نظر آیت الله گرامی دربارهی برهم زدن سخنرانیها: بگذاریم همه حرف بزنند
«باید بگذاریم همه حرف بزنند چرا که این حرف در دل این فرد هست و اگر عمومی بیان نکند خصوصی مطرح می کند و گاهی تاثیرات صحبتهای خصوصی بیش از عمومی است و لذا بهتر آن است که اگر مخالف یا منتقد حرفی دارند بزنند و دیگران هم جواب بدهند» [ آیت الله گرامی ]
انصاف نیوز: لغو و یا ایجاد اختلال در سخنرانی ها به دلایل یا بهانه های گوناگون در کشور به امری مرسوم تبدیل شده است. گزارش های زیادی از جریان های سیاسی مختلف نشان می دهد که با ابزارهایی که در دست دارند تا می توانند سخنرانی های رقبای خود را لغو کرده و یا برای اختلال در آنها تلاش هایی صورت می گیرد.
خبرنگار انصاف نیوز با آیت الله گرامی، یکی از مراجع شیعه که در مبارزات سیاسی علیه رژیم پهلوی سابقه دارد، در این باره گفتگویی کرده و از وی پرسیده است که آیا در سیره معصومین علیهم السلام موردی وجود دارد که حضرات در سخنرانی فردی اختلال ایجاد کرده باشند و آیا برای برخوردهای این چنینی می توان مجوز شرعی ارائه کرد؟
آیت الله محمدعلی گرامی با تاکید بر لزوم آزادی بیان برای ایجاد جامعه سالم، گفت: در زمان معصومین علیهم السلام اگر کسی شبهه ای هم داشت می آمد و مطرح می کرد، حتی زندیق هم اگر مطلبی داشت مطرح می کرد. جلوگیری از صحبت دو معنا دارد؛ یا به این معناست که ما قدرت پاسخ دادن نداریم یا اینکه بگوییم این صحبت به ضرر اسلام است. فکر نکنم جلوگیری از بیان مطالب اثر مطلوبی داشته باشد. وقتی که از اظهار نظر جلوگیری شود، افراد به سوی کارهای زیرزمینی می روند و اگر خود آن گوینده هم به دنبال کار زیر زمینی نرود کسانی که با او هم عقیده اند به سوی این کارها می روند.
این مبارز سیاسی پیش از انقلاب ادامه داد: شاید برخی از گروهها که به دنبال کارهای تشکیلاتی مسلحانه رفتند به دلیل برخوردار نبودن از آزادی بیان بود. قاعدتا باید هرکسی حرفش را بزند و کسی هم که با حرف او مخالف است جواب او را با سخن بدهد.
آیت الله گرامی در پاسخ به این سوال که آیا می توان با این برداشت که برخی از سخنرانها به انقلاب آسیب می زنند با آن ممانعت کرد؟، گفت: سخن می تواند به انقلاب ضربه بزند اما سخنی که جواب آن داده نشود؛ اگر بتوانیم جواب این سخن را با سخن بدهیم اثر آن خنثی می شود. میزان صحبت است و نه فرد؛ ممکن است قوای مربوطه بر اساس مصلحتی که برای مردم در نظر می گیرند صحبت کسی را ممنوع کنند اما این شایسته انقلاب نیست. باید بگذاریم همه حرف بزنند چرا که این حرف در دل این فرد هست و اگر عمومی بیان نکند خصوصی مطرح می کند و گاهی تاثیرات صحبتهای خصوصی بیش از عمومی است و لذا بهتر آن است که اگر مخالف یا منتقد حرفی دارند بزنند و دیگران هم جواب بدهند.
این استاد دروس خارج حوزه علمیه قم، برهم زدن سخنرانی ها را مصداق ایجاد بی نظمی دانست و تصریح کرد: اینگونه بی نظمی ها شایسته انقلاب نیست.
آیت الله گرامی افزود: «ابن کواء» آن منافق معروف در موقع نماز خواندن حضرت امیر علیه السلام آیه قرآن می خواند که «لئن اشرکت لیحبطن عملک» و می گفت که حضرت امیر کافر شده است. حضرت سکوت می کرد و این شخص آیه قرآنش را می خواند. حضرت نه در موقع نماز نسبت به این شخص کاری را انجام داد و نه پس از نماز و او هم حرفش را زد. در سیره پیغمبر و حضرت امیر علیهما السلام موردی را نداریم که مراسم صحبت کسی را به هم زده باشند.
انتهای پیام
ترس از این است که گوشه ای از پرده بالا زده شود !
حضرت آيت الله، موضوع اينجاست که آنها بصيرت نداشتند وگرنه قطعا مراسم صحبت و سخنراني هاي مخالفان را برهم ميزدند!