خرید تور نوروزی

آخرین ریال را هم از جیب مردم …

روزنامه جهان صنعت نوشت: مجلس انقلابی یازدهم و دولت مردمی سیزدهم دست در دست هم جیب شهروندان را نشانه گرفته‌اند و از ابزاری به اسم مالیات می‌خواهند تا آخرین ریال قابل برداشت از جیب شهروندان را بردارند و باور دارند شهروندان نیز سکوت خواهند کرد. چرا این دو نهاد که از یک جناح سیاسی هستند برای افزایش ۲ درصدی افزایش نرخ رشد حقوق کارمندان مجادله می‌کنند، اما برای افزایش مالیات بر ارزش‌افزوده و گرفتن مالیات از اتومبیل و خانه مردم دست برنمی‌دارند؟ دست از جیب مردم بیرون نمی‌کنند که هیچ، بلکه با کمک مجلس کوشش می‌کنند آخرین ریال‌های شهروندان را به اسم مالیات‌گیری از پردرآمدها و ثروتمندان نیز بردارند؟
یک دلیل این است که راهبرد تازه‌ای در استفاده از درآمد صادرات نفت اتخاذ شده و کل نهاد دولت شامل جیره‌بندی درآمد ارزی شده و به همین دلیل دولت راهی جز فرو کردن بیشتر دست خود به جیب مردم ندارد تا بتواند هزینه‌هایی که بر دوشش گذاشته شده را از همین‌جا در‌بیاورد. یک دلیل دیگر این است که دولت نیک می‌داند در سال۱۴۰۳ و بعد از آن به هر دلیل درآمد کل حاصل از صادرات نفت روندی کاهنده خواهد داشت و باید از مسیر جیب و کیف شهروندان شکم خود را سیر کند تا سرپا بماند. یک دلیل دیگر این است که دولت به شهروندان تهیدست بگوید همچون رابین‌هود از ثروتمندان می‌گیرد و به آنها می‌دهد. دولت سیزدهم و اتاق فکر سیاسی آن باید بدانند جیب مردم ته دارد و نمی‌توان بیشتر از مچ دست در آن کرد، زیرا ممکن است از شدت فشار دست زور مالیات‌ستانی جیب سوراخ شود و کمتر از اندازه لازم گیر دولت بیاید و درآمد سر از جای دیگر درآورد. شهروندانی که با رنج و زحمت دسترنج خود را در دسترس دولت می‌بینند راه‌هایی برای دور نگه داشتن درآمد و ثروت خود می‌یابند. ممکن است منابع به خارج از کشور برود، ممکن است به فساد در مالیات‌ستانی برسد، ممکن است انگیزه و کوشش برای پردرآمد شدن در جامعه نابود شود و…
از سوی دیگر شهروندان حق دارند بپرسند محل خرج مالیات‌هایی که از آنها گرفته می‌شود کجاست و ذی‌نفعان واقعی مالیات‌ستانی پرفشار کدام نهاد‌ها و سازمان‌ها و قشرها هستند؟ دولت‌هایی که کشور را از راه مالیات‌ستانی اداره می‌کنند آدرس هر واحد مالیاتی را که می‌ستانند به شهروندان نشان می‌دهند و شهروندان از راه نظارت نهادهای مدنی و نیز رسانه‌های آزاد بر این خرج‌ها نظارت شدید و واقعی دارند. آیا دولت سیزدهم که عزم خود را جزم کرده تا جیب شهروندان را خالی کند این کار را انجام می‌دهد؟
دولت سیزدهم و پشتیبانان این دولت باید بدانند بردباری و جیب شهروندان برای خالی شدن، اندازه دارد و اینطور نیست که ته نداشته باشد. شهروندان را زیر تیغ مالیات‌ستانی بی‌حساب و کتاب مجروح نکنید و به اسم مبارزه با ثروتمندان خشم‌ها را بیشتر نکنید.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا