاع‌ها در آن مطرح.

باهنر در ادامه و برای روشن‌کردن حساسیت دوره سوم پارلمان به اتفاقات آن دوره اشاره کرده و سپس گفته در میانه این اتفاقات، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، تمهیداتی اندیشیده که بعدها به کمک سیستم حکم‌رانی آمده و کارها را تسهیل کرده است. او قبول قطعنامه ۵٩٨ و عزل آیت‌الله منتظری را نمونه این اقدامات عنوان می‌کند که پس از رحلت امام خمینی، رهبری آیت‌الله خامنه‌ای را تسهیل کرد.

سپس می‌گوید: «چندی قبل با آقای حجازی [در] بیت [رهبری] صحبت می‌کردم؛ به ایشان گفتم که تصور کنیم اگر امام مثلا آقای منتظری را عزل نکرده بود یا در حالی که ۱۵ روز پیش از پذیرش قطعنامه گفته بودند «جنگ جنگ تا رفع فتنه در جهان»، اگر نمی‌گفتند جام زهر را نوشیدم و قطعنامه را نمی‌پذیرفتند یا اگر قانون اساسی که شرط مرجعیت مطلق را برای رهبر در نظر گرفته بود، اصلاح نمی‌شد و کار سخت رهبری سیاسی بر دوش یکی از مراجع آن زمان می‌افتاد، معلوم نبود چه سرنوشتی برای انقلاب رقم می‌خورد. به آقای حجازی گفتم ان‌شاءلله خدا سایه حضرت آقا را بر سر ما مستدام بدارد، اما آقا و بیت برای بعد از آقا چه فکری کردند؟»

این بخش ا صحبت‌های باهنر هم با توجه به حساسیت موضوع به طور کامل در بازنشر آن مصاحبه در انصاف نيوز آمده بود.

ایرنا اما با استفاده از تعبیر اشتباه «تقطیع»، نظر محمدرضا باهنر را درباره‌ی آن پرسیده است در حالی که عین جملات مصاحبه‌ی اصلی بازنشر شده است.

گفته‌های تکمیلی باهنر

متن توضیحات تکمیلی آقای باهنر به ایرنا درباره‌ی موضوعی که در آن مصاحبه مطرح شده است در پی می‌آید:

«این مصاحبه مربوط به سه ـ چهار ماه قبل است. گفتگویی انجام دادم با نشریه‌ای تحت عنوان گفت‌وگوی اجتماعی که در آنجا به صورت مفصل صحبت و در آن نشریه درج و دو سه ماه قبل هم منتشر شده بود.

برخی‌ از سایت‌ها این مصاحبه را تقطیع و جمله‌ای را بزرگ و پررنگ کرده بودند که طبیعی است این جمله بدون توضیحات قبلی و بعدی، قدری مساله‌دار است.

اصل صحبت به این شکل بود که من خیلی وقت قبل، خدمت یکی از مقامات بزرگ رسیده بودم و با وی صحبت کردم. صحبت اینگونه آغاز شد؛ خداوند سایه مقام معظم رهبری را بر سر ما مستدام بدارد و خودشان بتوانند انقلاب را تحویل آقا امام زمان (عج الله) بدهند و عمر پربرکتشان طولانی‌تر و پربرکت‌تر باشد. مساله بعد که بیان شد این بود، حضرت امام(ره) در سال‌های آخر عمر خود سه، چهار تصمیم مهم را گرفتند که تقریبا اگر هر کدام از این تصمیمات را نمی‌گرفتند شاید آینده نظام جمهوری اسلامی مساله‌دار می‌شد و بنده آن موارد را شمردم. به عنوان مثال ایشان قائم مقام خود را عزل کردند یا اینکه قانون اساسی به این شکل اصلاح شد که نیاز نیست رهبری مرجعیت علی الاطلاق داشته باشد و در حد اینکه اهل استنباط باشد کفایت می‌کند.

مساله پذیرش قطعنامه بسیار مهم بود و حضرت امام که بسیار بر دفاع مقدس تاکید داشتند اما بالاخره به موقعیتی رسیدند که صراحتا فرمودند من جام زهر را می‌نوشم و قطعنامه را می‌پذیرم. همانطور که گفتم اگر امام (ره) هر کدام از این اقدامات را انجام نداده بودند، بعد از رحلت ایشان مشخص نبود چه اتفاقی برای نظام جمهوری اسلامی ایران بیفتد و هر کدام از این موارد را که تصور می‌کردیم از جمله آنکه اگر قائم مقام عزل یا اگر قانون اساسی اصلاح نمی‌شد و اگر قطعنامه پذیرفته نمی‌شد، این موارد مصیبت بزرگی برای نظام بود.

بنده عرض کردم ما اکنون با یکسری مشکلات رو به رو هستیم و حضرت آقا برای این موضوعات بعد از خودشان چه فکری کرده‌اند. خدا آن روز را برای ما نیاورد و امیدواریم ما آن روز را درک نکنیم و قبل از آنکه ایشان را از دست بدهیم خودمان از دنیا برویم.

حضرت آقا هم به‌شدت آینده‌نگر هستند. من یکبار این سخن را گفته‌ام و الان هم تکرار می‌کنم که من واقعا در مملکت با چراغ گشته‌ام اما احدی را غیر از شخص مقام معظم رهبری ندیده‌ام که در فکر ۲۰ و ۵۰ سال آینده انقلاب و نظام باشند. آقا در بیانیه گام دوم فرمودند که ۴۰ سال ابتدای انقلاب این کارها را انجام داده‌ایم و خوب است که ۴۰ سال دوم نیز مسیری را مشخص کنیم که فاصله میان واقعیت‌ها و ایده‌ال‌هایمان کم شود، چراکه اکنون در جاهایی بین واقعیت‌های جامعه و ایده‌ال‌ها فاصله افتاده است.

من سوال کردم که آقا باید برای بعد از خودشان رهنمودها و راهنمایی‌ها ارائه کنند و پیش‌بینی‌هایی انجام دهند. اصل موضوع این بود، اما متاسفانه رسانه‌ها آمدند و فقط یک جمله را تیتر کردند که آیا آقا برای بعد از خودشان فکری کرده‌اند یا خیر! نزدیک انتخابات خبرگان چنین موضوعی را مطرح کرده‌اند؛ اگر از این اقدام قصد و غرضی داشته‌اند خداوند همه ما را ببخشد و اگر هم از روی بی توجهی این کار را انجام داده‌اند باید قصور را جبران کنند».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا