خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۲۰ دی سال ۷۹ | «براى جبران عقب‌ماند‌گى‌ها نياز به يك حركت سريع‌تر داريم»

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در ۲۰ دی سال ۱۳۷۹ را در ادامه می‌خوانید:

سه‌شنبه 20 دي  1379   |   14  شوال 1421                          9 ژانويه 2001

براي افتتاح همايش علم و فناوري، [آينده و راهبردها] مركز تحقيقات استراتژيك [مجمع تشخیص مصلحت نظام] كه توسط آقاي [حمید] ميرزاده برقرار شده، به مركز فرهنگي وزارت‌ كار [و امور اجتماعی] رفتيم. آقاي دكتر [محسن] بهرامي، دبير همايش گزارش مختصر داد و خيرمقدم گفت و من سخنراني مفصلي در اهميت و ضرورت تحقيقات و توسعه دانش كردم.[1] تا شب در دفتر كار كردم.

عصر اعضاي شوراي [اسلامی] شهر قم آمدند. از حضور وسيع مهاجران خارجي و داخلي متفرقه در قم، اظهار نگراني‌ كردند كه هويت فرهنگي و تاريخي شهر را عوض‌ كرده و رو به افزايش است. از ضرورت توجه بيشتر به توسعه و حفاظت فرهنگي و تاريخي قم گفتند.

شب میهمان رهبري بودم. دربارة انتخابات رياست‌جمهوري آينده بحث شد و احتمال نامزدشدن آقاي مهندس [میرحسین] موسوي و تقسيم استان خراسان و طرح فقرزدايي و اظهارات آقايان [عبدالله] نوري و [سیدمحمد] خاتمي در مورد خاطرات آیت‌الله منتظري. مهدي و فاطي، براي امور خانوادگي آمدند.


[1] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «دنيا به سرعت و با جهش به طرف ارتقا و تسلط بر طبيعت و كشف رازهاى محيرالعقول پيش مى‌رود و هر روز بخشى از آنها را مهار مى‌كند و تحت سيطره در مى‌آورد. اينكه اين حركت چه مقدار به سعادت واقعى بشر مى‌انجامد و انجاميده، بحث جداگانه‌اى است؛ چون علم در كنار خود به چيزهاى ديگرى نيازمند است كه اگر با آنها توأم نشود، مطمئن نيستيم كه همه‌ آنها سعادت‌بخش شود، ولى به هرحال دانش ارزش و يك پايه‌ بسيار مهم براى سعادت انسان است. ما بايد به پايه‌هاى ديگر هم بيانديشيم. منتها اين اجلاس براى علم و فن‌آورى است و جلسات فراوان ديگرى هم هست كه پايه‌هاى ديگر سعادت، ارتقاء واقعى و قُرب به خدا را مشخص مى‌كند. واقعاً چرا دنياى اسلام به‌ طور عام و ايران به خصوص، جايگاه خود را در حركت كاروان علم و دانش ندارد؟ وقتى تاريخ علم را خوب رسيدگى كنيم، دلايل روشن مى‌شود. واقعيت اين است كه براى جبران عقب‌ماند‌گى‌هايى كه وارث آن بوديم، نياز به يك حركت سريع‌تر داريم. اين حركت به نظر من، الان مقدور است و ايران مى‌تواند، از ابعاد مختلف، حركت نيرومندى را در جهت كسب جايگاه استحقاقى خود داشته باشد.» رجوع کنید ←كتاب «هاشمي‌ رفسنجاني، سخنرانی‌های 1379»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1401.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۷۹؛ «اصلاحات در بحران»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا