خرید تور نوروزی

آنچه درباره‌ی تنگه باب المندب نمی‌دانیم

سیدامیررضا سجادی، دانشجوی کارشناسی اقتصاد در یادداشتی نوشت:

تنگه باب المندب میان یمن و جیبوتی در شاخ آفریقا قرار گرفته است. آبراهه باب المندب در فاصله ۳۶ کیلومتری ناحیه جنوب روستای ذباب در کرانه خلیج
عدن واقع شده است و در حدود ۸۴ کیلومتر از شهر ساحلی مخا دوری دارد.

فاصله دو سوی تنگه از رأس منهلی در یمن تا رأس سیان در جیبوتی ۳۰ کیلومتر است. جزیره پریم تنگه باب المندب را به دو کانال تقسیم میکنند. کانال شرقی به نام تنگه اسکندر نامیده میشود و سه کیلومتر پهنا و ۳۰ متر عمق دارد کانال غربی دکه المعیون نام گرفته و پهنای آن در حدود ۲۵ کیلومتر و ژرفای آن ۳۱۰ متر است. جریان سطحی آب دریا در کانال شرقی به سمت داخل است اما در کانال غربی جریانی قوی در زیر آب به سمت بیرون روان می‌باشد.

در آبهای تنگه باب المندب در نزدیکی کرانه جیبوتی گروهی از جزایر کوچک به نام هفت برادران سر از آب برآورده اند.

در سال ۲۰۰۶ کشتیهای نفتکش روزانه حدود ۳٫۳ میلیون بشکه نفت را از این تنگه عبور دادند. کل نفت حمل شده توسط کشتیهای نفتکش در آن سال ۴۳ میلیون بشکه در روز بود. بر اساس ارزیابی های اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال 2013، مقدار نفتی که روزانه از این تنگه عبور کرد حدود سه میلیون و 800 هزار بشکه بود که این رقم معادل شش درصد تجارت نفت جهانی به شمار می آید.

این تنگه ارتباطات سریع و کم هزینه میان قاره آسیا به اروپا و از اروپا به آمریکا را ممکن ساخته است. حدود ۱۲ درصد حجم تجارت جهانی و ۳۰ درصد ترافیک کشتی های کانتینری جهان از طریق این تنگه صورت میگیرد. روزانه حدود ۴ میلیون بشکه نفت از باب المندب در مسیر اروپا ترانزیت میشود. در حدود ۲۵ هزار کشتی یا ۷ درصد تجارت دریایی جهان از این منطقه عبور میکنند. بخش زیادی از منابع انرژی، اروپا مانند نفت و سوخت دیزل از طریق این آبراه وارد میشود.

محصولات غذایی مانند روغن و غلات و بسیاری از محصولات تجاری دیگر نیز از همین کانال وارد اروپا می شوند. سالانه حدود 21 هزار کشتی حامل انواع کالاها نیز از باب المندب عبور می کند.

اهميت باب المندب در تجارت جهانی و حمل و نقل نفت واشنگتن و غرب نیز تلاش کردند این تنگه را گرچه به طور نیابتی در اختیار خود داشته باشند و رفت و آمد آن را نیز تحت کنترل در آورند. رژیم صهیونیستی برای حفظ موجودیت خود به آبراههای بین المللی وابستگی بالایی دارد. کشتی های کانتینری که کالاهایی از جمله کفش پوشاک مبلمان و کالاهای برقی را به اسرائیل می آوردند، از تنگه باب المندب به دریای سرخ وارد میشوند و از آنجا به بندر ایلات در منتهی الیه سرزمین های اشغالی میرسند. واردات و صادرات آسیایی حدود یک چهارم کل تجارت خارجی رژیم را تشکیل میدهد که عمدتاً از طریق مسیرهای دریای سرخ ترانزیت میشود.
حجم تجارت دریایی خارجیها با رژیم صهیونیستی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد شکل شکل ، واحد پول رژیم صهیونیستی در سال است و ۹۹ درصد حجم واردات از طریق کشتی ها و دریا انجام میشود که ۳۰ درصد آن از طریق دریای سرخ میآید. حدود ۴۰ کالاهایی که به رژیم صهیونیستی می رسد از کانال سوئز میگذرد. بسته شدن تنگه برای رژیم به معنای متوقف شدن تبادل ۱۵ میلیارد دلاری از طریق این تنگه است. با بسته شدن باب المندب کشتی های رژیم صهیونیستی باید قاره آفریقا را کاملا دور بزنند که در این حالت امنیت کشتیها به وسیله دزدان دریایی به خطر می افتد. تأخیر در عرضه مواد اولیه و کالا به دست اسرائیلی ها میتواند به بخشهای صنعتی رژیم صهیونیستی آسیب های فراوانی وارد کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

پیام

  1. می‌گفتیم دزدان دریایی جیبوتی مزدور امریکا هستند،اگر راست می گویند الان کشتی دزدی کنندکه اوضاع به کام است.

  2. سلام ودرود بریاوران اسلام وا مت اسلامی . خدا یار و یاورتان و پشت و پناهتان باد.خداوندا شر دشمنان اسلام را به خودشان برگردان و جامعه اسلامی رااز شرارتهای آنها در امان بدار

  3. چه کسانی خواهان جنگ هستند مردم انگلیس و آمریکا یا سرمایه داران آمریکا و انگلیس و اسراعیل؟! چرا دولت های آمریکا و انگلیس برای دموکراسی از جیب دیگر ملت ها خرج می‌کنند و نه از جیب خودشان؟!!!!!!!!!!!!!!! چرا دموکراسی و آزادی را از جنگ طلبی دنبال می‌کنند؟!!!!!!!

  4. انصارالا رزمندگان یمنی از جانب خداوند مامور گشته‌اند تا در مقابل آمریکا و انگلیس از ملت
    مظلوم فلسطین دفاع نمایند و تنگه باب المندب ابزار سلاح رزمندگان یمنی ها می باشد
    مبارزه یمنی ها شروع مبارزه مسلمانان و دیگر ملت های ستمدیده جهان بر علیه استکبار جهانی
    غرب می‌باشد که به مرور زمان گروه های رزمنده
    سیاسی اجتماعی سازمانها مذهبی و حتی دیگر ادیان کشور ها می انجامد
    هر انسانی آزاد به دنیا می آید آزاد می میرد
    باید آزاد زندگی کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا