خرید تور تابستان

ضرورت احیای جایگاه سخنگوی دولت

به گزارش انصاف نیوز، احمد شیرزاد درباره ی ضرورت احیای جایگاه سخنگوی دولت در روزنامه بهار نوشت: در روز ۱۵ بهمن سال ۱۳۵۷ بود که با حکم امام‌خمینی(ره)، مهدی بازرگان به عنوان اولین نخست‌وزیر انقلاب اسلامی منصوب می‌شود. وی پس از پیروزی انقلاب فهرست کابینه خود را به اطلاع عموم می‌رساند. در کابینه بازرگان، عباس امیرانتظام به عنوان سخنگوی دولت انتخاب می‌شود انتخابی که به واسطه وضعیت حساس منطقه جایگاه سخنگویی دولت را به جایگاهی حساس و البته ویژه تبدیل کرد. سنت سخنگویی دولت رفته‌رفته به سنتی حسنه تبدیل شد و دولت‌های بعدی با روی کار آمدن، این سنت را حفظ کردند و برای خود سخنگویی برگزیدند. با روی‌کار آمدن دولت محمدعلی رجایی، وی بهزاد نبوی را که یکی از معتمدان خود به‌شمار می‌رفت، برای پست سخنگویی انتخاب کرد. پس از شهادت باهنر، موسوی با انتخاب احمد توکلی به عنوان سخنگوی دولت، سنت سخنگویی را ادامه داد. حتی آن زمان در خاطر دارم که به واسطه درگیری‌ای که با بنی‌صدر وجود داشت، آقای توکلی در کسوت سخنگویی مصاحبه‌های پرخبری داشت. در دوره آقای هاشمی‌رفسنجانی اما این پست حذف شد.

با روی‌ کار ‌آمدن سیدمحمد خاتمی پست سخنگویی دولت دوباره با انتخاب عطالله مهاجرانی احیا شد. زمان گذشت و دولت دوم خاتمی با روی کار آمدن عبدالله رمضانزاده در سخنگویی دولت این جایگاه دوباره رونق گرفت. نوع جواب‌دهی رمضانزاده به سوالات خبرنگاران از توانایی‌های ایشان بود که به‌بالا‌بردن جایگاه سخنگویی کمک شایانی کرد. در واقع می‌توان گفت فلسفه وجودی سخنگوی دولت هم همین است که خبرنگاران بتوانند سوالات خود را برای روشن شدن افکار عمومی از منبعی مطلع دریافت کنند. چون رییس‌جمهوری به دلیل مشغله‌های کاری که دارد نمی‌تواند به این امر بپردازد. البته نقش سخنگوی دولتی ضرورت پاسخگویی رییس‌جمهوری را از بین نمی‌برد. چه خوب است که در کنار سخنگویی دولت، شخص رییس‌جمهوری با برگزاری نشست هر یک ماه یک‌بار پاسخگوی افکار عمومی و خبرنگاران باشد.

حتی اگر فرصتی برای این کار پیش نمی‌آید از طریق رسانه ملی دیدگاه هایش را با مردم مطرح کند. اما به غیر از آن وجود یک مقام رابط بین رسانه‌ها و دولت امری ضروری است. رابط بین رسانه‌ها و دولت باید ویژگی‌هایی داشته باشد.

۱٫ سخنگوی دولت باید به تمام زوایای دولت اشراف کامل داشته باشد.
۲٫ همه وزرا و دولتی‌ها آن را قبول داشته باشند و با او همکاری و تعامل داشته باشند.
۳٫ با شخص رییس‌جمهوری و معاونان رییس‌جمهوری تعامل داشته باشد.
۴٫ بر مسائل حقوقی اشراف داشته باشد.
۵٫ همچنین تعامل با رسانه‌ها و کار با رسانه را بتواند درک کند.
این مجموعه ویژگی‌ها می‌تواند تعامل میان دولت و رسانه‌ها را بهبود ببخشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا