سیستم معیوب جمعآوری زباله در طبیعت هرمز
فاطمه دشتی، مدیر روابط عمومی استارتاپ زیست محیطی جامُش در روزنامه صبح ساحل (بندرعباس) نوشت: «سالهاست مشکل پسماند، طبیعت بکر و زیبای هرمز را با بحران روبهرو کرده است و از عوامل اصلی آن میتوان به رفتار برخی از گردشگران، سیستم معیوب جمعآوری زباله و عدم وجود سایت پسماند اشاره کرد.
حجم زیاد ورود گردشگر به جزیره هرمز و عدم وجود زیرساخت مناسب درخصوص مدیریت پسماند، جان طبیعت زیبای این جزیره را به خطر انداخته و باعث آلودگی آب، خاک و هوا شده و متاسفانه مناطق بکر و جاذبههای گردشگری هرمز مملو از انواع پسماند از قبیل بطریها و شیشههای نوشیدنی، کیسههای رهاشده، پوست تخمه، ته سیگار و… شده است.
گردشگری و محیط زیست همواره ارتباط نزدیکی با هم دارند و در صورتیکه گردشگری با رعایت قوانین و فرهنگ حضور در طبیعت همراه باشد، قطعا آسیب کمتری به محیط زیست وارد میشود. از طرفی، سرریز شدن سطلهای زباله در سراسر جزیره، تجمع پسماندها در اطراف سطلها، جولان مگسها در آن محیطها، فعالیت غیربهداشتی و غیراصولی زبالهگردها در محل تجمع زبالهها و احتمال انتقال بیماری، همه و همه نشانگر سیستم معیوب حمل و نقل و جمعآوری زباله در جزیره هرمز میباشد و چهره آن را نازیبا کرده است.
در جزیره هرمز مکانی به عنوان سایت پسماند برای تفکیک و پردازش پسماندها وجود ندارد و تجمع زبالهها در محلی که قبلا زیستگاه حیوانات بوده، خانه امن گونههای زیستی جزیره مانند آهوها و مناظر زیبای آن را تهدید میکند؛ همچنین بخشی از زبالههای دپوشده به جای دفع بهداشتی و اصولی، سوزانده شده و دود ناشی از آنها موجب تولید گازهای سم ی و آلودگی هوا میشود؛ با ادامه این مسائل متاسفانه تا چند وقت دیگر نگین خلیج فارس زیر بار زباله نفس نمیکشد.
وجود سایت پسماند و خط تفکیک زباله، آموزش شهروندان و گردشگران درخصوص کاهش تولید پسماند، آموزش و ترویج فرهنگ طبیعتگردی گردشگران، فرهنگسازی تفکیک پسماند تر و خشک از مبدا، تبلیغات هدفمند برای حفظ محیط زیست، برگزاری پویشهای نریختن زباله در طبیعت به شکل خلاقانه و وضع قوانین زیست محیطی برای گردشگران از مواردی هستند که علاوه بر بهبود وضعیت موجود مدیریت پسماند، موجب ارتقاء سطح فرهنگ زیست محیطی و افزایش اشتغالزایی برای ساکنین جزیره نیز میشود.»
انتهای پیام