خرید تور تابستان

شش ابزار و منبع برای مبارزه با اطلاعات نادرست در سال 2023

وبسایت رسانیوم، که حوزه‌ی تخصصی‌اش ارتباطات و رسانه است، در مطلبی به معرفی ابزارهایی پرداخته است که با آنها می‌توان اطلاعات نادرست را شناخت و با آنها مبارزه کرد: در دنیای دیجیتال امروزی، گسترش اطلاعات نادرست یا گمراه کننده به دلیل تأثیر بالا بر افکار عمومی، شکل دهی به گفتمان های سیاسی و منجر شدن به اقدامات یا تصمیمات مضر برای افراد و جامعه، به یک موضوع نگران کننده تبدیل شده است. همچنین، این واقعیت که این اطلاعات را می توان به سرعت و به راحتی به اشتراک گذاشت، موضوع را بدتر می کند.

بنابراین، مهم است که مسئولیت آنچه را که مصرف می کنیم و به اشتراک می گذاریم بر عهده بگیریم و هنگامی که اطلاعات نادرستی به دستمان رسید، آن را نپذیریم. با در نظر گرفتن این موضوع، ما فهرستی از ابزارهای ضروری را گردآوری کرده ایم که می تواند به شما در مبارزه با اطلاعات نادرست در سال 2023 کمک کند:

1-   NewsGuard

مرورگر شرکت نیوزگارد، اطلاعات دقیقی در مورد قابلیت اطمینان و اعتبار وب سایت های خبری و اطلاع رسانی در اختیار کاربران قرار می‌دهد و بر اساس این عوامل به آن ها امتیاز درصدی می دهد. همچنین با کمک روزنامه نگاران آموزش دیده برای ارزیابی وب سایت ها بر اساس مجموعه ای از معیارهای تعریف شده مانند دقت، شفافیت و انصاف، به کاربران کمک می کند تا در مورد منابع خبری که قصد استفاده دارند، تصمیمات آگاهانه بگیرند.

2- NewsWhip

نیوزویپ یک ابزار نظارت بر رسانه است که به کاربران امکان می دهد مطالب را در سراسر اینترنت ردیابی کنند. با استفاده از این ویژگی، کاربران می توانند شناسایی کنند که چه کسی اطلاعات خاص را به اشتراک می گذارد، چه مقالاتی نوشته می شود و همچنین می توانند روایت های نوظهور ناشران خاص را دنبال کنند. این ابزار می تواند برای روزنامه نگاران، پژوهشگران و سایر افرادی که به دنبال اطلاعات دقیق و قابل اعتماد هستند بسیار ارزشمند باشد.

3-   Media Bias/Fact Check

این وب سایت منابع خبری را بر اساس سوگیری و دقت واقعی آن ها رتبه بندی می کند و اطلاعاتی در مورد اعتبار آن ها، تاریخچه، مالکیت و بودجه هر منبع در اختیار خوانندگان قرار می دهد و آن ها را در مقیاسی از سوگیری افراطی چپ تا سوگیری افراطی راست رتبه بندی می کند. این وب سایت همچنین رتبه بندی کلی از دقت واقعی منبع را ارائه می کند که از «بسیار زیاد» تا «خیلی کم» متغیر است.

4-   FactCheck.org

یک وب سایت غیرحزبی است که صحت ادعاهای مطرح شده توسط سیاستمداران و شخصیت های عمومی در ایالات متحده را رصد و تأیید می کند. علاوه بر این، هدف این وب سایت ارتقاء سواد رسانه ای از طریق آموزش مردم در مورد چگونگی شناسایی اخبار جعلی و اطلاعات نادرست است.

5-   Google Fact Check Explorer

ابزار گوگل فکت چک مبتنی بر وب است که برای کمک به روزنامه نگاران، محققان و عموم مردم در شناسایی و نظارت بر ادعاهای رد شده در سراسر اینترنت طراحی شده است. این ابزار مانند یک موتور جستجو عمل می کند و به کاربران امکان می دهد موضوعات خاصی را جستجو کنند و مقالات مرتبط با آن ادعاها را مشاهده کنند.

6-   News Literacy Project

پروژه سواد خبری یک سازمان غیرانتفاعی است که هدف آن تجهیز افراد به ابزارهای لازم برای تبدیل شدن به مصرف کنندگان آگاه و فهیم اخبار است. این وب سایت منابعی مانند درس های تعاملی، آزمون ها و ابزارهای راستی آزمایی را برای کمک به افراد در بهبود مهارت های سواد رسانه ای خود ارائه می دهد.

شیوع اطلاعات نادرست در دنیای دیجیتال، اهمیت ابزارهای قابل اعتماد مانند افزونه های مرورگر، وب سایت های بررسی واقعیت و ابزارهای نظارت بر رسانه را برای مبارزه با اطلاعات نادرستبیش از گذشته آشکار می کند. با مسئولیت پذیری در قبال اطلاعاتی که مصرف می کنیم و به اشتراک می گذاریم، می توانیم یکپارچگی و قابلیت اطمینان محتوا را حفظ کنیم و به جامعه ای قابل اعتماد و آگاه تر کمک کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا