خرید تور تابستان

فعال اصلاح طلب: سال ۵۷ به مردم وعده‌های زمینی و آسمانی دادند / صدای شکستن استخوان طبقه متوسط می‌آید/ عجیب است به رفراندوم در فلسطین معتقدیم ولی در ایران نه + فیلم

نسرین نیکنام در دیدار نیوز نوشت:

هدایت‌الله آقایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که در پی حوادث سال ۸۸ دستگیر و زندانی شد در گفت‌وگوی پیش رو که می‌توانید آن را اینجا در کانال یوتیوب و آپارات ببینید مهمترین دلیل مشکلات شرایط کنونی را وعده‌هایی می‌داند که در سال ۵۷ به مردم دادند، وعده‌های زمینی و آسمانی که از نظر او هیچ کدام محقق نشده است.

به گفته این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، دلیل اصلی بروز حوادثی مانند حوادث سال ۱۴۰۱ درد‌های مشترک مردم است که عمده این درد‌ها هم ناشی از مسایل و مشکلات اقتصادی و معیشتی است و تحت فشار قرار گرفتن مردم محرک اصلی دامنه اعتراض‌ها می‌شود.

آقایی دلایل اجتماعی و فرهنگی را هم در بروز حوادث دخیل می‌داند، اما می‌گوید: معیشت و اقتصاد برای مردم اهمیت زیادی دارد و نکته مهم‌تر در این اعتراض‌ها برخوردی است که حاکمیت با آن‌ها دارد؛ در سیستم‌های دموکراسی مردم یقه حکومت را نمی‌گیرند بلکه به این فکر می‌کنند که خودشان چطور می‌توانند با پیدا کردن راه‌حل و انتخاب آدم‌های درست، مطالبه‌گری کنند؛ هر چند که در دموکراسی باند‌های پشت پرده هم وجود دارد، اما این یک اتفاق از نظر مردم، عادی و معمولی است.

حکومت‌های توتالیتر همواره می‌خواهند بمانند

او می‌گوید: ماجرا در حاکمیت‌های توتالیتر فرق می‌کند، این نوع حاکمیت، چون می‌خواهد بماند و دائمی باشد، مردم مطالبه‌گر به سراغ حاکمان می‌روند و هر جا کم‌کاری رخ دهد و مشکلی پیش بیاید انگشت اعتراض به سمت حاکمیت است. در این نوع از حکومت مردم تظاهرات می‌کنند، رسانه‌ها آن را منتشر می‌کنند، اما بحث براندازی ندارند.

اینطور که این عضو حزب کارگزاران سازندگی می‌گوید، علت حوادث ۸۸ یا حتی اتفاق‌های قبل‌تر که باعث موج‌های اعتراضی شد، انباشت مطالباتی بود که به آن توجه نشده و روی هم تلنبار شده بود و در نهایت راهپیمایی ۲۵ خرداد سال ۸۸ همان مطالبات تجمع یافته بود هر چند که بسیاری فکر می‌کردند این اعتراض مربوط به انتخابات است، اما دلیل اصلی آن اعتراض بیشتر اقتصادی بود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید می‌کند: اعتراض‌های سال ۹۶ و ۹۸ هم ریشه اقتصادی داشتند و ادامه بی‌توجهی به مشکلات معیشتی مردم، منجر به حوادث ۱۴۰۱ شد، درست است نماد این اعتراض‌ها بحث آزادی زنان و مقابله با پوشش اجباری بود، ولی کسانی که به خیابان آمدند اصولا کسانی بودند که فشار‌های اقتصادی آن‌ها را به خیابان کشاند.

آقایی این را هم اضافه می‌کند: پیش از ماجرای مهسا امینی، از یکی از مسئولان گشت ارشاد شنیده بودم که گفته بود بین ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح همه بازداشتگاه‌ها پر از آدم می‌شود و در همان زمان روزانه هزاران پرونده برای مردم تشکیل می‌دادند و همین مساله ذهن جوانان را بهم می‌ریخت که با این پرونده آینده او چه می‌شود؛ آیا اگر برای کار اداری به جایی مراجعه کند ممکن است با مشکل روبرو شود؟

سال ۵۷ به مردم وعده‌های زمینی و آسمانی دادند/صدای شکستن استخوان طبقه متوسط می‌آید/ به رفراندوم در فلسطین معتقدیم در ایران نه

سال ۵۷ به مردم وعده زمینی و آسمانی دادند

او در بخش دیگر از این گفت‌وگو به انقلاب ۵۷ اشاره می‌کند و می‌گوید: در آن زمان افراد یا گروه‌هایی که مردم را هدایت می‌کردند چندین گروه بودند از گروه‌های چپ و حزب توده تا آن‌هایی که ریشه سنتی و مذهبی داشتند و مردم از همین گروه استقبال می‌کردند و سایر گروه‌ها را قبول نداشتند و همین توده‌ها که مردم را بسیج کردند به آن‌ها وعده‌های آسمانی و زمینی دادند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ادامه می‌دهد: آن‌ها مدام به مردم وعده بهشت می‌دادند و یک جامعه آرمانی به دور از دروغ و ریا و دزدی را برای مردم ترسیم می‌کردند و می‌گفتند رسیدن به این جامعه در گروه داشتن حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی است و مردم و جوانان هم این صحبت‌ها را به راحتی می‌پذیرفتند.

آقایی با اشاره به اینکه در آن مقطع آزادی را طوری تعریف می‌کردند گویا ما از غرب هم جلوتریم، می‌گوید: در سال ۵۷، حدود ۷۰ درصد مردم در روستا و ۳۰ درصد در شهر زندگی می‌کردند و وعده زندگی بهتر در شهر با داشتن امکاناتی مانند تلویزیون و خوردن روزانه گوشت و در آخر هم وعده دادن پول نفت در پاکت توسط منبرنشینان شرایط کشور را دگرگون کرد.

کشور را سوراخ کردیم و همه آب‌ها را برداشت کردیم

او می‌گوید: اشتباه مهلکی که بعد از انقلاب رخ داد این بود که جنگ سرد در دنیا تمام شده بود، اما ما تازه شروع کردیم و خواستیم جای شوروی بنشینیم، شوروی که از هم پاشیده بود و شرایط مناسبی نداشت، در همین زمان به سراغ سفارت آمریکا رفتیم آنجا را گرفتیم و جنگی آغاز شد که هنوز هم ادامه دارد و حالا با این روش می‌خواستند کاری اقتصادی هم انجام دهند، اما در عوض همه منابع خورده شد، نفت را استخراج کرده و فروختیم.

این عضو حزب کارگزاران ادامه می‌دهد: در سال ۵۷ ما در کل کشور ۴۸ هزار حلقه چاه آب داشتیم و حالا بالای ۳۰۰ هزار تا داریم یعنی ما کشور را آبکش کردیم تا کشاورزی کنیم، اما نتیجه چه شد؟ کشاورزان بیکار هستند و با چالش جدی فرونشست زمین مواجهیم.

دهک‌هایی که روز به روز فقیر می‌شوند

به گفته آقایی، مهمترین بحران اقتصادی که شاهد آن هستیم این است که حداکثر ۶ دهک زیر خط فقر زنگی می‌کنند و اگر اعتراض‌ها به خیابان کشیده شود حضور این دهک‌ها بیشتر از دهک‌های دیگر است و نمونه عینی آن حوادث سال گذشته است، عموم کسانی که به خیابان آمدند از میدان امام حسین بود تا فلکه صادقیه تا تهرانپارس و خبری از ساکنان منطقه یک نبود، به تعبیری صدای شکستن استخوان طبقه متوسط به گوش می‌رسد.

او این را هم اضافه می‌کند که اگر حاکمیت به دنبال اصلاح شرایط و شنیدن نیاز مردم نباشد این روند اعتراض‌ها ادامه خواهد داشت و متوقف نخواهد شد و تصور اینکه این اعتراض‌ها به دلیل دو برنامه در ماهواره است تفکر اشتباهی است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه می‌دهد: شرایط کنونی کشور مانند یک انبار باروت آماده یک جرقه است تا به انفجار برسد و این را هم بدانید که با برخورد‌های چکشی هیچ چیزی درست نمی‌شود. مگر با سختگیری‌ها توانستد مانع استفاده از ماهواره شوند پس استفاده از حجاب بان هم در این مقطع مشکل را حل نمی‌کند.

او راه حل برون رفت از شرایط کنونی را بازنگری قانون اساسی و بهبود روابط با جهان می‌داند و می‌گوید: رفراندوم برای برخی از موضوعات لازم است، اما حاکمیت آن را نمی‌پذیرد، اما مدام از برگزاری رفراندوم در فلسطین صحبت می‌کند.

آقایی تاکید می‌کند: ضعف اصلاح‌طالبان این است که نمی‌توانند جایگاه خود را تبیین کنند. دو اطلاعیه صادر شد از سوی سید محمد خاتمی و میرحسین موسوی و گفتند که نظام به بن بست رسیده و باید رفراندوم برگزار شود، اما هیچ کس غیر از مصطفی تاجزاده درباره این تغییر حرف نزد و راهکار نداد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. همین تحلیل های آبدوغ خیاری اصلاحطلبها منو کشته اگر نگاهتان اینه خوب باید به عقب پسر شاه را بردارید بیارید دیگه این حرفها چیه انقدر آینده و می تونم صدتا جواب موقتی بهش بدم که حتی حوضچه جوابم بهش ندارم الان مشکل آب از استخرها و مضارع لاکچری میاد تا کی مضارع مردم عادی ولو کشاورز را متهم می کنید بسه بابا کم کم دارم به نتیجه میرسم بعضی مقاله های اصلاحات چرته فکر می کنم در مجموع دولت رئیسی با توجه به نقدهایی که هست زیاد ولی با کنکوریهای ما که البته ربطی به نقدهایی شما ندارد بتونه به نصب خوب جلو بده البته زیاد باید نقد کرد و فشار اورد ولی

    1
    3
    1. تو اول یه بار این مزخرفاتی که نوشتی رو خودت بخون بعد اگر خودت فهمیدی چی نوشتی؟؟؟ آقای تحلیلگر

      1
      1
  2. آقا یا خانم د،خدایی خودت فهمیدی چی گفتی؟!مثل اینکه یه متنی رو گوگل ترنسلیت ترجمه کرده باشه

    3
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا