ترقی: مردم تشخیص میدهند کار را به دست میانهروها بسپارند یا انقلابیها
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، ائتلاف میانهروها در انتخابات مجلس را از این جهت مفید میداند که مرزبندیها برای مردم مشخص میشوند و میگوید: با این مشخص شدن مرزها مردم تشخیص میدهند که کار را به دست چه کسی میتوان سپرد؛ میانهروها یا جریان انقلابی.
میانهروها هم نامزد معرف کنند؛ چه اشکالی دارد؟!
آقای ترقی در گفتوگو با انصاف نیوز در مورد امکان تشکیل ائتلاف میانهروها که اخیر از سوی مسعود پزشکیان مطرح شدهاست، میگوید: طبق قانون جدید جریانها نمیتوانند نامزد معرفی کنند. طبق قانون باید احزاب، ائتلافها و تشکلهای سیاسی این کار را انجام دهند. اگر چنین تشکلهایی وجود داشته باشند؛ نامزدی هم معرفی کنند چه مشکلی دارد؟!
این فعال سیاسی اصولگرا امکانات دیگر این تشکل از جمله توان ایجاد یک ائتلاف در سوی مقابل را چندان مربوط نمیدانست اما بر این باور بود که به هر حال نهایتا برای مردم قدری شفافسازی میشود که میانهروها در کدام صف قرار دارند و سایرین در کدام صف. با این مشخص شدن مرزها مردم دیگر خود تشخیص میدهند که کار را به دست چه کسی میتوان سپرد؛ میانهروها یا جریان انقلابی؟! یا جریان غیرانقلابی؟!
از آقای ترقی در مورد نگاه مردم به جریانهای سیاسی موجود در رقابت انتخاباتی سوال شد: مردم همهی اینها را آزمایش کردهاند. همه به قولی امتحانشان را پس دادهاند. 8، 9 سال دست میانهروها بوده؛ 20 سال دست اصلاحطلبان بوده چند سال محدود هم دست نیروهای انقلابی بوده که دولت آقای رئیسیست و دولت اول آقای احمدینژاد. مردم خودشان میتوانند قیاس کنند، ببینند در این دورهها کدامشان بیشتر کار کرده؟! کدامشان بیشتر به نفع مردم کار کرده؟! کی باعث مشکل شده؟! تلنبار شدن مشکلات کدام دوره باعث این وضع شده؟! برای اکثریت مردم دیگر تا حد زیادی روشن است.
فضا انتخاباتی نیست چون ذهن مردم داغدار کرمان و غزه است
ترقی دربارهی نگرانیها پیرامون مشارکت انتخاباتی مردم و تاکید رهبری بر این امر اضافه کرد: مشارکت مردم ما از زمانی که تبلیغات رسمی انتخابات اوج میگیرد قابل تشخیص است. اما همین حالا هم میانگین کشوری کسانی که قطعا در انتخابات رای میدهند خوب است. در مورد کسانی هم که هنوز تصمیم نگرفتهاند مستلزم این است که فضای کشور انتخاباتی شود. الآن فضای کشور تحت تاثیر مسائل غزه، جنایات اسرائیل، شهدای کرمان،… در چنین فضایی به طور طبیعی نمیتوان میزان مشارکت را ارزیابی کرد. ذهن مردم الآن داغدار است. زمان میبرد تا فضا انتخاباتی شود. الآن شما چند بیلبورد انتخاباتی در شهر میبینید؟!
از او پرسیده شد که آیا این امر را طبیعی میداند؟! یا عمدی در کار است و عدهای نمیخواهند جو انتخاباتی شود؟
حمیدرضا ترقی: طبیعیست اما قدری تاخیر در کار افتاده. بخشی مربوط به حوادثیست که رخ داده است. فضای شهر که انتخاباتی شود حتی مردمی که اطلاع ندارند هم مطلع میشوند و در جریان قرار میگیرند.
نقد اصلاحطلبان به تایید صلاحیتها تبلیغاتی و بیمنطق است
موضوع بعدی که مطرح شد گفتههای اصلاحطلبان در مورد رد صلاحیتهای گسترده بود. سوال این بود که این نقدها نگرانیهایی واقعی هستند یا صرفا گفتههایی تبلیغاتی. حمیدرضا ترقی با تاکید بر این باور بود که «تمام این حرفها تبلیغاتیست و هیچ منطقی بر آن حاکم نیست» و پاسخش را اینطور ادامه داد: اینها کار همیشگیشان است. هیچ دورهای نبوده که اصلاحطلبان موقعیتشان را در جامعه از دست داده باشند و بعد برای اینکه در افکار عمومی رای نداشتنشان را توجیه کنند روی رد صلاحیتها مانور میدهند. اصلا چنین چیزی نیست. اینها الآن به اندازه سه برابر مجلس نامزد دارند. الآن بیش از هزار نفر از آنها در کشور تایید شدهاند. ضمن اینکه اشخاصی از جریان اصلاحات را که ما فکر نمیکردیم شورای نگهبان تایید کند تایید کرده است. اینها آمدند در تلویزیون اینهمه تهمت به نظام زدند؛ اهانت کردند؛ اینقدر حرف بیاساس زدند و… انتظار دارند نظام بیش از این در حق آنها ارفاق کند یا قانونی را شورای نگهبان بخاطر آنها زیر پا بگذارد؟! بلاخره هر کس باید عملکرد خود را بسنجد ببیند ملاکهای قانونی را برای تایید دارد؟!
میانهرو؟! یا حق داریم یا باطل، بینابینش دیگر چیست؟!
سوال پایانی تاکیدی بود بر اهمیت ائتلاف میانهروها با توجه به خطرات جدیای که کشور را تهدید میکند. آیا واقعا تهدیدات و خطرات جدیای برای کشور وجود دارد؟ و آیا امکان چنین ائتلافی وجود دارد یا خیر؟!
ترقی: البته دیگر نمیشود اینها را اصلاحطلب یا اصولگرا دانست. این گروههایی که دوز اصلاحطلبی یا اصولگراییشان کم باشند را ما از اول انقلاب داشتهایم، گروههایی که آنها را خط سه مینامیدند، اینها در جامعه اصلا محلی از اعراب نداشتهاند که بخواهند جمعشان کنار هم چیزی بشود. مردم در مواضع سیاستمداران شفافیت میخواهند. اینکه آدم یکی به میخ بزند و یکی به نعل موضع شفاف و درستی نیست. بعد هم ما اصلا نمیدانیم اعتدال و میانهرو از کجا آمده؟! ما یا حق داریم یا باطل! یا این طرفی داریم یا آنطرفی. بینابینش کجا اتفاق افتاده است؟! نه در اسلام داریم و نه در تئوری سیاسی. میانهرویی که تا به حال داشتهایم بلاخره به سمتی غش میکرده است یا سمت اصلاحطلبان و یا سمت اصولگرایان. اینها فقط دکان است. مردم الآن دنبال این هستند ببینند کدام جریان دنبال حل مشکلات مردم هستند. این رنگ عوض کردنها نشان میدهد خیلی شناخت درستی از مردم ندارند.
انتهای پیام
چپو راستمون کردید فقط میانش مونده؟چشم اونم تجربه میکنیم فقط یه زحمت بکشید نفراتو بیشترکنید زیاد الاف نشیم ممنون ازین همه کارا که مکنید
اینگونه که کاندیداها در شهرستانها مهندسی شده اند جایگاهی برای غیر از خودیهای شما نمانده که بخواهند انتخاب کنند!
انتخابات آتی انتخاب بین انقلابی۱ و انقلابی۲ خواهد بود و نه بین انقلابیها، میانه رو ها یا دیگر تفکرات سیاسی!