خرید تور تابستان ایران بوم گردی

کبد چرب با این درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد

سایت درمانکده نوشت: برای درمان کبد چرب در اولین مرحله باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و کمی برای کاهش وزن خود تلاش کنید. ترکیب کاهش وزن و مصرف غذاهای سالم تاثیر فوق العاده ای بر درمان چرب شدن کبد دارد. در حالت ایده آل کاهش 10 درصد از وزن می‌تواند تا حد زیادی به درمان کبد چرب کمک کند. اما بهترین درمان کبد چرب چیست؟ در ادامه می‌توانید با راهکارهایی موثر برای درمان کبد چرب آشنا شوید.

ورزش کردن

برای درمان کبد چرب در خانه قبل از هر اقدامی باید سبک زندگی خود را کمی تغییر دهید. آمارها نشان می‌دهد که مهم‌ترین دلیل ابتلا به بیماری‌های کبدی، عدم تحرک بدنی است. انجام ورزش روزانه خطر ابتلا به کبد چرب را کاهش می‌دهد و از رسوب کلسترول و چربی در کبد و رگ‌ها جلوگیری می‌کند. برای درمان کبد چرب باید روزانه به مدت 30 دقیقه ورزش کنید.

تصویر فردی که در حال ورزش کردن است.
یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای کاهش چربی کبد و جلوگیری از رسوب چربی در کبد و رگ‌ها ورزش کردن است.

درمان کبد چرب با سرکه سیب

سرکه سیب تجمع بیش از حد چربی در کبد را کاهش می‌دهد و موجب کاهش وزن می‌شود. از طرف دیگر این سرکه از کبد محافظت می‌کند و نقش مهمی بر عملکرد کبد دارد. برای مصرف سرکه سیب باید 1 قاشق چای‌خوری از آن را در یک لیوان آب گرم ترکیب کنید و روزانه 2 بار از این ترکیب استفاده کنید.

چای سبز

چای سبز یکی از بهترین دمنوش‌ها برای تقویت عملکرد کبد است. این چای دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به کاهش کلسترول کم می‌کند و از تجمع بیش از حد چربی در کبد نیز جلوگیری می‌کند. مصرف چای سبز موجب سم‌زدایی کبد و سایر اندام‌های بدن می‌شود. برای برطرف کردن علائم کبد چرب می‌توانید روزانه از 2 تا 3 فنجان چای سبز استفاده کنید.

تصویری از چای سبز
برای بهبود عملکرد کبد و رفع چربی کبد می‌توانید از چای سبز استفاده کنید.

درمان کبد چرب با زردچوبه

 برای درمان کبد چرب در خانه می‌توانید از زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه به  از بین بردن چربی‌های کبد کمک می‌کند و کبد را سم‌زدایی می‌کند. مصرف زردچوبه به دلیل آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد، برای حفظ عملکرد طبیعی کبد نیز مفید است. برای مصرف زردچوبه می‌توانید 1 قاشق چای‌خوری زردچوبه را با یک لیوان شیر ترکیب کنید و روزانه مصرف کنید.

پاپایا

یکی دیگر از روش‌های موثر برای رفع علائم کبد چرب در طب سنتی، استفاده از پاپایا است. پاپایا و دانه‌های آن به از بین بردن چربی‌های اضافی کبد کمک می‌کند و جلوی تجمع چربی در کبد را می‌گیرند. می‌توانید روزانه از آب پاپایا همراه دانه‌های آسیاب شده آن استفاده کنید.

تصویر فردی که در حال خوردن پاپایا است.
پاپایا یکی از مفیدترین میوه‌ها برای برطرف کردن علائم چربی کبد است.

قهوه

مصرف قهوه می‌تواند به خنثی کردن آنزیم‌های کبدی کمک کند و خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی را کاهش دهد. قهوه از بروز کبد چرب، آسیب به کبد و پیشرفت بیماری‌های کبد جلوگیری می‌کند و نقش موثری بر درمان این بیماری‌ها دارد. برای درمان می‌توانید روزانه از یک فنجان قهوه استفاده کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم قهوه با کاهش خطر پیشرفت فیبروز کبدی مرتبط است و به کم شدن آنزیم‌های غیرطبیعی کبد در افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی کمک می‌کند.

آب نیشکر

جالب است بدانید که مصرف روزانه آب نیشکر یکی دیگر از راهکارهای طبیعی در طب سنتی برای رفع اختلالات مختلف کبدی است.

سبزیجات

ترکیبات موجود در انواع سبزی می‌تواند به بدن در مبارزه با بیماری کبد چرب کمک کند. مطالعات انجام شده در سال 2021 نشان می‌دهد که مصرف اسفناج به دلیل نیترات و پلی فنول‌های متمایز می‌تواند روی درمان کبد چرب موثر باشد. جالب است بدانید که این نتایج در اسفناج و سبزیجات خام قابل‌مشاهده بود و سبزیجات پخته چنین تاثیری بر درمان این بیماری نداشتند.

تصویر فردی که در حال خوردن انواع سبزیجات خام است.
مصرف زیاد سبزیجات خام در رژیم غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب و جلوگیری از بروز کبد چرب کمک کند.

حبوبات

مطالعات انجام شده روی انواع حبوبات نشان می‌دهد که مصرف انواع حبوبات مثل عدس، نخود، لوبیا، سویا و نخودفرنگی می‌تواند به بهبود سلامت روده، کاهش گلوکز و کاهش تری‌گلیسیرید خون کمک کند و خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی را نیز کاهش دهد.

ماهی

 مصرف ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین، ماهی تن و قزل‌آلا به دلیل امگا 3 نقش موثری بر کاهش چربی کبد دارند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف ماهی برای کاهش التهاب و سطح چربی کبد مفید است و مقدار کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش می‌دهد.

درمان کبد چرب با خاکشیر

خاکشیر یک روش موثر برای درمان کبد چرب در طب سنتی است. برای مصرف خاکشیر می‌توانید جوشانده آن را به صورت ناشتا مصرف کنید. خاکشیر خاصیت سم‌زدایی دارد و کبد را از سموم و چربی‌های اضافی پاکسازی می‌کند.

تصویر خاکشیر
برای درمان چرب شدن کبد می‌توانید روزانه از یک لیوان خاکشیر جوشانده شده به صورت ناشتا استفاده کنید.

تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین E است و تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ویتامین E می‌تواند به کاهش چربی کبد و بهبود عملکرد آن کمک زیادی کند. هر 100 گرم تخمه آفتابگردان حدود 20 میلی‌گرم ویتامین E دارد که می‌تواند بیشتر از 100 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین کند.

سیر

سیر یکی دیگر از سبزیجاتی است که می‌تواند به از بین بردن چربی کبد کمک کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سیر یا پودر سیر موجب کاهش وزن و چربی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب می‌شود. در یک مطالعه که در سال 2020 انجام شد، مشخص شد که مصرف 800 میلی‌گرم پودر سیر در روز برای مدت 15 هفته می‌تواند به بهبود آنزیم‌های کبد و کاهش چربی کبد کمک کند.

شربت سکنجبین

اگر به دنبال این هستید که کبد چرب را سه سوته درمان کنید، پیشنهاد ما مصرف شربت سکنجبین است. برای تهیه سکنجبین باید یک واحد سرکه انگور طبیعی را با 2 واحد عسل و 8 واحد آب ترکیب کنید. سپس مواد را روی حرارت قرار دهید تا به صورت ملایم بجوشند. زمانی که حدود یک‌سوم آن بخار شد، می‌توانید یک دسته نعناع به آن اضافه کنید. درنهایت این شربت را صبح‌ها به صورت ناشتا و یا یک ساعت بعد از غذا میل کنید تا کبد چرب درمان شود.

درمان کبد چرب با گیاهان دارویی

در طب سنتی برای درمان کبد چرب در زنان و مردان توصیه می‌شود از گیاهان دارویی استفاده شود. برای درمان کبد چرب با عرقیات می‌توانید از عرق شاه تره و عرق کاسنی، عرق خار مریم و عرق رازیانه استفاده کنید. این گیاهان دارویی هم به درمان این بیماری و همچنین پاکسازی و سم‌زدایی کبد کمک کند.

تصویر انواع عرقیات گیاهی
مصرف عرق کاسنی و عرق خار مریم می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند.

درمان فوری کبد چرب با دارو

بهتر است بدانید که هیچ داروی رسمی و تایید شده‌ای برای درمان کبد چرب وجود ندارد. بیشتر داروهایی که برای درمان کبد چرب استفاده می‌شوند، به صورت غیرمستقیم روی این بیماری موثر هستند و به مدیریت بهتر بیماری کمک می‌کنند. در اکثر بیماران پزشک از داروهایی برای درمان فشارخون، کلسترول بالا، دیابت نوع 2 و چاقی استفاده می‌کند. بیشتر داروهایی که برای درمان کبد چرب استفاده می‌شوند، کاملا گیاهی هستند و به سم‌زدایی کبد و همچنین کاهش چربی کبد کمک می‌کنند. برای آموزش درمان کبد چرب بهتر است زیر نظر متخصص گوارش از داروهای گیاهی برای درمان کبد چرب استفاده کنید.

جراحی پیوند کبد

آخرین راهکار برای درمان کبد چرب زمانی که این بیماری درمان نشود و کبد به‌طور کامل از کار بیفتد، پیوند کبد است. در این شرایط بیمار باید در لیست انتظار پیوند کبد قرار بگیرد و بخشی از کبد یک فرد اهدا کننده را در بدن قرار دهد. از آنجایی که کبد می‌تواند خود را بازسازی کند، بخش پیوند شده کبد دوباره به صورت یک کبد سالم و طبیعی رشد می‌کند.

اگر بیماری کبد چرب درمان نشود چه میشود؟

در صورتی که بیماری کبد چرب به‌موقع درمان نشود، خطر التهاب و آسیب به کبد افزایش می‌کند و در این شرایط ممکن است فرد به بیماری‌های خطرناکی مثل هپاتیت الکلی، سیروز کبد، سرطان و نارسایی کبد مبتلا شود.

برای درمان کبد چرب از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

برای بهبود کبد چرب سعی کنید مصرف الکل را به‌طور کامل کنار بگذارید و به جای مصرف غذاهای ناسالم و شیرین، تنها از مواد غذایی سالم و ارگانیک استفاده کنید. در ادامه می‌توانید با لیستی از غذاهای مضر برای درمان کبد چرب آشنا شوید.

اینفوگرافی غذاهای مضر برای  کبد چرب
مصرف الکل و خوردن غذاهای شیرین، سرخ‌شده و فرآوری‌شده برای افراد مبتلا به کبد چرب مضر هستند و موجب تشدید علائم می‌شوند.
  • الکل
  • غذاهای شیرین
  • غذاهای سرخ‌شده
  • نمک
  • نان سفید، برنج و ماکارونی
  • گوشت قرمز
  • غذاهای فرآوری شده
  • لبنیات پرچرب

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا