«بیمارستان اکباتان همدان مرکز جامع طبی کودکان میشود»
بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان همدان با داشتن ۲۷۲ تخت بیمارستانی و بخشهای درمانی، جراحی کودکان، ارتوپدی کودکان، هماتولوژی کودکان، بعد از ۱۴ سال آغاز به کار کرد و در حال حاضر آماده پذیرش و خدمات رسانی به مردم استان همدان است.
روزنامه همدان پیام نوشت: «رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با ارائه انواع خدمات پزشکی بیمارستان اکباتان به یک مرکز جامع طبی کودکان تبدیل خواهد شد و با قوت کار را جلو میبریم تا به این مرحله برسد که در غرب کشور بینظیر شود.
محمد مهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به موضوع بهرهبرداری از بیمارستان اکباتان اظهار کرد: عملیات ساخت این بیمارستان از سال ۱۳۸۷ و حدود ۱۴ سال افت و خیز داشته و روز پنج شنبه هفته گذشته رسما به مرحله بهرهبرداری رسید و جا دارد از تمام کسانی که سهمی در ایجاد این بنا داشتند قدردانی کنم.
مجذوبی با اشاره به وجود قریب به ۵۰۰هزار نفر جمعیت زیر ۱۸سال در استان همدان، افزود: در خصوص دسترسی به خدمات سلامت در حوزه کودکان نارضایتی داشتیم با توجه به اینکه جمعیت قابل توجهی دارد باید یک بستری ایجاد شود برای اینکه در این حوزه خدمات ارتقا پیدا کند، در نهایت تصمیم بر این شد که این بیمارستان ، بیمارستان کودکان اکباتان شود.
او ادامه داد: از روز پنجشنبه هفته گذشته انتقال کودکان را در سه مرحله آغاز کردیم و همگی دلسوزانه پای کار آمدند. سعی شد با حداکثر ایمنی بچهها منتقل شوند و تاکنون بیش از ۸۰۰ نفر مراجعه سرپایی و ۲۰ نفر بستری شدند. بیمارستان دارای ۲۷۰ تخت، ۱۹۰ تخت بخش عمومی و مابقی تختهای ستارهدار است.
قائم مقام وزیر بهداشت در استان همدان عنوان کرد: در واحد آزمایشگاه و رادیولوژی مشکلاتی نداریم و ما پیگیر هستیم بتوانیم در آینده ام آر آی هم در این مرکز مستقر کنیم. طبقه هشت و نهم این بیمارستان دارای بخشهای آموزشی بینظیری است و به لحاظ آموزشی نقش موثری دارد.
او توضیح داد: در تلاش هستیم کلینیک تخصصی بعدازظهر هم در بیمارستان فعال کنیم، این نکته را باید تاکید کرد که همچنان مرکز ارائه دهنده خدمات حوادث و سوانح، بیمارستان بعثت است.
مجذوبی تبیین کرد: در مورد خدمات جراحی نیز در کنار خدمات داخلی پیگیر هستیم تا کلیه گرایشهای اطفال را همچون فوق تخصص ارتوپدی به طور کامل در این بیمارستان ارائه خدمات کنند.
او اضافه کرد: با ارائه انواع خدمات پزشکی بیمارستان اکباتان به یک مرکز جامع طبی کودکان تبدیل خواهد شد و با قوت کار را جلو میبریم تا به این بلوغ برسد که در غرب کشور بینظیر شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: در حوزه جذب توریست درمانی یا گردشگری سلامت هم در استان، قطعا بیمارستان اکباتان جایگاه بالایی دارد و لازم است دیگر بخشها نیز در زمینه زیرساختها در استان فعال شود.
او خاطرنشان کرد: دانشگاه حقیقتا در این مدت تلاش کرده در یک محور به تنهایی حرکت نکند و همه جهتها را فعال کند چه در حوزه بهداشت، آموزشی و تحقیقاتی و درمان و حوزه توسعه و انضباط مالی.
از دو هزار و 800 تخت خوابگاهی دولت سیزدهم 800 تخت در دانشگاه علوم پزشکی همدان بهرهبرداری شده است. مجذوبی با اشاره به افتتاح چندین خوابگاه دانشجویی در همدان بیان کرد: از دوهزار و هشتصد خوابگاهی که در دولت سیزدهم افتتاح شده بیش از ۸۰۰ تخت در دانشگاه علوم پزشکی همدان رقم خورده است.
او عنوان کرد: طی ماههای اخیر، مجوز راهاندازی پارک علم و فناوری نیز اخذ شد و به بهرهبرداری رسید و حوزه تحقیقات ما مثل خیلی از بخشهای دیگر دوره درخشانی را طی کرده و به زودی در حوزه وزارتخانه از بخش تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تجلیل خواهد شد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ شرکت در پارک علم و فناوری مستقر هستند و سعی میکنیم آنان را توسعه و در حوزه فناوری اقدامات بیشتری را انجام دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ سوالی مبنی بر شرایط پارکینگ در بیمارستان اکباتان گفت: علاوه بر محوطه بیمارستان تلاش میکنیم زمین مرکز بهداشت در مجاورت بیمارستان را هم به این امر تخصیص دهیم.
او با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سراسر کشور، اظهار کرد: پویش سلامت به صورت رقابتی بین استانها شروع شده است و در استان ما کار رسانه ای و تبلیغی خوبی آغاز شد که باید با مشارکت رسانهها افزایش یابد و مشارکت مردم بیشتر شود.
مجذوبی افزود: رسانهها در این خصوص باید جدیتر وارد شوند و مردم را به مشارکت در پویش ترغیب کنند، چون غربالگری روی سلامت استان تاثیر بسزایی دارد و کشف بیماری فشارخون و دیابت میتواند از بروز بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی و… پیشگیری کند.
او ادامه داد: با دقت و حساسیت پرسنل دانشگاه، در زمینه کشف پیش دیابت رتبه اول کشور و در کشف بیماران مربوط به فشارخون رتبه ششم و در شناسایی افراد مشکوک به دیابت رتبه چهارم کشور را به دست آوردیم و کیفیت را فدای کمیت نکردیم.
بیمارستان اکباتان با هزینهکرد یک هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این نشست با اشاره به اینکه سی تی اسکن ۳۲ اسلایس در این بیمارستان نصب شده که در نوع خود بینظیر است و کیفیت آن بالاست و بسیار مرغوب است افزود: دستگاه ام آر آی نیز برای این بیمارستان در حال خرید است.
بابک یوسفی همچنین با بیان اینکه یک هزار میلیارد تومان به قیمت روز برای بیمارستان اکباتان هزینه شده و ۱۲۰ میلیارد تومان در قالب منابع مالی تجهیزات از وزارت بهداشت به این مرکز درمانی منتقل شده است اظهار کرد: بخشی از نیروهای این بیمارستان به صورت پیمانی جذب شدند و تعدادی از سایر بیمارستانها منتقل شدندو تعدادی هم شرکتی بوده و مشکلی در حوزه نیروی انسانی نیست.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه برای پارک خودروها در این مرکز تدابیر لازم اندیشیده شده است گفت: بیمارستان ۲۳۲جای پارک دارد و در ساعات ملاقات نیز از فضای محوطه مرکز بهداشت شهرستان برای پارک بهرهمند خواهیم شد.
او با بیان اینکه زمین بیمارستان کبودراهنگ هم در حال فراهم شدن است و به زودی کار انجام خواهد شد گفت: منتطر اعتبارات جدید اورژانس این شهرستان نیز هستیم اما منتظر اعتبارات هم نخواهیم ماند و کار را پیش خواهیم برد تا قدمهای مهم را برداریم.
ثبت بیش از 3میلیون خدمت درمانی در شش ماه نخست سال توسط بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه در شش ماه گذشته بالغ بر سه میلیون خدمت درمانی سرپایی در بخش دولتی در استان همدان ثبت شده است، اظهار کرد: بیش از هشت میلیون خدمت درمانی سرپایی دربخش خصوصی و دولتی در شش ماه نخست سال به ثبت رسیده است.
رضا طهماسبی با بیان اینکه در سالهای اخیر خدمات زیادی را در حوزه درمان انجام گرفته است، عنوان کرد: دراین راستا میتوان به خدماتی که به بیمار خاص ارائه میشود مثل کاشت حلزون، خدمات دندان پزشکی تحت پوشش بیهوشی و… اشاره کرد، همچنین با ایجاد مرکز جامع سرطان و رادیو تراپی بسیاری از درد دغدغهمندان پوشش داده شده و مشکلات آنها حل شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه در شش ماه گذشته بالغ بر سه میلیون خدمت سرپایی در استان همدان ثبت شده است، تصریح کرد: بیش از هشت میلیون خدمت درمانی سرپایی دربخش خصوصی و دولتی در شش ماه نخست سال به ثبت رسیده است.
او با بیان اینکه در بخشهای رادیولوژی، سونوگرافی و سی تی اسکن در شش ماه نخست سال بیش از ۱۳۸ هزار خدمت به ثبت رسیده است، تصریح کرد: روزانه به طور متوسط بیش ۷۷۷ بیمار در بخش دولتی فقط در پنچ بیمارستان بهشتی، بعثت و مراکزدرمانی شهرهمدان خدمات رادیولژی، سونوگرافی و سی تی اسکن دریافت میکنند.
او با اظهار به اینکه با حمایت شبانه روزی وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی بسیاری از نواقصی که در حوزه درمان در گذشته وجود داشت حل شده است، تصریح کرد: از سال ۹۰ تا ۹۹ تنها ۱۳ نیروی متخصص در حوزه بیمارستانی شهرستان کبودرآهنگ مشغول فعالیت بودند که این عدد به امسال ۳۰ پزشک متخصص رسیده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان از استقرار ۳۵ پزشک متخصص آماده به کار در شهرستان تویسرکان خبر داد و افزود: تمام تلاش خود را به کار گرفتیم که رادیولوژی بانوان در تمام شهرستانها و مناطق محروم استان فعال شود و خوشبختانه در حال حاضر اغلب شهرستانهای همدان از نعمت پزشک متخصص در اکثر رشتهها همانند قلب و عروق، جراحی زنان و… برخودار هستند.
او با بیان اینکه ۸اتاق عمل در بیمارستان ۲۷۲تختخوابی اکباتان دایر است، عنوان کرد: ۱۸۸تخت بستری عادی، ۲۷تخت ایزوله، ۲۷تخت اورژانس، 24تخت مراقبت ویژه نوزادان و 14 تخت مراقبت ویژه کودکان در این بیمارستان در نظر گرفته شدهاست.
معاون درمان دانشگاه عنوان کرد: دو طبقه پاویون برای دستیاران در نظر گرفته شده و سه طبقه الحاقی دارد که بخشهای اداری، درمانی و آمفی تئاتر را شامل میشود.
دکتر طهماسبی با بیان اینکه در حوزه پرستاری در سالهای اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته است، یادآور شد: ضریب پرستار به تخت سال ۱۳۹۹ نه دهم در صد بوده که امسال به 1.2 رسیده است اما استاندارد 1.8 است و باید تلاش کنیم این میزان را ارتقا دهیم.
راهاندازی خانه بازی در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان در آینده نزدیک
رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان نیز با اشاره به بخشهای فعال در این بیمارستان گفت: در حال حاضر بخشهای هماتولوژی، گوارش کودکان، نفرولوژی، مراقبتهای ویژه، اورژانس نوزادان و … فعال است. غلامرضا کلوندی افزود: امیدواریم که با توسعه بخش درمان کودکان در این استان بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان به مرکز طبی، درمانی و فوق تخصصی کودکان غرب کشور تبدیل شود.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی اکباتان گفت: با تبدیل بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان، اتصال سلامت و گردش مالی در استان رخ داده و خروج بیمار را از استان تا حد امکان کاهش میدهد و در همین راستا میتوانیم اکثر خدمات را در این مکان ارائه دهیم.
کلوندی با بیان اینکه در حال حاضر خدمات در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان با ۱۵۰ تخت ارائه میشود افزود: از بین ۲۷۲ تخت این بیمارستان، بخشی تختهای ویژه هستند.
او با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ بیمار بستری در این مرکز داریم و ۲۰ نفر به تازگی بستری شدهاند، عنوان کرد: از زمان راهاندازی این مرکز تاکنون بیش از ۸۱۵ نفر به این مرکز مراجعه کردند.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان با بیان اینکه در روزهای اخیر و از زمان بهره برداری این مرکز درمانی قریب به ۳۰۰ بیمار سرپایی در شیفتهای مربوطه پذیرش شدند، تصریح کرد: دو جراح فوق تخصصی داریم و چند جراح عمومی نیز کمک خواهند کردند همچنین چند نفر اساتید بیهوشی برای این مرکز در نظر گرفتیم.
او با بیان اینکه ۲۳عضو هیأت علمی و متخصصین درمانی در این مرکز بیمارستانی حضور دارند و آماده خدمترسانی به مردم هستند، گفت: متخصص رادیولوژی، داروساز، پاتولوژی و آزمایشگاه در این مرکز مشغول فعالیت هستند.
کلوندی با اشاره به فضاسازی کودکانه در بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان گفت: با توجه به اینکه بیمارستان برای کودکان در نظر گرفته شده بالغ بر ۱۷۹متر فضا برای شهر بازی کودکان اختصاص یافته است که این موضوع تأثیر بهسزایی بر کاهش استرس کودکان و بهبود روند درمان دارد.»
انتهای پیام
احسن به دولت انقلابی